İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

beats

Üye

Bu ne yaman çelişki
benim anlam veremediğim nokta da dev şirketler gear smartwatch falan yapıyor fakat telefon özelliği ekleyemiyor bu adamlar mediatekle saat şeklinde telefon yapmış hemde 3G destekli, bu ya destekli bi kurmaca ya da devler ligi teknolojiyi farklı götürüyor
 

YkPkY

Üye
@skynet

cihaza entegreli product kodun ne ise o yüklenir.
Çin romu bile yüklesen product değişmez.
symbian s60 larda Phoenix yardımıyla girip değiştirebiliyordum ama s^3 lerde kilitlediler değiştiremiyordum aynı yöntemle.
bundada aynı şekilde.
şöyle basit bir örnek vereyim;
siyah cihaza beyazın romunu atınca değişiyormu?ikiside farklı product kodlu,
yada
symbiana cfw atınca değişiyormu?tek bir cihaz üzerinden cfw yapıyorduk ama aynı model her renk cihaz sahipleri flashla tellerine atıyordu.nokia suite takınca yada otadan güncelleyince orjinal yazılıma geri dönüyordu.içlerinde sadece dosya değişikliği yapıyorduk cfwde.
trcell romda öyle.içine Bi duvar kağıdı,Bi zil sesi atmışlar.bide data sense uygulamasını almışlar.cfw gibi düşün.ama tabi product kodunu farklı yapmışlar ki Türkiye ye soktukları cihazlarada o kodu farklı Bi pc yazılımıyla entegrelemişlerki sadece kendi custom firmwarelerini görsün diye.custom oynanmış demek.

ama minnor ota güncellemelerinde yazılım komple değişmez.yaazılım içinde Bi iki dosyada değişiklik yada ilave yapılmıştır sadece.güncellemeye başlarkende boyutundan anlaşılır bizim bu yaptığımız son beta güncelleme gibi.ondada cihaz içindeki dosyalar yer değiştirir sadece yada ilave edilen uygulamalar entegre olur.
ama bu minnor güncelleme pcden yapılırsa yazılımlar nsu ya sunulmuşsa,yazılım dosyalarını uygulama tamamen indirdiği için telefon sıfırlanarak komple yüklenir.çünkü ön yükleme .bin dosyalarıda mevcuttr.
ota güncellemede yapılan değişikliğe dosya boyutuna göre cihazında değişiklik olur yada olmaz.(duvar kağıdı,açılış trcell logosu,zil sesi,operatörlere ait özel uygulamalar, vs)
 
Son düzenleme:
Tepkiler: skynet

erndrdyk

Üye
hala blip me ve tango bekliyorum ve hiç adı bile geçmiyor
 
Sonunda Teleservice 3.kez gönderişimde bana inandı ve yola geldi
 

YkPkY

Üye
adam gibi yapmışlardır umarım
 
adam gibi yapmışlardır umarım
İnşallah valla göndermekten bıktım ya 2 aydır telefondan uzak kaldım özledim sarı meleğimi İnşallah yapılmıştır da tekrar uğraşmam şunlarla yalnız şu dikkatimi çok çekti Orada Cihazınızı nemli ve tozlu ortamdan koruyunuz yazması beni çok şaşırttı ilk defa bir servis raporunda böyle bir yazı görüyorum.
 

cortex47

Üye
Lumia 925 kullananlara beni de ekleyebilir misiniz? Teşekkür ederim
 

YkPkY

Üye
demekki içini çok tozlu görmüşlerdir
 

sekajmer

Üye
Arkadaşlar abiler 925'imde GDR3 BETA kurulu ve her seferinde animasyonlar kasıyor Nokia camera' da fotoğraf çekildiğinde kapanıp açılan yuvarlak her seferinde donuyor veya görev yöneticisine geçerken kasıyor ! Ancak hiçbir oyunda kasma yok 2 saat Asphalt 7 oynamama rağmen kasma yapmadı ısındı tabi ki ama kasmadı her seferinde kasma yapması can sıkıcı . GDR3 BETA kurulu 820'de hiç bir kasma yok . Ben cihazı alır almaz GDR3 BETA yükledim , acaba GDR3 beta mı kasmasına yol açıyor.
Demem o ki : GDR3 BETA nasıl kaldırılır ?
Denemek istiyorum kasma onda da mı yapıyor diyerek , eğer farklı bir önerisi olan varsa söylesin onu da deneyeyim şimdilik GDR2 normal sürüme dönmeyi deneyeceğim nasıl yapabilirim?
 

serecans

Üye
benim 925 imde hiç kasma görmedim
 

cortex47

Üye

BETA sürümü ise kasmaları normal karşılamalısınız. Bu zaten final sürümü olmadığı için her şekilde hatalar olabilir.
 

papakudioflu

Emekli Yönetici
hayırlı olsun aramıza hoşgeldin
Lumia 925 kullananlara beni de ekleyebilir misiniz? Teşekkür ederim

yüklemiş olduğunuz update3 Developer Preview. Genel olarak Preview sürümler cihaz optimizasyonuna sahip olmazlar. Kaldı ki telefonunuzdaki Amber FW de GDR2 ile optimize. Yani sorunlar olması gayet normal.

 

sekajmer

Üye
820 de sorun olmayınca rahatsız etti. Teşekkür Ederim.