Maxicep Nostalji Geçişi

POWER

Üye
Hangi cevap Benim haberim bile yok

Sana değil yahu..

Ahmet'ten önce yazana..
O da Ercan'mış.

CoYoTe®

Üye
CoYoTe®'den Selamlar...Bende Çok Özledim Eski MAXİCEP Günlerimi

Burak

Üye
güzel konuymuş. niye kimse yazmamış kaç aydır

Reşwan

Emekli Yönetici
çok güzel düşünmüşsün umarım nostalji dostalarımız beklediğimiz gibi olur ve eski günlerin adına azda olsa muhabbet'e katılıp bizleri mutlu eder bende eskilerin yenisi'yim galiba ama eski arkadaşlar görmek isterim

ouSahin

Üye
    Konu Sahibi
Yazım biraz uzun olcak kusura bakmayın şimdiden

Eski üyeleri ve onlarla geçirdigim günleri bende çok özledim ... gelenler kırmadı bizleri gelmeyenlerin ise kendilerine göre nedenleri vardı saygı duyduk. Burda olmasada eski üyelerden görüştüklerim var benim ne mutlu bana ki iyi ki tanımışım onları ..

Bende eskilerdenim çok takılmıyorum ama gerektiginde gelir foruma ortak oluyorum paylaşım yapma gereği duydugumda onuda yapıyorum ama artık burda bir aile gibi olmak o ortamı yakalamak çok zor olsada yine burdayız yani olmamız gerektiği gibi..

Ama yeni aktif forum üyelerini maxicep.com ortamını bozdugu bir gerçegini kabul edelim .. bir aile ortamından çok çıkar meselesi , rütbe kazanma işi ,boş mesajlar ,maksat muhabbet olsun diye konu açanlar, mesaj sayısı arttırmak için çabalar, rütbe sahibi olmak için çabalar, yönetime girmek için yapılan onca çabalar ,hep boş bir çaba var yani o yüzden sıkıntı var bu konuda ..

Neyse bana laf düşmez düşüncelerimi aktardım.

Uzun lafın kısası eski üyeleri artık toplamak zor denedim bu kadarı oldu yinede Teşekkür ederim ...

Bir Gerçek Var Sonuçta Beğenmeyen Gider dimi ?

Reşwan

Emekli Yönetici
eski üyelerin yerini kimse dolduramaz belki ama şimdiki arkadaşlarında değerini bilmek lazım bence herşey olduğu gibi kalmıyor malesef onun için her anı yaşamak lazım arkadaş ortamını iyi tutmak lazım.

Anıl Umut

Emekli Yönetici

Yazdıkların tabiki doğru
Fakat ;MaxiCep artık 3-4 sene önceki gibi de değil üye sayısı 2 milyona dayandı.
Bunların içinde binlerce çoluk çocuk,binlerce sadece karışıklık için üye olmuş,belki onbinlerce içerik hırsızı var
Bu tabi ki kaliteyi düşürüyor,ama şu da bir gerçektir ki popülaritemiz de üye sayısı ile doğru orantılı.
Yoksa ben de memnun değilim eskiye(en azından benim üye olduğum 2007 ye ) nazaran.
Eski dostları,görmekten mutluluk duyarım.Keşke zamanında öne sürülen sebepler vs olmasa da geri gelebilseler
Şimdi bize düşen görev,kaliteli insanlarla yine dostluklar kurup,yapabiliyorsak buluşmalar vs yapmak ve de eski samimiyet duygusunu geri getirmektir

Praetor

Emekli Yönetici
40 sene önceyi özleyen anneannem Bostancı sahilinde denize girerdik, ne güzeldi der...
Şimdi Fenerbahçeden tut da Gebze'ye kadar sahilde denize girmek mümkün değil... Aynı şekilde Sarıyer'den tut Büyükçekmece'ye kadar...

"Büyüme" yanında gelişme, rahatlık, imkan yelpazesi gibi olanakları beraberinde getirirken saflık, doğallık, bir takım gelenekler gibi değerleri de beraberinde götürmekte olup her şeyin ötesinde "kaçınılmazdır".

Evrim teorisinin çok yerinde bir tespiti vardır: Doğal seçilim (seleksiyon).
Canlı türleri arasında tarih boyunca gezegenimizde gerçekleşen ve oldukça sert geçen iklim değişikliklerine uyum sağlayabilenler türlerini devam ettirebilmişlerdir. Diğerlerinin ise soyu tükenmiştir.
Burada da sürekli olarak değişen bir ortam var. Aynı doğa olaylarında olduğu gibi "keskin" değil. Sürece yayılan ve zamanla oluşan.
Uyabilen kalır, uyamayan gider
Açık olan bir şey var ki bu değişime objektif olarak "iyi" ya da "kötü" demek olanaksızdır.
Tek gerçek, kaçınılmaz olduğudur.

Reşwan

Emekli Yönetici

Uyabilen kalır, uyamayan gider haklısın gerçekten

ouSahin

Üye
    Konu Sahibi

Anıl kardeşim ben bu foruma 15 yaşımda üye olmuşum.. yani 5 senelik üyesiyim bu forumun .. bizde çoçuktuk ama anlatmak istediğim şey kalite yada forumun popülerliği değil ... bu forumun 15 bin üyesi varken bile kaliteli ve popülerdi .. forumun kalitesizliginden şüphe duymuyorum sadece gördüğümü söyledim ...

O zaman iyi tutun

İklim degişikliligi en çok çakallara yaradı ama o yüzden Evrim teorisi artık bana hikaye geliyor ....

Dedigim gibi

Salihyet

Üye

Benim düşüncem; değişim iyi yönde olduğu zaman iyidir. Saygı ve normallik yerini mağralara girip çıkmak veya bir konuya 600 mesaj gönderme, çeşitli numaralar ile online görünme gibi hilelere başvuranlar bu forumun kalitesini düşürenlerdir. Kimse değişimi kabul etmeyen gider diyemez, buna hür iradeye müdahale derim.. Ayrıca evrim diye bir şey vardır, fakat işin darwinizm boyutundasın ki, herşey tesadüf eseri oluşmamıştır, bunu oluşturan temel taşlara biraz saygı ! Değişimi savunmak ayrıdır, insanları veya kendi ortamını kurup bunu savunmak ayrıdır, yeni bir üye geldiğinde beğenmiyorsan git diyene, ya sev ya terk et diyene içimde hiç bir zaman bir gram merhamet olmayacaktır.(eski üyeye de aynı şekilde kimse git diyemez, bu forumdan titileri, pınarları, kafkaskartalını göndermekte zorlanan, bu gün buraya emek vermiş kişiler için git deme cesaretini nereden buluyor acaba ? kendim için demiyorum, bütün emek vermiş üyeler için söylüyorum.. ) Bu forumda bunun mücadelesini hep verdim, yine veririm, kimse kimseye bu şekilde saygısızca davranamaz..

İklim degişikliligi en çok çakallara yaradı ama o yüzden Evrim teorisi artık bana hikaye geliyor ....

Dedigim gibi

Yukarıda belirttiğim gibi oğuz, bu forumda neler gördüm neler, senin cevaba gelmedende belirtmişim evrim ile ilgili düşüncelerimi.

Şimdi bazı konular açılsa inan ki bazı ağızlar beni forumu karıştırmakla itham eder, bazı ağızlar gidip konu açar hakkımda.. Değişimi savunurum, değişimin bir parçası olurum fakat ahmet'in imzasında yer aldığı gibi, düşünceler kurşun geçirmez, benim düşüncelerim değişmez, değişimi savunurum, asla insanları savunmam. ( tecrübeyle sabittir ) bu gün bu forumda bazı dostluklar, yerini riyakarlığa bıraktıysa bunun sebebi iki adım ötende olan ile görüşmemek, adam seçmek ona göre buluşmak, gerçek dostluk yerine sanal ortamda post sayısına değer vermek.. Birde buluşma konusunda değindiğin gibi, herkes nereye ne zaman post yazacağını çok iyi biliyor..

Praetor

Emekli Yönetici
İklim degişikliligi en çok çakallara yaradı ama o yüzden Evrim teorisi artık bana hikaye geliyor...
İklim değişikliği en çok insanlara yaramıştı
Uyan kalır uyamayan gider...
Şu forumda bana saygısız diyebilecek son insan bile değilsin. Bunu senin baban yaşındaki insanlara gösterdiğin davranışlardan biliyorum. Konu bu olmadığı için bunlara girmeyeceğiz ama terbiyeli davranmanı tavsiye ederiz.

"İyi" kavramı görecelidir. Kime göre iyi? Sana göre iyi olan başkasına göre kötüdür. Bu noktada değişimi iyi-kötü olarak değerlendirmek yukarıda dediğim gibi son derece subjektif kalır. Senin fikrindir, saygı duyarız. Ama genel kanı değildir, olamaz.

Forumun şu anki kalitesi her geçen gün artmakta. Muhabbetlerinden senin "bir zamanlarda kaldığını" görmekteyim. "Bugün (-) o gün"ü hesapla ve düşün ne kadar artmış kalite.

Asıl hür iradeye müdahale, değişime karşı çıkmaktır. Biz burada forumun kalitesi düşmesin diye kendimizi yırtıp hep daha ileriye taşımaktayız. Hür iradeye müdahale yok bu forumda. Mesela örnek vereyim: Suçsuz insanları sırf kendi yobaz düşüncelerimize uymuyor diye forumdan yasaklasaydık, işte o anda kalite de kalmazdı forumda, özgür düşünce de.
Biz burada kurallara uygun olarak son derece özgür bir ortam yarattık.

Benim evrim teorisinin neresinde olduğum seni ilgilendirmez, bu konudaki düşüncelerimi tartışacağım birisi değilsin ki konumuz da bu değil zaten, girmeyeceğim. Ben evrim teorisinin içindeki alt teorilerden birisine atıf yaparak örnekleme yaptım. Yani edebiyatla ilgili, bilimle ilgili değil. Sapla samanı karıştırmasak daha iyi.

MaxiCep yönetimi adına konuşuyorum ki, kurallara aykırı davranmayan hiçbir üyeye -bırak git demeyi- gitmesini istediğimizi ima edecek bir harekette dahi bulunmamışızdır. Bilakis kucak açmış, ilgilenmiş, yardım etmişiz, forumu sevdirerek kalması yönünde teşvik etmişizdir.
Yeni sayılan bir üyeye tek bir konuda edilen tek bir olumsuz lafı bile incelemekteyiz bir mutfağımızda.

Sitemize rakip olabilecek tarzdaki siteler düşünüldüğünde şu anda bizim kadar üyesine sahip çıkan bir site yönetimi daha yoktur! Varsa bulunsun getirilsin.

Ancak! Bir üye çıkar da, eskiden bu sitenin üyeleri çok daha şerefliydi derse, ilk önce uyarıyı, ardından cezayı, ardından da yasaklamayı alır. İsteyen bu ortama dahil olur, istemeyen olmaz. Bu kişinin kendi iradesidir. Ama bu ortamı oluşturan hepsi birbirinden değerli üyelere kalkıp da saygı ve terbiye sınırları dışına çıkan laflar edemez! Ettirmeyiz!!!

Geçmişimizi gururla anıyoruz zira çok değerli üyeler geldi bu foruma, çok değerli işler yaptılar. Geleceğimize de umutla bakıyoruz ki hep daha iyiye gidişimiz bu umudumuzun beyhude olmadığını ispatlar nitelikte.
Ancak biz, bugünümüzü oluşturan tüm kaliteli üyelerimiz, sohbetlerimiz ve konularımızla MAXİCEP'iz. geçmişimizden iyiyiz, geleceğimizi ise daha iyi kılarak yolumuza devam etmekteyiz.
Hep daha iyiye...

Reşwan

Emekli Yönetici
Arkadaşlar bu konu neden böyle tartışma konusu oldu.? Eski üye yeni üye meselesi bunda uzatacak ne varki.? Herkez bir olamaz elbetki. Herkezin normal hayatında'da sanal hayatında'da geçmişi vardır. Özler, hasret duyar, anımsar. Ama şimdi kalkıp kolunda'ki yeni sevgiline eski sevgilim daha iyiydi demek olurmuydu? Olmazdı. Iyisi ile kötüsü ile güzel bir forum ve ortam var. Tabi henüz kötü denilecek kadar kötü birine rastlamadım. Efendimize hakaret edenlere, küçük düşürüp kötüleyenlere, içimizden yürekten buğz ettik ve hak edenler belalarını buldular bulacaklar elbet. Eskiye dayalı tam olarak mevzuları bilmiyorum bilmeden konuşuyorum sadece burda yazılanları okuyarak yorum yaptım. Yanlış birşey yazmışsam özür dilerim. Ama bunlar üzücü şeyler tartışmayın lütfen bir birinize kırıcı, üzücü sözler, Söyleyerek aranızı soğutmayın. Gerçekten eskisi ile yenisi ile paylaşımcı, yardımcı oluşu, hoş sohbetleri ile iyi dostlarımız var ve bunun kıymetini bilelim. Iyi forumlar

Praetor

Emekli Yönetici
Yöneticiliği bırakıp da siteye uyum sağlayabilen üye ben daha görmedim...
Konu artık amacından saptığı, söz düellosuna ve geçmişe dair hesaplaşmaların yansıtıldığı bir konu olmaya başlaması dolayısıyla kapatılmıştır.

Askere gittiğimizde de tertipçilik göreceğiz ama askerde tertip değil RÜTBE esastır. Bkz. Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanununu.
O bakımdan Ankara'nın tertipsiz uygulamasını yerinde bulurum ben ki sitede de bunun uygulanması gerekir.