Marmara'dan çıkan tuhaf balık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
Marmara'dan çıkan tuhaf balık

Marmara Denizi'nde hamsi avına çıkan balıkçıların ağlarına kanatları olan ve türü bilinmeyen ilginç görünümlü balıklar takıldı.

Muntazam diş yapısına, her iki yanında kanatlara, insan gözüne benzeyen göz yapısına ve ip şeklinde 30 santim uzunluğunda kuyruğa sahip olan bu balıkların Marmara Denizi'nden çıkmış olmasını hayretle karşıladı.

Uzun ve ince kuyruğu, iki tarafındaki kanatları yüzünden ilginç bir görüntüye sahip olan ve yenilip yenilmediği bilinmeyen balıklar, İstanbul'un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan'ın kurduğu Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'nde sergilenmek üzere Beylikdüzü'ne getirildi.

35 yıllık meslek hayatı boyunca böyle bir balık türüne rastlamadığını söyleyen Balıkçı Kenan Tesisleri'nin sahibi Kenan Balcı, çirkin ve ürkütücü bir görüntüye sahip balıklardan tam 48 adet yakalandığını belirterek, adı ve türü belirlenemeyen bu balıkların hamsi düşmanı olduğunu söyledi.

Balcı, balıkların içinden çıkan hamsi ve sardalyaları da vatandaşlara gösterdi. Bu arada vatandaşlar, yarasa ve kurbağaya benzettikleri balıklara dokunmaya bile korktu.​

Tepkiler: e1b1 ve Tuba.Erva
pirana yılan bagılı kırmasına benziyo yasak aşk

Çok etkileyici bi yapısı var...

tragedie

Emekli Yönetici
Bir süre Marmarada dalmamak Lazım ısırır vs papaz olmayalım

C.S

Üye
Harbiden çok pis bişey ..

atakax

Üye
abi buydu galiba geçen sene çok garip bi balık vardı balıkçıda papagan balığı demişti galiba adam almıstık bizde tadı güzel oluyor hatta dikkatimi çekmişti kanatları ve burun deliği vardı..

arkadaşlar bu tür balıklar genelde derin okyanus diplerinde karanlık sularda yaşarlar güneş ışığının ulaşamadığı noktadalarda bu tür "harriota veya viperfish" adında bir balık türüne benzetttim bu konu üzerinde çok araştırdım ama en çok benzettiğim bu balık bu balığın mutasyona uğrayıp bizim marmaranın sularına ayak uydurabilmesine de ihtimal veremıyorum aslında ama neden olmasın allahın takdiri örnek olarak bir kaçını yayınlıyım ;

harriota

bu balıkları merak edenler aşşağıdaki linkten bakabilir.

zaza

Üye
belki suda kurumuştur ondan böyle tipleri kayık

AlpReis

Üye
Nedir bu gardaşşşş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...