Mardin Yemekleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

FatoŞ

Üye
    Konu Sahibi
Mardin Yemekleri
Aslında Yiyecek Bölümüne Baktım Benimki Tarif Değil Tanıtıma Giriyor Birazda Yinede Yanlş Yeree Açmış İsem Affola..
Mardin Yemekleri ;
MARDİN YÖRESİ YEMEKLERİ

Mardin, tarih boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Yedi kültürün, dillerin ve dinlerin birlikte kardeşçe yaşadığı örnek bir il olan Mardin'in zengin mutfağı da bu kültürlerden etkilenmiştir. Tadına doyum olmayan yemeklerinde genelde hayvani yağ ve etler tercih edilmektedir.
Baharatın da hakim olduğu Mardin yemekleri, tüm yörede çok güzel yapılmaktadır.
Kaburga dolması ve işkembe dolması (Kibe) Süryaniler ile ortak kültürün yemeklerinden olduğu ileri sürülmekte ise de, Süryanilerden gelen yemekler olduğu belirtilmektedir.
Mardin yöresinde bayramlarda ve mevlütlerde yapılıp dağıtılan ikliçe (çörek) süryanilerin paskalya çöreği ile aynı olduğu görülmektedir.~

- - - Eklendi - - -

Fotoğraflar
.

Kaburga Dolması

- - - Eklendi - - -

İşte Buna Bayılıyorum Kızartma İçliKöfte

- - - Eklendi - - -

Haşlama İçliKöfte..

- - - Eklendi - - -

Hindi Dolması..

- - - Eklendi - - -

SEMBUSEK

- - - Eklendi - - -

PATLICAN & KABAK
DOLMASI

- - - Eklendi - - -

Devamı Yarına İnşAllah

eZeL634

Üye
İçli köfte Şanlıurfanın diye biliyorum ben

Tepkiler: FatoŞ
içli köfte dışında hiçbirini tatmadım valla

Bence Bir Gün Tat Çok Lezzetliler Çünkü
valla bizim orada:
ısırgan
mendek çorbası
mısır dolması
kuymak
hamsi tava
mısır ekmeği gibi yemekler var

- - - Eklendi - - -

ama damak zevkim acayip iyidir herşeyi yiyebilecek bir durumdayım bir gün denicem hatta yapmayı denerim taco bile yaptım tarifi internetten

FatoŞ

Üye
    Konu Sahibi
mısır Ekmeği Ve Hamsi Tava Yedim Diğerlerini Yemedim İnşAllah Birgün paylaşırsında Görürüm

Ha kusura bakma İyi Bakmamışım Hmm İtalyan Yemeği Demek
rizotto lazanya spagetti ne istersen bide başka bir italyan yemeği daha vardı masanın ortasına garip bişey koyuyom su kaynatıyo sonra herkes çiğ eti kendi pişiriyodu sonra benim hardallı sosa batırıyo

FatoŞ

Üye
    Konu Sahibi

rizotto lazanya spagetti ne istersen bide başka bir italyan yemeği daha vardı masanın ortasına garip bişey koyuyom su kaynatıyo sonra herkes çiğ eti kendi pişiriyodu sonra benim hardallı sosa batırıyo
Oo Rizootto Yolasana Lazanyada Tabi ne iş Yapıyorsun ?

balcolu

Üye
Sembusek içine ne konuluyor(malzeme olarak)

İsmi bile çok garip

FatoŞ

Üye
    Konu Sahibi
Sembusek içine ne konuluyor(malzeme olarak)

İsmi bile çok garip
Buyur Bak

Sembusek"
ama önce malzeme listesini öğrenelim
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
ve yeteri kadar un
içi için; 250 gram kuzu kıyması
2 adet kuru soğan
2 adet domates
15-20 dal maydanoz
4 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

İt.sicilia,deniz mahsülleri deniz ve yine deniz
3.ye gitmemişsin pizza,üzümlü pizza yaptıklarını bilirim.
Dünyada en iyi şarapların bir ara italyada olduğunu sanardım ama öyle değil,bağ çok var şarapta var ama brezilya,başı çekiyor.
İtalyanların bir peyniri birde,zeytin yağı tabi yemeklerine kullandıkları pancetta,yağını çıkarıp iyice kızartıp yemekte kullanılıyorlar.
Risotto'nun her hali vardır akla geldikçe,işin ayrıntısı pirinçlerinde oluyor.
İtalya dedinde aklıma getirdin şimdi olsaydı bir lampredotto buharı üzerinde aah ah

Birde konuya gelince,kaburga dolmasını karsta bile görmüştüm ama dolması değilde kuyu kebabı daha çekici oluyor
Haşlama içli köfte adana ve sivastada oluyor sivastakinde kıymaya ek olarak patates koyuluyor.
Bunları görünce bir iskender canım çektiki,dışarda da olmaz evde yapmaktır oluru şimdilik

sanki bilmiom sen intertten alma tarifle taco yapmayı dene bakalım

sanki bilmiom sen intertten alma tarifle taco yapmayı dene bakalım
İnternet mi oda neymiş
Ben tarifler için internete bakmıyorum ki,geçmişten gelen bir özellik oldu artık
Tarifleri,isimleri bir üyemiz var burda ona anlattığımda,senden tırsıyorum diyor
Az mı soğan keserken,parmağımızı kestik az mı yemek yaparken kıvam ayarlamak için ateşi sonuna kadar açıp onunla beraber yandık
Taco=meksika italyadan gidiyorduk
Ozaman mole negro,tatlı tatlı iyi gider.
Birde tabiki,kaktüs yaprağından çorba yapıyorlar,süt falan giriyor içine besleyici oluyor.
Tortila yapımı zaten göründüğü kadar kolay değil,eliyle falan koyarlar onlar ocağa ama tüp kullanma sıkınıtları yoktur
Özel günlerde,düğünlerde çikolata+süt köpük gibi olacak halde olup yemekte onu içerler.
Aslında mexicalılar mısırı karadenizlilerden fazla tüketiyor,2 tür mısırları var bi klasik sarı birde gri renkte.
Bi tofu olsada yesek
Fas mutfağına alışamadım,çünkü adamlar tavuğun üzerine bile pudra şekeri koyuyor ya
Hindistan mutfağında da görüp görünebilcek en fazla baharat konulur yemeklere orda salça mantığı yok chili papper var

Biri Bana 'Hindi Dolmasi' Versiiiiiiiiinnn .!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...