Lütfen yardımcı olun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sibelcik

Üye
    Konu Sahibi
Lütfen yardımcı olun
Lütfen içinden çıkamadım
Selamlar.Çıldırmak üzereyim bana nasıl yardım ederseniz edin mutlaka bu işi çözmem lazım lütfen.Bir yolu vardır mutlaka.Dell studio 1535 Laptopum var.Geçenlerde 1 tb harici wd disk aldım.Usb den çalışan.Tam adı:My Passport 070A .Fakat windowsu formatladıktan sonra Disk görünüyor.Bikaçgün sonra kayboluyor.Neler yaptımneler bi türlü olmuyor.Disk yönetiminde Disk 1 diye adı geçiyor.Ama yazma hatası felan veriyor.Bu zıkkımın sürücüsümü var neyi var ne yapmam lazım.Çıkamadım işin içinden.Saatin yanında usbdekilerin adı yazıyor ya orada adı var.Yönettede var.Bilgisayarıma tıklayınca erişemiyorum.Bi yolu var ama ne lütfen abiler.Çok canım sıkılıyor.Başka pclerde sorun yok disk çalışıyor.Sıkıntım ne?Bu arada windows 7 home premıum 64 bit kullanıyorum.Lütfen

Nedved

Emekli Yönetici
Şunu dene ;

Buradaki dosyayı indir.İndirdikten sonra ZİP in içerisinde 2 tane klasör çıkacak.Bunlardan WDCx64 adlı dosyayı C:Windows/System32/Drivers adlı klasöre kopyala.

Eğer olmazsa ;

Aygıt yöneticisini aç , burada diskinin üzerine çift tıkla ve sürücüyü güncelleştirmeyi dene.

Buda işe yaramazsa ; git , laptop ın sürücülerini gözden geçir , eksik olanları yükle.

Ayrıca buradaki programı indirip sistemini tarat , eksik sürücü varsa güncelle.

Şimdilik bunları dene.Olmazsa burada belirt , yardımcı olmaya çalışırız.

sibelcik

Üye
    Konu Sahibi
abi öncelikle ilginize teşekkür ederim.Olmadı.Bilgisayarımda Yönette Disk 1 adı altında disk görünüyor.Fakat kırmızı okla işaretli.Ne yaptıysam diski bi türlü başlatamadım.Yazma koruması diye bişi çıkıo.Sanal disk yöneticisi adı altında ileti çıkıyor.Aygıt için yazma korumalı felan diye hata veriyor.Çevrimdışı görünüyor.Usb cihazların adı yazan yer varya saatin yanında orada adı yazıyor diskin ama bilgisayarımda yok c var d var ama dikim yok.Disk bozuk değil bence.Başkayerlerde denedim oluyor.Biosla alakalı bişimi acaba.Yada özel bi sürücü felanmı istiyor olmuyor bi türlü.size zahmet yardımcı olurmusunuz.Akşamları ben foruma gelirim.Eğer bişi bulursanız demirezen@live.com mailime not düşerseniz memnun olurum.Lütfen abi çıldıracağım tüm verilerim içinde bunun bi yolu olmalı.......

--------------- Ekleme ---------------

anlayan yokmu?

Nedved

Emekli Yönetici
Anladım ama sadece senin PC de çalışmaması çok tuhaf.Birde şunu dene bakalım.Kullandığın USB giriş yani diski taktığın yer kasanın ön tarafındaysa bazen takılmalar olabiliyor.USB yi anakart üzerinden bağlamayı dene.Kasanın arka tarafındaki USB girişlerini teker teker dene bakalım.

sibelcik

Üye
    Konu Sahibi
Laptop bendeki denedim hepsini Dell studio 1535 chipstinin driver linkini verirmisin bi kurayim belki olur sana zahmet

Nedved

Emekli Yönetici

sibelcik

Üye
    Konu Sahibi
Sorunun Düzeldi. Biosdaki Virtualizosyon varya onu kapattım çalıştı....Birde başka pcde harf yolunu değiştirdim.Bunların birinde uydu çalıştı.sorunumdüzeldiherkese teşekkür ederim

sibelcik

Üye
    Konu Sahibi
Gene aynı oldu valla yokmu bunun başka yolu lütfen asyan yolmu

--------------- Ekleme ---------------

Nedved

Emekli Yönetici
Anakartın ve harici USB bağlantılarının yolları zarar görmüş olabilir.Bence anakartı teknik servise gösterin.

sibelcik

Üye
    Konu Sahibi
Çok ilginç bir durum yaşıyorum.Çözümü varsa yardımcı olurmusunuz?WD harici diskim var 1tb.Bu disk Bilgisayarıma sağ tıklayınca yönette adı gözüküyor sürücü harfini değiştiremiyorum.Harddiski kullanamadım.Bilgisayarımdada gözükmüyor.Usb aygıtları listesinde var.Win 7 kullanıyorum.Diski başka bir pcde xp de takıyorum.Çalışıyor.Sürücü harfini değiştiriyorum.Getiriyorum benim laptopa takıyorum çalışıyor.2 veya 3 gün gidiyor.Gene kayboluyor.Götürüyorum gene aynı şekilde sürücü harfini değiştiriyorum.Gene çalışıyor.Şuan çalışmıyor.Gene xp li pc arıyacam.Yokmu bunun bir çözümü?

metex

Üye
kardeşim sorunun tamaen benimkisizle aynı 1 ay boyunca yapmaya çalıştım olmadı garanti belgeside yok diye gönderemiyodum ama sonra aldığım yere gidip sorunu anlattım fatura sordu yok dedim bilgisayarı karıştırdı faturanın kaydını buldu ve garantiye gönderildi 2 gün önce sıfır bi harici harddisk gönderdiler sana diceğim garantiye ver ve not düş içindeki bilgilerimin kaybolmamasını istiyorum diye

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...