Lumia 800 En İnce Ayrıntılı İnceleme - Türkçe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
Lumia 800 En İnce Ayrıntılı İnceleme - Türkçe
Arkadaşlar bilenler bilir daha önce uzun ve ayrıntılı bi inceleme yazmıştım ama sitedeki bi düzenlemeden sonra konular silinmişti . Bugün yine üşenmeden sizler için daha tecrübeli daha zaman geçmiş şekilde cihaz hakkındaki olumlu ve olumsuz herşeyi yazıcam . Hemen belirtmeye başliyim ; Yaklaşık 2 ayı geçgindir Lumia 800 kullanıyorum ve teknolojiyle aram harikadır . Yani tatmin edici bi inceleme olcağından emin olabilir ve söylediklerime güvenebilirsiniz . Ve inceleme öncesi belirtmek isterimki yakında çok daha ayrıntılı bi video inceleme yapıcam eğer isterseniz . Ve yine belirtmek isterimki bundan önceki telefonum Iphone 4 ve karşılaştırırken genelde İOS ve Iphone 4 le olucak . Buda incelemeyi daha cazip yapıcak emin olun. Sözlü incelememe başlıyorum . Bu başlık altında sorularınızıda alıcam . Ve incelemenin sonunda size ufak tavsiyelerde bulunucam asıl önemli olan yerlerden biride o.

OLUMLU GÖRDÜĞÜM ÖZELLİKLERİ :

-- Arkadaşlar telefonda hayran olduğum en önemli özellik '' People hub '' adındaki harika şey . Direk alaylı bi dille anlatıcam . Şimdi rehberinizi düşünün . Bu rehberde kayıtlı kişilerden misal beni düşünün . Faruk gültekin e tıkladığım zaman cihaz otomatik olarak faruk gültekinin facebook , twitter , linkedin , msn gibi hesaplarını senkronize ediyo ve direk Faruk gültekin e tıkladığımızda benim profil resmim , doğum günüm , notlarım , en önemlisi bu sosyal yerlerde neler paylaştığım ve sağa kaydırdğımda fotoğraf albümlerime kadar görebiliyorum . Facebook a twitter a girmenize gerek bile yok . Tek gereken rehberde bu hesaplarınızı aktif hale getirmeniz . Rehberiniz adeta sosyal bi cennet haline gelicek emin olun . Ve arkadaşlar mesajlar kısmına girdiğinizde sağa kaydırdığımızda online olan kişileri görebiliyo ve konuşabiliyorum . Yani bu cihaz resmen sosyalleşin diye yaratılmış .

-- Gelelim tasarıma . Bu telefona aşık değilim . Yada piyasadaki en iyi telefon demiyorum . Ama kalıbımı basarımki piyasadaki en harika tasarıma sahip telefon . Bu kadarmı şık durur insanın elinde yahu . Kim görse bakmak istiyo . Yediden yetmişe yaşlı amcalar bile bakiyim telefonuna diyo . İpince bi kasa . Mat siyahı farklı bi renk . Muhteşem siyahlıkta clear black bi ekran . Daha saymama gerek yok sanırım .

-- Arayüzünüde övmeden geçemicem . Açılır ekranda en çok kullandığınız şeyleri öne alıp işinizi kolaylaştırabilirsiniz . Ve tabi ekran kalitesi . Clear black sayesinde siyah tam siyah . Yani ışıksız bi ekran . Göz yormuyo .

-- Ekran dokunmatiği ciddi anlamda harika . Iphone la bırakın eşit olmayı havada karada geride bırakır . Parmağınızı havada yakalıyo resmen

-- Kamera kalitesine gelelim . Yani eşi benzerini görmedim daha önce açıkcası . Daha iyileri elbette vardır ama benim düşüncem bu kalite insana yeterde artar bile . 720P video kalitesi olağanüstü . Ve size video örneğimide göstericem . Geçen gittiğim bi dans gösterisinde çekmiştim . Videoyu indirirseniz kaliteyi daha net farkedersiniz .


-- internet hızına gelelim . Öyle aşırı cezbedici değil . Ama yeterli . Yani arkadaşlar bunun bi cep telefonu olduğunu ve internete devamlı bu alette girmiyeceğinizi unutmayın . Dediğim gibi gayet yeterli bence . Sayfalara girdiğinde kasma yok . Ama hafif bekletir eğer grafiği bol bi yere giriyosanız .

-- En en en en harika bulduğum şeylerden biride NOKİA DRİVE . Yani sırf zevkine bile bu uygulamayı kullanacaksınız . Telefona gömülü bi navigasyon . İnternete ihtiyaç duymuyo . Siz varcağınız yeri belirleyin size türkçe konuşan bi bayan yol tarif ediyo . Ve siz arabayla giderken sizin kaç km hızla gittiğinizi an an gösteriyo . Hız sınırını geçerseniz sizi uyarıyo . Yol yol sokak sokak tüm kurallar kayıtlı . Olağandışı bi uygulama emin olun .

-- Office uygulamasınıda söylemeden geçemicem . Aranızda bu uygulamayı kullanacaklar genelde işe gidenler yada üniversite öğrencisidir . Sunum yapabilen bi cihazdan bahsediyorum arkadaşlar . Excel açabilen bi cihazdan ...


Arkadaşlar benim aklıma gelen olumlu yanları bunlar . Yani aklıma gelmeyen varsa bile mutlaka konu içinde yazıcam .


OLUMSUZ YANLARI :

-- Arkadaşlar marketplace hakkında malesef hala olumsuz düşünüyorum . Yeteri sıçramayı yapamadı . Kim ne derse desin . Bende emin olun iyi seviyede teknolojiyle ve cihazlarla alakası bol olan bi insanım . Marketplace asla ama asla İOS un yanına yaklaşamadı . İndirdiğim en kral oyun İOS taki en dandik oyunla eşdeğer nerdeyse . İOS ta yok yok . En harika oyunları bi kenara bıraktım bence ondan daha önemli olan uygulama bakımından İOS adeta cennet . Ama marketplace de hem eksik program sayısı birsürü hemde olanlar hala çok eksik . Misal viber indirdim ama hala eksik. Viberle yapabildiklerin kısıtlı hala . Tango indirdim ama aşırı hantal . Nimbuzz hala yok . Twitter ve facebook uygulamaları bile aşırı kötü . Bunlar haricinde inanın işe yarar çok az program var . Şunu bilinki marketplace de 80 bin uygulama olması sizi cezbetmesin . Siz hangilerini kullancaksınız ve kullanacağınız programlar ne kadar iyi bu sistemde bu önemli . Kısaca marketplace sınıfta kaldı . İlerde gelişirmi bilmiyorum ama benim görüşüme göre İOS u geçecek kadar büyüyemez .

-- Klavyesi . Arkadaşlar klavyedeki karakterler fazla bitişik ve aşırı küçük . Eğer kalın parmaklıysanız ciddi söylüyorum bu telefondan uzak durun . Çünkü tuş takımı seçeneği yok . Yani klavyeyle yazmak zorundasınız ve yazarken devamlı hatalar yapabilirsiniz .

-- Ses seviyesi . Hani bi telefon bu kadar kısık seste olurmu dicem . Cidden oluyo ya . Rezillik desem yeridir . Cebinizdeyken duyamazsınız arkadaşlar . Helede hafif bi gürültülü ortamdaysanız imkansız . Üstelik kulaklığı takıp müzik dinlerkende yeteri kadar yüksek ses yok .

-- Pixel . Arkadaşlar telefon clear black teknolojisinde . Evet güzel ekran ama clear black ekran kalitesiyle alakalı değil . Siyahın tam siyah olması demek . Yani telefondaki siyahı göremezsiniz . O derece bi netliktedir . Ama mesela ekran ışığını sona getirdiğinizde nedense çirkin bi şekilde pixelleri görebiliyosunuz . Iphone da bu asla ama asla yok . İstediğin kadar yakından bakın . Retina ekran sayesinde göremiyosunuz . Ama Lumia da amoled ekran var sanırsam . Ve malesef retina bu ekrandan 2 gömlek önde .

-- Video oynatımı . Arkadaşlar neden bilmiyorum ama nokianın çoğu telefonunda aynı sorun var . Kendi çektiği videoları oynatırken çok takılıyo . Bilin istedim . Çünkü aynı sorun sizinde başınıza gelicek emin olun .

-- Telefon kapalıyken alarm çalmaz arkadaşlar bunuda bilin .

-- Şarj süresi . Ben yeterli bulmuyorum . Iphone la aynı . Hani belki 2 3 saat daha fazla gider . Telefonumda 3g devamlı açık . Ki malum açıkta olmalı . Her gece mutlaka şarj ediyorum . Hani hiç tele dokunmazsam diğer güne kadar gidiyo ama dediğim gibi 1.5 günü geçmez . 2 gün şarj gitmez yani .

-- Nokia politikası . Arkadaşlar nisanda gelicek denen tango hala ortalarda yok . Ve bırakın tangoyu türkçe bile gelmiyecek diyenler var . Herşey bi garip . Ortada . Yani nokia inanılmaz ağır davranıyo ve kaybedicek buna eminim . Lumia 900 falan kurtaramaz . Hatta çok övdüğünüz purewiev lumialarda . Çünkü dostlar İPHONE 5 gelicek . Çünkü dostlar sırada SAMSUNG canavarları var . Çünkü HTC gerçeği var . Ve nokiayı kurtaracak şeylerde böyle yavaş ve ilgisiz davranmaya devam ederse yakında sonu gelir . Bu kadarda net konuşuyorum izleyin görün

Şimdilik aklıma gelenler bunları dostlar .




TAVSİYELER .


Arkadaşlar şunu hatırlatmak istiyorum . Bi cihazı ve işletim sistemini seçerken şunları sorun kendinize . Ben hangi uygulamaları kullanıcam . Nelere önem veriyorum . ve en önemli soruysa KULLANICAM DEDİĞİM ŞEYLERİ HANGİ SIKLIKLA KULLANICAM . Yani bu işi ülen ios daha iyi dur onu aliyim diye değilde , böyle kağıt üzerinde şu program harika diyerek değilde neyi ne kadar kullancağınızı belirleyerek yapın . Misal ben . Sosyal biriyim ve sosyal sitelerim çok olduğundan aldım telefonu . İşimede yarıyo ve memnunum . 25 - 30 civarı oyun yükledim . E soruyorum kendimede sizede . Kaç kez açıp oynuyorum ? Yani işin ucunda bu bi telefon . En kral oyunu bile 1 GB . Ve uygulamalar . dediğim gibi saçma sapan uygulamalarla vakit öldürmiceksiniz emin olun . Telefonda öyle avare avare bekleyen birsürü uygulama olucak . Ben LUMİA 800 telefonumu seviyorum ve kullanmaya devamda edicem . Çünkü İOS sadece bir oyuncak . Bi çocuk sistemi . Oyunu bol olsa nolur . Uygulamalar desen birbirinin aynısı ama iyi şimdi yalan yok . Ama içlerinde benim kullandığım topu topu en fazla 10 tane . Yani bi telefon aldığınızı unutmayın . Tasarım desen harika . Kullanım desen rahat . Türkçe olayına gelirsek ben ihtiyaç duymuyorum . İngilizceniz azda olsa varsa rahatça kullanırsınız . Bilmediğiniz yerleride bakın netten bulun . Sonuçta menüler söylenenler hep aynı telefonda . Ve dostlarım geçenlerde İphone 4S kullanan bi abimde benim telefona uzunca bakıp inceledikten sonra söylediği sözleri söyleyerek inclemeye son veriyorum . '' Bu telefonu sakın satma abi ıphone u her türlü geçer . Bayağı iyi '' Kısacası telefonun BİR İLETİŞİM ARACI olduğunu ve bu telefonunda PİYASADAKİ EN İYİ İLETİŞİM ARACI - SOSYAL ARAÇ olduğunu unutmayın . Saygılar
 
Tepkiler: tempestshine, soyluozcan, Cihanî Sultan ve 1 kişi daha
inceleme fena değil ama çok güzel tavsiyeler vermişsin. Bilinçli kullanıcı olduğun belli


hadi dağılın şimdi
 

m542tf

Üye
verdiğin güzel bilgiler için
 
Emeğine sağlık. Artı ve eksi yönleriyle dobra dobra, güzel bir inceleme olmuş.
Ben başlarda Lumia 800 veya 900 düşünüyordum ama 1-2 hafta önce vazgeçtim.
Bu modellerden sonra gelecek bir modeli veya adam gibi bir model çıkmazsa HTC yada Samsung'a geçmeyi düşünüyorum.
"HTC One S" hakkında çok olumlu duyumlar ve incelemeler var. 2 çekirdekli olmasına rağmen 4 çekirdekli telefonları sallayacak derecede başarılı diyor CHiP Online.
Eğer 800 ve 900'den sonra yeni çıkacak Lumialar istediğim gibi olmazsa, sıradaki telefonum HTC One S olacak sanırım.

Edit: HTC One S henüz ülkemize gelmedi.

Ayrıntılı bilgi için:
 
Inceleme ve tavsiyeler icin tesekkurler eline saglik. Fakat tarayici konusunda da biraz bilgi verebilseydin daha hos olurdu.
 
Tepkiler: Cihanî Sultan

eRdaL.

Üye
Nokia drive net olmadan sokak aramasi yapmiyor market yemek gibi yerleri ariyor baglanti olmadigi zaman
 
çok detaylı ve güzel olmuş teşekkürler
 
Tepkiler: Cihanî Sultan
çok beğendim valla bir lumia hayranı ve gelecekteki alıcısı olarak beni aydınlattın mutlaka ve mutlaka videolu anlatımı beklyoruz sabırsızlıkla
 
Tepkiler: Cihanî Sultan
Turkiye haritasini indirsen net baglantisi istememesi lazim
 
Tepkiler: Cihanî Sultan

pRime.

Üye
bunları da çürütün bakalım.
 
Tepkiler: Cihanî Sultan
    Konu Sahibi
Beğeniler için teşekkürler arkadaşlar . Sorularınız falan olursa yazın . Merak ettikleriniz vs .. Yakında video anlatımıyla gelicem zaten
 
Tepkiler: Cihanî Sultan

pRime.

Üye
Beğeniler için teşekkürler arkadaşlar . Sorularınız falan olursa yazın . Merak ettikleriniz vs .. Yakında video anlatımıyla gelicem zaten

benim merak ettiğim şey, son açılan uygulamalar listesi nasıl temizleniyor?
 
Geri ok tusu son acilan uygulamadan baslayarak geriye dogru kapatiya uygulamalari ok tusunu basili tutunca uygulamalar arasi gecis yapilabiliyor.
 

Del Rey

Üye
Turkiye haritasini indirsen net baglantisi istememesi lazim

İndirilmiş harita dahi bazı servisleri internet olmadan kullanamıyor.

İncelemeye geleyim, tespitler oldukça doğru. Marketplace'i haftada 3-4 kez ziyaret ediyorum ve haklısın, şu anda işe yarar ve ücretsiz uygulama sayısı çok az. Lumia kullanıcılarının Facebook, Twitter, LinkedIn ve Windows Live Messenger uygulamalarına ihtiyacı olmadığını düşünürsek geriye pek az uygulama kalıyor. Kim "Angry Birds Space" yerine "Angry Birds Scoop" oynar ki? Angry Birds Scoop bir oyun bile değil!

Çok yakında büyük uygulamala ve oyun geliştiricileri Windows Phone uygulamalarını getirecek. Bunların arasında Asphalt 7 (Heat), Need For Speed The Run da var. Zaten benim oynadığım oyunlar bellidir:

Asphalt 6: Adrenaline, NFS Hot Pursuit, Temple Run, Cut The Rope, Angry Birds Space/Seasons, Where's My Water, SpeedX, Samurai 2 Venengeance, Blood of Glory. Çoğunu da en boş zamanlarda oynuyorum. Bunlardan çoğu WP platformuna eklenene dek, gerçek bir Lumia kullanıcısı olmayacağım.

Diğer konularda, Nokia'nın XM ve N serisi cihazları hariç (N serisinde de N9, N8 ve N97 hariç) hiçbir cihazının sesi iyi olmamıştır. Bu sorunun aşılacağını umuyorum.

Güzel bir inceleme, teşekkürler
 
Tepkiler: Cihanî Sultan ve musicianfaruk
    Konu Sahibi
Evet sorunlardan biride açık olan uygulamaları kapatamamak . Geri ok tuşuna basılı tutunca önünüzde açık olan uygulamalar listeleniyo ama kapatamıyosun . Sadece geçiş yapabiliyosun . Bakın burası önemli . Mesela tarayıcıya girdiniz . Bi çok siteyi geziyosunuz . O tarayıcıyı kapatmanız için geri ok tuşuna defalarca basmanız lazım . Kısa yoldan çıkış yok hiçbir uygulamadan .
 
Aslina bakarsaniz acik uygulamalari siz kapatmasaniz da mango surumunde 5 taneden sonra kendisi kapatiyor. Yani 5tane uygulamaniz acik 6. yi aciyorsunuz ilk actiginiz uygulamadan baslayarak siz yeni bir uygulama actikca kapaniyor. Tangoda bu rakam 8e cikicakti ama daha yuklemedim.
 
Tepkiler: Cihanî Sultan
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...