Lüften Yardım'!!!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
Lüften Yardım'!!!!
arkadaşlar kısa bir zaman önce pcde bişey yoktu anck son 2 gün pc açılıya ve açıldıktan 15-20 dk sonra tekrar kapanıyo lften neden kaynaklanıyor bana yardım edin.

Aşırı ısınıyor olabilir. SpeedFan programı ile bilgisayarınızın ısı değerlerini kontrol edin.

Bu olay benim 2 bilgisayarımdada başıma geldi Sorun şu=Güç motoru varya fişi taktığımız.. aşşada resimle gösterdiğim şey o yanmış kardeşim..

Bu şey yanmış oldugundan kapanıyor Tamirciye götür kardeşim Onun yandıgı için çalışmadıgından eminim 3 ay önce binimkide yandı değiştirdik.. 2 yıl önce gelmişti bide başıma yine aynı olay.. Bilgisayar kapanıyor durduk yere..

Güç kutusu yansa bilgisayar hiç açılmazdı. Bu kadar emin olmayın bence.

Nedved

Emekli Yönetici
Sorun hakkında net birşey söyleyemem herşey olabilir...Sahte işletim sistemi , virüs , power supply , aşırı ısınma vs. herşey olabilir...Öncelik olarak BIOS'tan Power kısmına gelin , Hardware Monitor (yanlış hatırlamıyorsam) sekmesinde sıcaklık değerlerine bakın...CPU sıcaklık değeri burada çok önemli...Eğer 85-90 filan oluyorsa işlemcidendir...Kasanın içini güzelce temizleyin ; kirden , tozdan arındırın ve işlemci fanını eğer yapabiliyorsanız sökün ve iyice tozdan arındırın...Macunu kontrol edin , termal macun ile destekleyin...Detaylara sonra bakarız , öncelikle ısı değerlerini buraya yazın , bakalım...

Nedved

Emekli Yönetici
Eğer 80 ise sorun işlemcide...Aşırı derecede ısınmış...Eğer biliyorsanız fanı çıkarıp temizleyin ve macunu değiştirin , bilmiyorsanız bilir kişiden yardım alın...Eğer çevrenizde iyi anlayan biri yoksa teknik servise başvurun...Çünkü fan temizleme ve macun sürme işlemleri tecrübesiz kullanıcılar için riskli bir iştir...Macunda tercihiniz termal macun olsun...Diğerine göre biraz pahalıdır ancak daha iyi soğutur ve uzun süre dayanır...Eğer fanı güzelce temizler ve macunu yenilerseniz sıcaklık değerleri 50 nin altına inmezse , fanı değiştirin...

Konu Sahibi
arkadaşlar hepsini yaptım kasanın sıcaklığı 60 lara düştü ancak yine aynı sorun devam ediyor yoksa pcde virüsmü bulaşmıs olabilirmi acaba lüften bir cevap yazın..

Nedved

Emekli Yönetici
Sıcaklık değeri yeterli olmamakla birlikte virüs ihtimalini artık gözönünde bulundurun...Eğer sorun devam ederse diğer ihtimallere de bakın...

Konu Sahibi
o zaman virüs varda ne virüsü arkadaşım.bi yorumda bulunsan bu konuda sistemi açıpta kapata bi virüs varmıdır acaba.

ByAbsn

Üye
Güç kutusu yansa bilgisayar hiç açılmazdı. Bu kadar emin olmayın bence.

Kardeş sana katılıyorum güç kaynağı yansa hiç açılmazdı ayrıca kapanma sebebi işlemcinin aşırı ısınması olabililir. Eğer anlıyorsan işlemcinin soğutucusunu iyice bir temizle (Ben 2 Yıldan beri temizlememiştim 2 ay önce temizledim inan bana en 2,3 avuç yoz yumağı çıktı)Eğer anlamıyorsan git bir bilgisayarcı veya çevrende iyi anlıyan biri varsa ona temizlet.

--------------- Ekleme ---------------

Ya kardeş kusura bakma yazdığım yorum seninle hemen hemen aynı olmuş seninkini görmemiştim özür dilerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...