LoL Şampiyon Önerisi

HeavyXS

Üye
    Konu Sahibi
LoL Şampiyon Önerisi
Evet. Dota2 ye başladıktan sonra daha ağız tadıyla oynayamadan başka bir arkadaş zoruyla LoL başladık . LoL, bence Dota2'den daha kötü ama daha kolay.

450 ip ile alınan şampiyonlardan çoğunu aldım. Garen , Kayle , Nunu , Poppy , Soraka kaldı. Garen'i alacağım, belki Soraka'yı da alacam. Diğerlerini güzel bir 1350'lik şampiyondan sonra alacam. Hobi, şampiyon biriktireceğim .

Oynadığım herolar :

Sivir : 5 maç oynadım, 5.de de birinci oldum ve kazandık. Bir maçın sonucu 12/0/8
Master yi / Warwick : Bir arada yazıyorum, ikiside zevkli fakat ikisinde de 1. veya 2. olsamda yenilmişliğim var.
Ryze : 1 maç oynadım pek beceremedim yenildik .
Annie : 1 maç oynadım, yendik ama o kadar iyi oynayamadım bence . Ultisi hayat kurtarıyor ama
Ashe : 1 maç oynadım . Yanımda varus vardı . Midde twister fate vardı, en altta ezreal ve warwick vardı. Varusdan ve warwickden iyi oynadım ama twister fate ve ezreal harbi profesyonelce oynadı. Yendik . Pek bir halt anlamadım Ashe'den .

Ryze hariç öldürme sayım ölüm sayımdan az olmadı . Ryze'de asist çoktu öldürme azdı .

Şimdi 1350 ip şampiyon alacağım. Arada kaldıklarım :

Twister fate : Adamın bir karizması var, insanın alası geliyor . Fena şampiyon da değil. En çok bunu alasım geliyor .
Fiddlestick : Skilleri ile canımdan bezdirdi beni, karşılaşmaktan korkmam ama yanında 1 şampiyon veya kule varsa kaçmak lazım, korkut yeteneğinin ne yaptığı belli olmuyor .
Taemo : Kör etme skili harika, ayrıca pasif olarak olduğu yerde kamufle oluyor . Bu heroyla bence her yerde oynarım .
Alistar, Cho'gath, Urdy : Açıkcası benim oynama tarzıma uymuyorlar, sadece güçlü geldiler. Şimdiden elesek bile olur.
Tryndamare : Ultisi ile ölmemesi çok sefer kurtarabilir bence. Garen'e benzettim biraz.

Ne önerirsiniz ? Ayrıca bir yerde okudum, fiyatı yüksek olması iyi olmasını göstermezmiş, sadece yeni olduğunu gösterirmiş doğru mu ?

Not : LoL oynayan çoksa ve yardım gelirse şampiyon konusunu burda konuşalım forum kirlenmesin .

Revengeful

Emekli Yönetici
Fiyatlar çıkış tarihine göre belirleniyor. Ucuz olanlar ilk çıkanlar. Her yeni champ çıktığında 7800 den 1 hafta sonra 6300 den satılıyor. 6300 olan bazıları ise 4800 oluyor.
Twisted Fate yeni oyunculara çok zor gelir. Nerde ne zaman hangi kartı seçmen gerektiğini bilmen lazım. Alistar ve udyr tank cho gath ap tank( ap gidilebilir istersen). Zor ölürler. Ben sana teemo öneririm ama sihirdar vadisinde önerilen itemler ad itemleri. Teemo için ad kasmak berbat birşey. Ap kasarsan adcleri 1-2 vuruşta indirirsin(lich bane ile). Mantarlar +1000 damage vurur zaten ap ile. Tryndamere oto ataktan başka bir şey değil. Melee Carry o. Bazıları carryler sadece menzilli olur sanıyor. Bunu diyenler noob. Fiora, master yi ve tryn melee carryler. Tryn'ı teemo ile alabilirsin doğru oynarsan çünkü kör atarsan sana o devasa kritik vuruşlarını atamaz ya da başka bir champda (off tank ya da tank olan) çivili kasarsan adam kendi canını yarıya bile düşürür can çalma kasmadıysa

- - - Eklendi - - -

Bu arada yanımda varus var demişsin. Bir oyunda çok nadirde olsa (önerilmez) 2 ad carry bulunabilir ama kesinlikle yan yana olmamalılar. Genel diziliş şudur: Solo top, jungle, mid, ad carry, support.

HeavyXS

Üye
    Konu Sahibi
Evet o oyun biraz kadrosal saçmalıktı . Üstte Ashe(ben) ve Varus, ortada Twisted Fate, altta Ezreal ve Warwick . Ezreal ve Twisted Fate süper oynadılar açıkcası iyiki karşı takımda değildim . Varus benden kötü oynadı , ben fena değildim . Warwick saçmaladı. Ormancısın, gezersin anlarım da, nerde canı az adam oraya gidiyor harbi ebedi susuzluk var bu adamda

Yeni çikanların ucuzlaması dogruymuş güzel bunu sevdim . 1350lik millet bana tryndamare öneriyor. Bence Garen'in aynısı, ultisi ve sistemi biraz değişik . Twisted fate zor ama hoş geldi. Onu sonraya saklayalım o zaman, daha ap, ad, carry o tür terimleri yeni öğreniyorum. Taemo harbi sinir bir şey. Çok güzel pusu kuruyor, kör edici vuruş zaten kaç kez canımdan bezdirdi. Master yi ile oynuyorum, -600 -700 vuracam vursam, kör edici atıyor 0 . Gel söv diye bağırıyor Taemo . Cho'gath ın büyümesi çok hoş . Bu arada Fiddlestick i atlamışsın . Onun hakkında yorumlarını da alalım güzel hero bence . Tam kule kesiyoruz bir korku atıyor. Sonrası malum Cam emmesi zaten yarıya kadar emer kaçmazsan. Ultisi fena değil milletin kaçmasına yetiyor .

Seçenek üçe indi benim için Taemo - Fiddle Stick - Cho'gath . ( Twisted Fate'yi tecrübe kazanıp alacam, o şampiyon oynanacak )

Bir de adamların kendi buildleri var, önerilen gibi değil de değişik şekilde . Rehber gibi, onlar hakkında ne düşünüyorsun ? Ben hafif hafif bakmaya başladım kendim de. Örnegin önerilen çizmeyi değil güzel gelen çizmeyi alıyorum . Şampiyona göre değişir tabi ki genelde önerilen güzel oluyor

Revengeful

Emekli Yönetici
3 adc vardı demek takımda Ezreal ap giderse de baya güçlü oluyor.

Fiddle'la zhonya kasman şart diyebilirim. Ultiyi attıktan sonra zhonya kullanırsan hem ultin kesilmez hem de tüm hasarı verirsin champlara. Güzeldirdir yani

Ben buildlerimi öncelik lane'de karşımda olan rakibe göre sonra ilerleyen vakitlerde karşı takım için genel bir build oluşturuyorum. Solo top ve mid oynuyorum. Gerektiğinde adc.

HeavyXS

Üye
    Konu Sahibi
Bana fazla ayrıntılı geliyor bunlar, terim özürlüsüyüm Ben en iyisi Taemo'yu alayım, sonra tüm 450likleri tamamlayım, sonra biraz daha tecrübe için(yani oyun yeteneğimi arttırıp, terim öğrenip) oynayıp Twisted Fate alayım .

Ayrica adamlar bana menzilli seç dedi o maçta . Amaç ne dedim sen seç dedi . Ne fantazileri varsa . Ashe ve Sivir var hangisini alayım diye sordum . Ashe, Sivir'den kolaydır dedi. Bana tam tersi gibi geliyor aslında, ultisinin farkı ve buz hariç Ashe'in Sivir'den üstünlügünü göremedim. Aksine can, hız, güç olarak daha eksik geldi bana. Sivir skilleri de güzel. Ama son 1-2 oyunda Ashe aldım, alistim güzel şampiyon . Karşı takımı durdurmak için çok iş yapabilir, ultisi ile adamları gayet rahat yakalıyor. E skili saklananları buluyor .
Ama bence Sivir'den güçsüz, bu yüzden para kasması problem. İlk şampiyonum Master Yi olduğu için, q ya basınca bir sürü para gelmesine alıştıydım

Revengeful

Emekli Yönetici
Master yi'yi ad kasıp q dan bahsediyorsan bir de ap kasıp dene.. Bak noluyor

HeavyXS

Üye
    Konu Sahibi
O değilde, adam gibi Ryze kasarsak dehset oluyormuş. Ap ad bilmem ne ugrasmadım, önerilenleri aldım. Rün hapsi + q basıyoruz. Adamın can 10% kalıyor. Ondan sonra düz vur, q yu bekle veya direk e at sana kalmis . Vazgeçtim Taemo'dan, para biriktireceğim, Ryze'den sonra tüküreyim Taemo'ya. Ryze için ne önerirsin ? Canım 2.5k oluyor 18 levelde, zırhım nerdeyse hiç olmuyor . Ama önerilenlerle dizersem öyle bir saldırı gücü var ki, yanımda Warwick veya Xin Zhao olsa, mahvederim . 2 kişi arasında mesafe çoksa birer birer indirebiliyorum . 2si aynı anda dalarsa canı ful olanı rün hapsine alıp diğerini öldürüp kaçıyorum . 2sinin de canı çoksa zaten tabana kuvvet rün hapsi + kaçış Ölmemek için can item mi alayım ? Yoksa alıştırma falan mı yapayım ? En kolayı tankla gezmek ama tank da gelmiyor benle gidiyor kendi yanına gidince ks attı diyor

Revengeful

Emekli Yönetici
Ryze için mana kasacaksın. Onun gücünün büyük kısmı apden değil manadan geliyor. Rün ve kabiliyetleri ayarlaman lazım

HeavyXS

Üye
    Konu Sahibi
Rün olarak elimde hiçbir şey yok, kabiliyet de 5-6 tane vardır level düşük. Maşallah senin 20 tane kabiliyet sayfası var. Benim 2 Garen, Yi , Sivir, Warwick için biri . Diğeri Annie - Ryze için . Manamın artması saldırı gücümü mü arttırıyor Ryze olarak oynarken ?

Revengeful

Emekli Yönetici
Skill açıklamalarını hiç mi okumuyorsun ? Mana olayı pasifinden geliyor. Skillere tek tek bakarsan mavi bir sayı görürsün. O manadan gelen ektra hasar gücü. Sarı olursa zırhla ilgili. O rammus'da ya da malphite'da vardı sanırım.

CanKartaL

Emekli Yönetici
Ap dediğiniz sürekli atak itemleri almak ise benim tarzım ara sıra oynuyorum da çok takılmıyorum. Eğlenip çıkmak yani olay.

HeavyXS

Üye
    Konu Sahibi
Pasifinden mi? Biliyorum diye okumadım. Onun pasif şey değil mi, her büyüde diğer büyülerin cooldown ı 1sn iniyor Başka oyunla falan mı karıştıyorum

CanKartaL, benim anladığım kadarıyla AP saldırı değil. AD de, normal düz vuruşun artıyor. AP de, skill in, yetenegin vuruşu artıyor . Vuruş değilde can iyileşmesi vs . yükseliyor.

Revengeful

Emekli Yönetici
İkinizde yanılıyorsunuz ad fiziksel hasardır. Düz vuruşlar ve ad isteyen skillerin etkili olmasını sağlar. Ad olanların %90 ı yakın dövüşenler diyebilirim. diana da yakın dövüşçü ama mesela o ap. Skill açıklamalarında sayı kahverengi mi kırmızı mı ne halt renk ise o ad skilli olduğunu ve kastığın itemlerle rünlerle vs gücünü ne kadar arttırdığını gösterir. Ap yetenek gücü demek. Fizz, diana, ap tanklar (rammus, amumu, malp vs),büyücü sınıfı champlar ap. Bazı skiller -ya da champlar- hem ad hem ap ister. Jax gibi. Buna hybrid denir.
Biliyorum bir halt anlamadın.

Tepkiler: CanKartaL

HeavyXS

Üye
    Konu Sahibi
Ben biliyorum korkma ben de anlatamadım Yani birazcık anlatabildim ben de anlatamadım . AD düz vuruşu arttırıyor = fiziksel hasar = fiziksel hasarlı skillerin gücü . AP de yetenek puanıyla sanırım yeşil oluyor skillin yanında +0 yazıyor onu geliştiriyor. Ryze gibi manayla falan güç alanları ben de bilmiyorum Hybrid olayını bir yerde okudum ama, bana uymaz o . Sırf AD yapabiliyorum, koruyan varsa Ryze de kasarım . Ama AP Master Yi denedim sonuç felaket. İtemleri alsam görürdüler de, itemleri alamadım Türkler takım çalışması dinlemiyor o sinirimi bozuyor. Geçen 5 adam geçti hepsi FT var adının başında, bir yardımlaşıyorlar. Birini kovalıyoruz yandan fırtına atıp kaçıyor diğeri yakalatmıyor. Bizde ben atamı rün hapsine attım yakalasa ağzıma tükürecek. Herif az ilerde minyon kesiyor. Canını azaltsam gelip öldürür ama. Yardım etse oysa rahat keserdik .Ryze oynuyorum sen master yi ile git diyor herifler. Nerden altın bulacam ayıptır sorması, alpha saldırısı bana para mı bırakır? Neyse ya en iyisi takım olup oynamak. Arkadaşla 2 kişi oynuyoruz o bile çok etki ediyor oyuna 5 kişi takım olsak neler olurmuş neler...

Edit : Az önce akşam ezikler vardır diye poppy alıp denedim. Sevdim baya . Ap tank veya Hybrid tank bu poppy. Can + yetenek gücü önerdi oyun. Sadece çizmeyi büyü gücü savunması değil de zırh olarak aldım gerisi önerilenlerden .Eğer kendinize güveniyorsanız r e q yapıp kule altındaki adamı alabiliyorsunuz ( Diplomatik dokunulmazlık, rakibe +20% hasar ve rakip dışındakilerden hasar almama, destansı hücum ( ileri fırlıyor o kadar olayı yok), q'nun adını bilmiyorum saldırı gücü + yetenek gücü + %8 hasar veriyor )

Edit : AP master yi becerebiliyormuşum . Hata şurdaymış, AP master yi mid oynamalıymış Bu arada TF aldım beğendim, o kadar zor değil AD kas diyenler oldu ama sağ tık champ ı yapmaya gerek yok 800 e yakın AP kasıyorum, sonra xerath a falan 2 atıyorum ( w + q ) . Bugün ikinci 1350lik aldım Cho'gath . Beğendim . 18 levelde ultisiyle minyon yiyerek + 900 can sahibi oluyor . Bir de tank kasıyorum . Cait ulti attı bana canda gözle görülür değişme yok Rün page dizdim geçen cahilce, 4150 ip me yanıyorum suan.Ama yeni hesap falan açmıcam 4150 o kadar çok gelmiyor . Champ açardım bir sürü de, zamanla açacaz zaten ben champ larımdan memnunum.