Linux kullananlar

CABBAR

Üye
    Konu Sahibi
Linux kullananlar
Arkadaşlar Linux hakkında pek bilgim yok ama denemek istiyorum. Pardus'u bir kere denedim çözemedim. Diğer işletim sistemlerinden hangisini önerirsıniz. Nereden bulabilirim ?

Tepkiler: -Akıncı

ismail

Üye
ubuntu kur
Google ubuntu yaz çıkar

Tepkiler: CABBAR
ubuntu 12.10 kullanıyorum

kurup chromnium tarayıcı indir kendi mağazasından sonra tarayıcıyı bi dene bidaha chrome yanında halt etmiş

cyber

Üye
linux mint

CABBAR

Üye
    Konu Sahibi
Ubuntu 12.10 indirdim. Akşam kurmaya çalışacağım. Mesela benim aktif olarak kullandığım skydrive, google drive ve yandex disk'i kullanabilir miyim ? Oyun pek oynamam o yönden sıkıntı yok. Yalnız sanırım mühendislikte kullandığım programlarda sıkıntı yaşayacağım. Lingo, Lindo, sql, minitab gibi programları kurabilir miyim ?

- - - Eklendi - - -

Türkçe mi o ? Alışması zor olur mu ? Windows'ta alıştığım programları rahatlıkla bulabilir miyim ?

MrTech

Üye
Bende suan bi tane var arkadasim verdi laptopa kurup alısmaya calısacagım.Malum 2.sene gebze'ye gelmem için

CABBAR

Üye
    Konu Sahibi
Pardus var ama alışmak sıkıntı ona. Ben ubuntu kurdum daha önce yani windows'un yanında çalışıyordu ama ıngilizce oldu sevmedim alışamadim

MrTech

Üye
Pardus amacım ama çokk sıkıyor yahu .

CABBAR

Üye
    Konu Sahibi
Aslında öğrenmek istesek stabil yalnız alışmak zor

- - - Eklendi - - -

Ubuntu 13.04 beta çıkmış daha stabil olduğu yazıyor. Türkçe desteği var mı ?

Tepkiler: -Akıncı ve MrTech

_RYUK_

Üye
Ubuntu 12.10 da Türkçe desteği var .ayrıca windowsta çalışan uygulamaları wine adlı program ile linux ta kullanabilirsiniz

CABBAR

Üye
    Konu Sahibi
İnşallah birazdan ilk formatımı atacağım Bi hata yapmam inşallah

Türe

Üye
Bende yazın kurmak istiyorum deneyim için. Görüşlerini buraya yazabilirsen makbule geçer abi

CABBAR

Üye
    Konu Sahibi
Bende yazın kurmak istiyorum deneyim için. Görüşlerini buraya yazabilirsen makbule geçer abi

Ilk formatı attım : sıkıntı yok şimdilik. Deneyip yorum atarım burada arayüz güzel güncelleme yapılıyordu. Yalnız okulun interneti ile sıkıntı çekmem Inşallah.

CABBAR

Üye
    Konu Sahibi

Denedim abi güzel ama fazla sürmedi 1 hafta falan sonra win8 çıkınca ona geçtim

win8'i Sevmedim ben bir hafta bunu kullanırım haftaya Pardus'u yüklerim. Nasılsa format atmayı öğrendim

ismail

Üye

win8'i Sevmedim ben bir hafta bunu kullanırım haftaya Pardus'u yüklerim. Nasılsa format atmayı öğrendim

Win8i çok sevdim ben : gayet hoş bi arayüz
Win 8 çok hızlı açılıp kapanıyo bide win8 ve win7yi formatlamak çok basit ve kısa sürüyo ama xp bana karışık geliyo ve çok uzun sürüyo
Ubuntu kurmak ise çok basit
Hem abi sen winin yanına kurmadın mı ubuntuyu?

CABBAR

Üye
    Konu Sahibi

Yok ismail tamamen kaldırdım win'i ben sadece ubuntu var. Öğrenmem lazım ubuntuyu. Ben windows formatı da bilmiyorum öğrenmem lazım