L920 NFC hakkında bilgisi olan?

q0nzalez

Üye
    Konu Sahibi
L920 NFC hakkında bilgisi olan?
benim L920 Nfc ile bir şey gönderemiyor fakat bildiğim kadarıyla bu uzaktan şarj nfc yoluyla oluyor yanlış biliyorsam düzeltin. eğer nfc üzerinden değilse telefonu garantiye vereceğim. Yardım edenler için şimdiden teşekkürler...

IVI-Elia

Üye
Arkadaşım nfc ile resim video vs paylaşman için aynı işletim sistemi olmalı wp ile wp veya androidle android gibi.Ama rehber, web sayfası pylaşabilirsin.Ama tam nfc antenlerini birbirine değidirmelisin.Kablosuz şarj biraz farklı galiba qi denen bir teknoloji

Ya NFC demişken bunlar cüzdan gibi kullanılıyormu ben kullanılabildiğini sanıyordum ama nasıl yada yalnış biliyorum
Örn İstanbul kart gibi metro vapur otobüs gibi mümkünmü ona geçim bari

q0nzalez

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlarda da var wp8 ikisi birbirine gönderebiliyor belge alabiliyor. fakat ben onlardan hiç bir belge ne alabiliyorum nede gönderebiliyorum. acaba yazılım ile ilgili olabilir mi?

IVI-Elia

Üye
Ya NFC demişken bunlar cüzdan gibi kullanılıyormu ben kullanılabildiğini sanıyordum ama nasıl yada yalnış biliyorum
Örn İstanbul kart gibi metro vapur otobüs gibi mümkünmü ona geçim bari

galiba Nokia NFC writer diye Bi uyg VARDI NOKİA'NIN yayınladığı

papakudioflu

Emekli Yönetici
galiba Nokia NFC writer diye Bi uyg VARDI NOKİA'NIN yayınladığı

o uygulama NFC etiketi hazirlamaya yariyor. NFC şimdilik istanbulkart veya diger akilli bilet sistemlerini desteklemiyor. Öde-gec tarzi parakartlarin yerini almasi duşunuluyor. Tabi o kartlarda limit 35tl idi bunda limit yok. Veya siz belirliyorsunuz. Yurtdışında bazi kafe ve restoranlarda NFC ile mobil ödeme kullaniliyor ama sanirim ulkemizde henuz yok malesef.

IVI-Elia

Üye

Evet gabi yeni baktın öyleymiş.Hiç kullanmamıştım

- - - Eklendi - - -

baktım

q0nzalez

Üye
    Konu Sahibi
benim sorun hakkında bilgisi olan yok mu ?

Nfc ile dosya paylaşımı yapmak için Bluetoothuda açmak lazım diye biliyorum.

benim sorun hakkında bilgisi olan yok mu ?

Ayarlardan nfc yi açtığına emin misin? Nfc yavaş bir teknoloji aslında resim yollamasi saatler sürer. Android kendi arasında önce bluetooth bağlantı kurup sonra yolluyor. WP de öyle yapıyordur. Ama Web Sitesi falan rahatlıkla yollayabilmen lazım.

Test etmek için şunu yapabilirsin. Ayarlardan nfc yi açtığına emin ol ve Telefonunu bir akbile yaklaştır.

- - - Eklendi - - -

Evet gabi yeni baktın öyleymiş.Hiç kullanmamıştım

- - - Eklendi - - -

baktım

Turkcell in cüzdan programıyla yapılıyor. Turkcell hattın olmalı ve özel sim kart kullanman gerekiyor. O özel sim kart ne yazık ki çok çok az şubede var. Amerika da hiç bir sim kart falan olmadan rahatça alışveriş yapabiliyorsun telefonunla.

once bluetoth açıyoruz sonra nfc yi cihazları eşleştiriyoruz sonra dosyaları gonderıyoruz paylaş + yaklaştır gonder ama ben lumia 920 ve lumia 920 denedim başka cihazlarda olmuyor sadece otuyor dıttırı dıtırrı diye haberınzı olsun hayet te hızlı bu arada

Bence burada da olmalı ya bakarmısınız telefonlar geliyor ama burada özellikleri kullanılamıyor NFC sadece iki telefon arasında resim yolluyorsa bunu bluetooth da yapıyor

bu teknolojini geçmişini tüm arkadaşlar biliyordur zaten 6600 la kızılötesi ile TV kanalları bile değişiyor hatta bazı arkadaşlar araba kapısı açıp kapatıyordu telefonla saat le eee Neye yaradı NFC şimdi 3G var 4G ye geçemedik heralde avrupa asya ve abd de kullanılan bir özellik

He diyeceksiniz olum ibrahim ne yapacaksın 4G yi falan ama hocam para vermiş almışıs kaç paralık telefon özelliğini dünya kullanıyor biz tırt hemde belkide en çok parayıda biz veriyoruz nasıl olacak şimdi

erndrdyk

Üye
kardeşim kablosuz şarj indiksyon bobini sayesinde oluyor nfc ile alakası yok çalışmıyorsa ver garantiye...