Kürtçe Facebook devri ! :d

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Anıl şu konuyu kapatırmısın. Konu seyirinden sapmış siyasi tarihe dönmüş resmen. Benim çizgim belli kürt siyasetini öğrenmeme ihtiyacım yok.

Kaptan

Üye

resmi dil kabul edilmesi , tamamen çıkarlar için ... Irak'ın kuzeyinde kalan 37 000 km²'lik o yerde (anlayın ) bir yer kurulucak ve parlemento ile yönetilicekti .. barzani ve saddam arasında yapılmıştı , özerklik anlaşması hatta. anlaşmanın 1 tane kuralıydı bahsettiğimiz şey . arap dilinden sonra 2. resmi dil kabul edilicekti . tamamen çıkar içindi .hatta bide meclise 5 kürt kökenli vatandaş çıkıcaktı. ama 1974 de kovalandılar.. bide ilk körfez savaşından sonra saddam dan kaçan 10.000 lerce kürt vatandaş TÜRKİYE'ye sığınmıştı ve her türlü sağlık , giyinme ve barınma ihtiyaçları karşılanmıştı..

Tarihmi yaptım yahu

Praetor

Emekli Yönetici
ata kardeş msj ları niye sildin.cvp verdim olanlara ona yazılan cvpları silmişsin.neler yazıldığını merak ettim çünkü millettin aklında biz insan değiliz heralde
Yahu Ata kardeş konuya daha yeni geldi

Arkadaşlar bu gibi konuların forumumuzda tartışılmasını, konuşulmasını, üyelerin fikirlerini belirtmesini o kadar çok istiyorum ki...
Şu konuyu kilitlerken o kadar zorlanıyorum ki...
Ancak ne yazık ki biz "genel olarak" adam gibi tartışmayı bilmeyen bir milletiz. Eğer bu konu açık kalsa eminim aşırı milliyetçi bir kardeşim gelecek tüm Kürtler'e sövecek, aşırı milliyetçi bir Kürt kardeşim gelip Türk kardeşlerime sövecek... Sonra hem Türk kardeşlerimin hem Kürt kardeşlerimin boşu boşuna birkaç densiz yüzünden moralleri bozulacak zira en değerli bildiği manevi duygularına zarar verilecek.
O nedenle konuyu Martin Luther King'in o güzel sözüyle kapatıyorum:

Kuşlar gibi uçmasını, balıklar gibi yüzmesini öğrendik ama kardeşçe yaşamayı öğrenemedik.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...