alemburda
Üye
-
Konu Sahibi
-
bahsedilen 17 milyon kişinin 3 milyonu kürt onun için böyle yazdım.Arkadaşlar,
lütfen yapmayın.
Dünya'da Kürt vatandaşlar sadece ülkemizdemi yaşıyor?
Suriye İran ve Iraktada yok mu?
OrtaAsya'da, Avrupa'da, Amerika'da yoklar mı?
Savunduğunuz düşünceler 1945 Almanyası ile beraber tarihe gömüldü.
Dünya Halkları kardeştir.
Dilleri, kültürleri yasaklayarak bu ülkeyi sen şusun busun diye bölmedik mi?
Emperyalizmin kirli oyunlarına gelmeyelim.
Kişinin Türk-Kürt-Arap olmasına değil, insan olmasına bakın.
Hain adam her millette çıkar; fakat bir ulusa mal edilemez.
Unutmayın bu ülkeyi Dil bölmez; Emperyalizm böler.
Saygılar,
burda mevzu kürçe olması değil türkiye dili gibi kürtçenin gösterilmiş olması ku-tr.facebook.com ne demek niye peki ku-eng.facebook.com olmuyor. Madem bu dil resmi dil değil o zaman ne bileyim özgün dil felan yazılsın ve bizim ülkemizin ek dili gibi gösterilmesin. Örnek google translate birçok dili destekliyor fakat içlerinde kürtçe yok. Burada sorun bunu yapan sayfanın dünya çapında tutulur olması.
Kürtçe bu ülkede yaşayan bir dildir.Bir dili yok saymak bir milleti yok saymaktır.Kaba bir dildir telaffuzu dahi komik gelebılır ama her dıl kendı milletinde anlam ıfade eder.Türkiye'nin resmi dili Türkçedir!Bu yeterlidir zaten,Kürtçe şarkılar söylenebilir vs.ama bence de abartmanın anlamı yoktur.İnsan kendı dınlınde konuşmalıdır konusuluyor da zaten.
Ama Kürtçeye özgü bir kanal demek bir nevi propagandadır çünkü diğer insanların bunu anlaması guc hatta ımkansızdır.Madem öyle dıyorsunuz neden Türkçe kanalların bır propaganda nıtelıgı taşıdıgını söylemıyorsunuz dıyecek olursanız da Türkçeyi bu ülkede zaten herkes anlıyor.Ben merkezlı bır durum söz konusu degıldır yani.Ama yineliyorum hıcbır dıl yok sayılamaz.Facebook Kürtçe olsa ne olur?Kürtler buyuk basarı mı kazanmıs olur?Bir galıbıyet daha mı eklenmıs olur onu anlamıyorum.Gereksız bence.Tabi özgür irade nihayetınde bır sey soylemeyız
yani bahsettiğimiz kürtler pkk değilFacebook Kürtçe olsa ne olur?Kürtler buyuk basarı mı kazanmıs olur?Bir galıbıyet daha mı eklenmıs olur onu anlamıyorum
aynen dediğin gibi bu konular bizi aşarBu konular derin konular. En iyisi halaya devam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?