Kürtçe Facebook devri ! :d

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
Kürtçe Facebook devri ! :d
Türkiye’den 17 milyon kullanıcısı olan Facebook, Kürtçe dil seçeneği geliştirdi.

Bütün dünyada milyonlarca kişinin kullandığı en büyük sosyal paylaşım sitesi Facebook Kürçe'yi de Facebook'ta kullanılan diller arasına aldı.

Facebook’un Kürtçeyi dil listesine alması için uzun zamandır çalışma yürütülüyordu. Süren kampanyalar sonuç verdi. Sonuç olarak sitenin diller seçeneğine Kürtçe de eklendi. Arkadaşlar, mail gibi seçenekler artık tamamen Kürtçe heval, peyamdank sözcükleri ile görülebiliyor.

Şimdilik kısmi bir şekilde hizmet veren uygulamanın genişleyebilmesi için talebin artması gerekiyor. Sitenin kısmi Kürtçe hali bağlantısından görülebiliyor. Türkiye’de günlük ortalama 17 milyon kişinin giriş yaptığı sitenin 3 milyon Kürt kullanıcı tarafından ziyaret edildiği tahmin ediliyor.

Kendi Düşüncem: Resmi olmayan bir dili nasıl ekleyebiliyorlar anlamış değilim.
Açık söylemek gerekirse ben şikayet ettim.
Sizde çevirilerle ilgili görüş bildirmek isterseniz alttaki linki tıklayın

Mehmet

Emekli Yönetici
Kendi Düşüncem: Resmi olmayan bir dili nasıl ekleyebiliyorlar anlamış değilim.
Açık söylemek gerekirse ben şikayet ettim.
Sizde çevirilerle ilgili görüş bildirmek isterseniz alttaki linki tıklayın

bende

Anıl Umut

Emekli Yönetici
''Türkiye’de günlük ortalama 17 milyon kişinin giriş yaptığı sitenin 3 milyon Kürt kullanıcı tarafından ziyaret edildiği tahmin ediliyor.''

Peki bu adamlar nerede yaşıyor?Çok önemli bir kısmı Türkiye'de yaşamıyor mu?Resmi dilleri nedir?Türkçe değil mi?
Böyle bir saçmalık olamaz!Ben ve daha nice onbinler şikayet edecek.Bakalım netice ne olacak.
Fazla da teferruata girmek istemiyorum,sonuçları kötü oluyor ceza alınabiliyor..

Rezillik yaaa. İmzan çok güzel katılıyorum

Konu Sahibi
arkadaşlar adres şu şekilde gözüküyor http: //ku-tr.facebook.com/ zaten alttaki dil seçenekleri kısmında da Kurdî diye geçiyor. yani sadece translate de gözükmüyor !

AKATLI

Üye
mehmet abi sana katılıyorum resmi dil olmayan bi dili nası yapıolar saçmalık

dayak istiyolar

reyhanli

Üye
Arkadaşlar,
lütfen yapmayın.
Dünya'da Kürt vatandaşlar sadece ülkemizdemi yaşıyor?
Suriye İran ve Iraktada yok mu?
OrtaAsya'da, Avrupa'da, Amerika'da yoklar mı?

Savunduğunuz düşünceler 1945 Almanyası ile beraber tarihe gömüldü.
Dünya Halkları kardeştir.
Dilleri, kültürleri yasaklayarak bu ülkeyi sen şusun busun diye bölmedik mi?
Emperyalizmin kirli oyunlarına gelmeyelim.

Kişinin Türk-Kürt-Arap olmasına değil, insan olmasına bakın.
Hain adam her millette çıkar; fakat bir ulusa mal edilemez.

Unutmayın bu ülkeyi Dil bölmez; Emperyalizm böler.

Saygılar,

Anıl Umut

Emekli Yönetici
bahsedilen 17 milyon kişinin 3 milyonu kürt onun için böyle yazdım.

haltie

Üye
arkadaşlar neden kürtlere bu yanlış yaklaşım içindesiniz pkk değil bahsedilen kürt ırkı.seversin sevmezsin o ayrı mevzu.devletimiz bile özel kanallar açıyorken.bence bu tavrı herkes takınırsa sadece pkk biraz daha büyür çok yanlış çok.konunun silinmesi bile lazım bir ırkı düşman ilan ediyor resmen asıyoruz

Konu Sahibi
burda mevzu kürçe olması değil türkiye dili gibi kürtçenin gösterilmiş olması ku-tr.facebook.com ne demek niye peki ku-eng.facebook.com olmuyor. Madem bu dil resmi dil değil o zaman ne bileyim özgün dil felan yazılsın ve bizim ülkemizin ek dili gibi gösterilmesin. Örnek google translate birçok dili destekliyor fakat içlerinde kürtçe yok. Burada sorun bunu yapan sayfanın dünya çapında tutulur olması.

haltie

Üye

ne farkeder.türkiyede devletin(trt nin) kürtçe kanalı yok mu?milyonlarca kürt vatandaşı yok mu?bizim ülkemizde milyonlarca kürt yaşadığı için gösterliyor olabilir mi?kürt değilim ama insanların toplumların ötekileştirilmesine karşıyım.yıllardır senin dediğin mantıkla bir şeyler yapıldı sonuç ne ? ayrıca bahsettiğimiz bu ülkeyi oluşturan unsurlardır ayrı düşünülemez.lazı çerkezi abazası gürcüsü ...onlarca

Kürtçe bu ülkede yaşayan bir dildir.Bir dili yok saymak bir milleti yok saymaktır.Kaba bir dildir telaffuzu dahi komik gelebılır ama her dıl kendı milletinde anlam ıfade eder.Türkiye'nin resmi dili Türkçedir!Bu yeterlidir zaten,Kürtçe şarkılar söylenebilir vs.ama bence de abartmanın anlamı yoktur.İnsan kendı dınlınde konuşmalıdır konusuluyor da zaten.
Ama Kürtçeye özgü bir kanal demek bir nevi propagandadır çünkü diğer insanların bunu anlaması guc hatta ımkansızdır.Madem öyle dıyorsunuz neden Türkçe kanalların bır propaganda nıtelıgı taşıdıgını söylemıyorsunuz dıyecek olursanız da Türkçeyi bu ülkede zaten herkes anlıyor.Ben merkezlı bır durum söz konusu degıldır yani.Ama yineliyorum hıcbır dıl yok sayılamaz.Facebook Kürtçe olsa ne olur?Kürtler buyuk basarı mı kazanmıs olur?Bir galıbıyet daha mı eklenmıs olur onu anlamıyorum.Gereksız bence.Tabi özgür irade nihayetınde bır sey soylemeyız

haltie

Üye

sağolasın isacım olayın güzel özetledim ama şurda bir şey ekliyecem
Facebook Kürtçe olsa ne olur?Kürtler buyuk basarı mı kazanmıs olur?Bir galıbıyet daha mı eklenmıs olur onu anlamıyorum
yani bahsettiğimiz kürtler pkk değil

Halit,anlatmak istediğim bu gibi şeyler milliyetcılığı kamcılaycaktır gerek yoktur.sankı oraya Kürdi seçenegını ekleyenler bız Kürtlerin yanındayız Türklerın ınadıda der gibiler.

haltie

Üye
zaten dünyadaki savaşların ölümlerin kayıpların çoğu aşırı milliyetçilikten kaynaklanmıştır.Atatürk'ün bahsettiği milliyetçilik ülkeyi sevmektir aşırı milliyetçilik tam tersi herkese zarar verir.her şeyden önce insandır önemli olan. değerlendirme bu kıstasa dayanarak yapılmalı.

ChavRash

Emekli Yönetici
Bu konular derin konular. En iyisi halaya devam.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...