Dafny
Üye
-
Konu Sahibi
-
Hanginiz yalancısınız? diye sordu diyelim. A kişisi yalancı olsa o diyecek.B kişisi doğrucu olsa o da o diyecek.Nasıl anlayacaksın?adam hangisinin yalancı oldugunu soracaktır,yalancı veya dogrucu olan mecburi olarak soruya dogru cevabı verecektir.bu yüzden hangisi dogrucu ortaya çıkacaktır.ve dorucu olanda da yaşam kapısı olabilirse...
ama hem dogrucu,hem de yalancı soruya dogru yanıt vermek zorunda degiller mi?Hanginiz yalancısınız? diye sordu diyelim. A kişisi yalancı olsa o diyecek.B kişisi doğrucu olsa o da o diyecek.Nasıl anlayacaksın?
Yalancı yalan söylüyor işte.Bak Y bekçisi yalancı , D bekçisi doğrucu olsun.Adam soruyor.''Hanginiz yalancısınız?''Y kişisi yalan söylemek zorunda olduğu için '' O.'' diyecektir. D kişisi de doğru söylemek zorunda olduğu için ''O.'' diyecektir.ama hem dogrucu,hem de yalancı soruya dogru yanıt vermek zorunda degiller mi?
Annem styleya rastgele bir kapıdan girsin.ölürse de ölür ne yapalım mukadderat böyleymiş...hem belki dogru kapıyı bulur ölmez.
ben hala bulamadım.ama senin ki mantıklı geldi .olabilir.galba bu sefer yanıtı buldum.adamın sorusu şu olacak"benim buradan çıkabilmek için hangi soruyu sormam lazımdı?"dogal olarak dogrucunun yanıtı mantıklı gelecek ve yalancı elenecek.
ama adam her halukarda bişey dicek.azaman anlaşılmıcakmı doru yer.çıkacakya o nedenleSanmam.
kolaj abi geldi bekledigim 2 kişiden biri
bekçinin birine sorulur...
"Arkadaşına sorsam yaşama giden kapı hangisidir diye bana hangi kapıyı gösterir" diye?
gösterilen kapı iki durumda da ölüme giden kapıdır.
doğrucu ya bu soru sorulursa: arkadaşının yalancı olduğunu bildiği için ölüm kapısını gösterir.
yalancıya sorulsa: doğrucunun yaşam kapısını göstereceğini bildiği için yalan söyler ve ölüm kapısını gösterir.
cevap bu
--------------- Ekleme ---------------
teşekkürler...
Ben düşündüm o şekilde olmuyor.Her ikisi de ''Beni gösterir'' diyecektir.bekçinin birine sorulur...
"Arkadaşına sorsam yaşama giden kapı hangisidir diye bana hangi kapıyı gösterir" diye?
gösterilen kapı iki durumda da ölüme giden kapıdır.
doğrucu ya bu soru sorulursa: arkadaşının yalancı olduğunu bildiği için ölüm kapısını gösterir.
yalancıya sorulsa: doğrucunun yaşam kapısını göstereceğini bildiği için yalan söyler ve ölüm kapısını gösterir.
cevap bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?