konularda türkçe kelime kullanımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
konularda türkçe kelime kullanımı
bakıyorum arkadaşlar yabancı forumlardan konu alıntıliyorlar fakat bunu öyle acemi şekilde yapıyorlarki oradaki konuyu kopyalayıp burada paylaşıyorlar! Konuya giriyorum ve şaşırıyorum açıkçası konuyu alıntı yaptığı yabancı forumda türkçe kelime konuşmak yasak ve ban sebebi ama üye gelip nasılsa Maxicepte serbest ve Üyelerin Hepsi yabancı dil biliyor diyerek Bu tarz konular açıyorlar! Bu tür konulara artık bir önlem alınmalı yani en azından cezai bir yaptırımı olmalı tekrar eden üyelere karşı.

Tepkiler: Süleyman ve s.ileli
Haklısın. Bu isteğin gerçekten gerekli ve yerinde bir istek.

Konu Sahibi
üyeler konu açmak için konu açıyorlar, üye konuyu açmış bir tane bile türkçe kelime yok içinde! hiç olmadı google translate kullanılsın yani bunu yapmaya bile üşeniliyor. Bu tür konulara izin verildiğini gören diğer üyelerde aynı yolu izliyor!
Maxicep ailesi olarak artık Bu tür konuların açılmasını onaylamamalıyız ve yönetimde Bu tür konuları tekrar eden üyelere uyarı puanı gibi bir yaptırım uygulamayi düşünürse daha sağlıklı bir paylaşım ortamı sağlamış oluruz

Tepkiler: Süleyman ve s.ileli
Üyesi olduğum bir forumda yorumu yazip yolluyorsun yayınlarken sistem otomati olara çok yapılan yazım hatalarını ve çok kullanılan ingilizce kelimeleri düzeltip yorumunu ekliyor

Akıncı

Üye
bence hem türkçesi hem de ingilizcesi beraber olmalı çeviri yaparken hatalar olabilir

Konu Sahibi
konuyu açalı 1 ay oldu neredeyse ama yöneticiler konuyu görmezden geldi nedense

turkçe kelime kullanılmayan ve tamamen yabancı dil kullanılarak düzenlenen konuların açılması normalmi? yani bu devran böyle gelmiş böyle gidecekmi yoksa yönetimin bir düşüncesi varmı konuda, konuyu bir açıklık getirilirse sevinirim

Sonuna kadar haklısın. Çoğu kişi burada hesap kasmak için düzensiz konu açıyor. Konu sayısı fazla olsa ne olacak. Sen yardım edebiliyor musunu önemli. Bence türkçe açıklaması olmayan konular onaylanmamalı ! Türk'üz sonuçta ...

Tepkiler: yaren_dede

asigsasi

Üye
valla elimden geldiği kadar konuları Türkçe olarak açmaya özen gösteriyorum

Konu Sahibi
valla elimden geldiği kadar konuları Türkçe olarak açmaya özen gösteriyorum

zaten sitede şimdiye kadar 2-3 tane yabancı gördüm onlarda çalınan uygulamalarının peşine düşmüş
yani ingilizce konu açmak biraz saçma oluyor, türkiyede yaşıyoruz ama türkçemize sahip çıkamıyoruz... yabancılar ban atıyor kendi dillerine yorum yapmayınca bizde uyarı sistemi bile yok

Tepkiler: asigsasi

asigsasi

Üye
aynen dostum Türkçe kelime kullandım diye ceza yedim

Akıncı

Üye
Türkçe kullanıyorum tablo bile olsa Türkçedir

Anil-D

Üye
ben türküm ama dgr stlrde inglzce knşym

Reşwan

Emekli Yönetici
Üye yazmış olduğu tüm mesajlarda yada açtığı tüm konularda yabancı dil kullanıyorsa bu normal değildir tabiki, lakin yabancı dilde yayımlanmış ancak türkçeye çevirilmemiş, türkçe forumlarda paylaşılmamış konuların paylaşılmasın da sorun yoktur, zira üye bunu faydalı olarak paylaşma gereği duymuştur.

Bunun haricinde, yabancı dilde değilde google translate çeviri kullanarak paylaşanlara da tepki gösteren üyeler olmuştu bundan ötürü nadiren açılan yabancı konuların paylaşılmasında sakınca yoktur.

Konu Sahibi
tabiki sakınca yoktur ve google translate kullanacak kadar her internet kullanıcısının az çok bilgisi vardır ama birçok konu bu şekilde açılıyor siteyi turk sitesi olduğu için takip ediyorum çünkü türkiyelilerle bir aradayım ama bir konuya giriyorum ve başlıktan noktasına kadar ingilizce... yanlışlıkla dail_obile girdiğimi sanıyorum ve teşekkür yazarken çekiniyorum ya ban yersem diye thanks mi yazsam teşekkür mü yazsam diye ikilemde kalıyorum bir süre ...
Neyseki maxicepte konuştuğun yada yazdığın dilin bir önemi yok, maxicepte türkçe kullanmak zorunda bırakılmadığımız için thanks

Reşwan

Emekli Yönetici
Diğer konuda haklısınız bazı paylaşım konularında azda olsa türkçe açıklama olmalı, zaman zaman paylaşımcı üyelere hatırlatma yaparız bazı arkadaşlar konuyu detaylı açıyor ama bazen o konunun türkçesi türk forumlarda hiç açılmamışsa, paylaşan arkadaşın konudaki metni çevirecek kadar fazla zamanı olmuyor.

Konu Sahibi

aslında benim kullandığım bölümde fazla sorun olmuyor çünkü azçok konu açan kişileri tanıyorum ve kendimde bu durumdan rahatsızlığımı belirterek sorunu aşabiliyoruz ama android bölümü turkçe konusunda felç gibi turkçe açıklamalı uygulama paylaşımı bulmak çölde su bulmak gibi neyse fazla uzatmayım ilgi ve alakanız için teşekkürler

Akıncı

Üye

ben açıklama yapmıyorum ingilizcesini netten çevirsem daha sıkıntı olur abi

Konu Sahibi

ben açıklama yapmıyorum ingilizcesini netten çevirsem daha sıkıntı olur abi

mesela yabancı bir foruma girdiğinde tarayıcı bunu otomatik olarak turkçeye çeviriyor ama maxicepe girdiğinde böyle birşey söz konusu değil burada yapılacak iş basit konuyu açarken; orjinal metin ve çevrilmiş metni konuya ekleyebilirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...