Uygulama Kalibrasyon Sorunu

karansa

Üye
    Konu Sahibi
Kalibrasyon Sorunu
Arkadaşlar sorun şöyle ki;
1 Hafta önce Galaxy Win cihazıma stock rom yüklemesi yaptım. Dün başlayan sorun ile artık batarya %90 civarına gelince birden %100 oluyor çıkarıyorum %90 gösteriyor. Tekrar taktığım da 2 dakika boyunca doluyor yine dolmadan %100 gösteriyor. Bunun en doğru kalibrasyonunu nasıl yapabilirim? Hiç birimiz hepimiz kadar iyi değiliz. Yardımlarınız ile çözülür umarım. Teşekkürler.

blsm_mr

Üye
bence orjinal rom at veya bataryayı bir kaç defa tam kapanana kadar bitmedin şarj etme

SHS

Üye
Batarya kalibrasyonu da yapabilirsin, biraz araştır

karansa

Üye
    Konu Sahibi
Kalibrasyon yaptım. Deşarj ettim şimdi %89 da doldu uyarısı verdi. Çıkardım tekrar taktım %100de dolu uyarısı verdi. Biraz daha teste tutacağım orjinal romunu atacağım olmazsa.

blsm_mr

Üye
rom kaynaklı bi hatadır büyük ihtimal

karansa

Üye
    Konu Sahibi
Tamamen desarj yapacağım bir daha deneyeceğim.

karansa

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim

serif55

Üye
Recovery olarak orjinalinimi kullanıyorsunuz hocam ayrıca root yetkisi var mı cihazınızda

serif55

Üye
Bir arkadaştan alıntıdır

Burda anlatılanları uygular mısın kardeşim

Telefonunuza Root Explorer uygulamasını yükleyin...

Telefonu şarja takıp tamamen dolmasını bekleyin...
%100 olduğunda telefonu şarjdan çıkarın...

daha önce yüklemiş olduğunuz root explorer uygulamasını açın...

data>system>batterystats.bin dosyasını bulun.

batterystats.bin dosyasına uzun basın ve dosyayı silin...

eğer silemiyorsanız root explorer uygulamasının başına gelin en üstte mounted as r/w ve r/o diye iki seçenek var onları değiştirin tekrar aynı dosyaya gelip silin...

dosyayı sildikten sonra telefonunuz şarjı bitip kendi kendine tamamen kapanana kadar bekleyin... Oyun oynayabilir internete girebilir ya da ekran ayarlarından ekran kapanma süresini iptal ederek daha çok şarj tüketmesini sağlayabilirsiniz...

telefon şarjı bitip kapandıktan sonra şarja takın ancak telefonu açmayın...
Telefon kapalı halde tamamen şarj olduktan sonra telefonu şarjdan çıkarmadan telefonun bataryasını telefondan ayırın... 15 saniye falan bekledikten sonra bataryayı tekrar takın biraz önce tam dolu dediği batarya tekrar şarj olmaya başlayacaktır...

yine telefonun tamamen şarj olmasını bekleyin...
Telefon tamamen şarj oldu dediğinde telefonu açın...
Telefon açıldığında yine belli bir süre şarj olacaktır...

Telefon %100 batarya doldu uyarısı verdiğinde telefonu şarjdan çıkarın...

karansa

Üye
    Konu Sahibi
Deneyeceğim yardımın için çok teşekkür ederim. Sonucu buraya yazarım.
1 Gün doğru gitse de sorun yine başladı. Kalıcı bir çözüm bulmak istiyorum. Canımı sıkmaya başladı.

Tepkiler: serif55

serif55

Üye
Bataryanızda sorun olabilir mi acaba stock rom öncesi var mıydı böyle bi probleminiz?

HakanLJ

Üye
Rom ile alakali bir sorun hocam . Ayni sıkıntı Galaxy ace a attigim bir rom ile basima geldi tavsiyem orjinal rom kullan yada farkli bir rom ile dene .

karansa

Üye
    Konu Sahibi
Cevaplar için öncelikle teşekkürler. Stock rom attığımda oluyordu ama bu sefer çok sürdü. Sammobile den başka yerden almıyorum zaten orjinal TR romu ancak bu sefer ki kalibrasyon sorunu devam ediyor hala...

serif55

Üye
Hocam belki denersiniz diye custom romlara baktım ama doğru düzgün bişey göremedim sadece cm romları var

Anil-D

Üye
bendede arkadaslar 99 sarj 100 olana kadar 15 dk geciyor napmaliyim

karansa

Üye
    Konu Sahibi
Hocam belki denersiniz diye custom romlara baktım ama doğru düzgün bişey göremedim sadece cm romları var
İlgilenmen yeter ancak şu alıntı yaptığın yöntem eskisinden iyi hale getirdi şimdi az oynama var gerçek sonuçla baştan fazlasıyla deneyeceğim. Sağol gerçekten

serif55

Üye
İlgilenmen yeter ancak şu alıntı yaptığın yöntem eskisinden iyi hale getirdi şimdi az oynama var gerçek sonuçla baştan fazlasıyla deneyeceğim. Sağol gerçekten
Sorununun bir nebze çözüldüğüne sevindim hocam iyi günlerde kullanın telefonunuzu

Tepkiler: karansa

karansa

Üye
    Konu Sahibi
aynı dileklerimle teşekkür ederim