Iphone yurt dışından getirme sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Iphone yurt dışından getirme sorunu
Herkeze selamlar ilk önce..
Herkezden ricam bu konuyu okuyup geçmemeleri çünkü kısıtlı bir vaktim var.

Hemen konuya girelim, arkadaşlar ben kısa süre içinde amerikaya tekrar gideceğim...
Amerika'da best buyda ıphone 4 32 gb 299$ a buldum fakat best buy ve at&t bana Iphone vermiyor..
(şöyle bir olasılığımızda var amerika new jerseyde yaşayan halam var onun üzerine yapsak olabilirmi?)(1)

Sorularım;
Tamam apple storeden sadece Iphone alabilirim fakat arkadaşlar Türkiye'ye getirince telefonun sorunlarıda değişiyor tabiki
Sorun şu ; Iphonemi yurt dışından alıp pasaporta yazdırdıkdan Türkiyeye getirdikten sonra ne yapmam gerekiyor?(2)
Birde şu sim sorunu bu işte aklım çok karıştı rica etsem bana açıklarmısınız?
Turbo sim işi bana uygun gelmedi ben Iphone'unumla aramada yapmak istiyorum ıpod gibi kullanmak istemiyorum bu yüzden bu olayı bana biraz daha açılarmısınız yani ben ıphone'umun IMEsini turkcell yada avea ya kaydettirdikten sonra turkcell kart takıp ıphone'umla arama yapıp hem app kullanım şarkı dinliyemiyecekmiyim?? (3)
Yani kısacası Iphone'u alıp yurt dışından getirip IME kayıtı yaptırdıktan sonra hemen kart takıp kullanamıyıcakmıyım? (4)

Eğer yukarıdaki gibi yapamıyacaksam değişik yollarla ıphone'umu konuşma şarkı dinleme app kullanma vs vs.. kullanabilirmiyim? duuduğuma göre turbo sim kullanınca sadece şarkı dinleyip app kullanılabiliyormuş aynı anda arama yapmam için neler yapmam gerek ?? (5)

Parantez içine aldığım sayılar en önemli sorularımdır...

Herkezin yardımlarını bekliyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...