İphone YouTube gitti YARDIM !!

Konu Sahibi
İphone YouTube gitti YARDIM !!
s.a arkadaşlar düne kadar bi sorun yoktu fakat bugün YOUTUBE hiçbişe bulamıyor her bölümde VİDEO YOK diyor ( SeÇMELER >>ÇOK İZLENEN>><ARA>>FAVORİLER ) hiçbirinde video görüntülemiyor . lütfen yardım

serhat00

Üye
bi reset at sen en iyisi yada karti cikar tak

starcry1

Üye
Aynı sorun bende de var ve resetle falan düzelmiyor

Konu Sahibi
soruNu çözdüm DNS ayarlarını değiştiriN sorun çözülüyor.. ..

hangi DNS ayarları? verirseniz sevinirim..

ciaans

Üye
ALIN SİZE BABALAR GİBİ ÇÖZÜM...

Bilindiği üzere Wi-Fi ile DNS değişebiliyoruz. Ancak aşağıda 3G/Edge ile nasıl DNS değişerek internete çıkılabileceği anlatılıyor. YouTube sorunundan sonra yaptığım ufak bir araştırma sonucu çözümü elde etmiş bulunuyorum...

Cydia'ya aşağıdaki kaynağı ekliyoruz:

Daha sonra bu kaynak e girip, DNS Fix yamasını yüklüyoruz... Yama yüklendikten sonra, SSH ya da iFile ile bağlantı kuruyoruz iPhone'a...

/usr/bin/enable-opendns

bu dosyayı aşağıdaki şekilde düzenliyoruz

#!/bin/sh
#logger -i "opendns v4.0"

desired_dns1="8.8.8.8"
desired_dns2="8.8.4.4"
change_dns=1

dns_output=$(/usr/bin/iopendns -dns1)
dnstxtpath="/var/root/dnsip.txt"

if [ -f "$dnstxtpath" ]
then
for dns_txt in $(eval "cat $dnstxtpath")
do
if [ "$dns_txt" == "$dns_output" ]
then
change_dns=1
fi
done
fi
if [ "$dns_output" == "$desired_dns1" ] || [ "$dns_output" == "$desired_dns2" ] || [ "$change_dns" == "1" ]
then
# logger -i "found dns changed from $dns_output"
# logger -i "changing dns"
/usr/bin/iopendns
fi

Ve son olarak iPhone u yeniden başlatıyoruz... Girilemeyen sitelere girilir, sörf dalgaları arasında kaybolunur

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN YER BURASI... "change_dns" BÖLÜMÜNDE "0" YAZIYOR NORMALDE, ONU "1" YAPARASNIZ HER ŞEY TAMAM OLUR...3G/EDGE İLE HER YERE GİREBİLİRSİNİZ.
desired_dns1="8.8.8.8"
desired_dns2="8.8.4.4"
change_dns=1

Önemli olan bu kısımdır. DNS adreslerini Google DNS kullandım ama isteyenler OpenDNS de kullanabilirler...

ortyy

Üye
Yapmaa calistim ama cocoa error 531 hatasi veriyory