iPhone 4 Deatylı inceleme

Konu Sahibi
iPhone 4 Deatylı inceleme
Merhaba iPhone 4 yorumları ararken bulduğu iPhone 4 incelemesini sizinle paylaşıyorum umarım işinize yarar. İnceleme 4 bölümden oluşuyor ama ben sadece 1.yi buraya kopyaladım diğer bölümlerin linklerini en altta verdim. Umarım işinize yarar

Apple iPhone 4 Detaylı İnceleme Bölüm 1 _Kasa İçindekiler

ü sadece sözlerle anlatmak muhtemelen hiçbir okuyucumuza yetmeyeceği için biz bunu biraz daha detaylandırıp rakipleri ve eski model olan 3GS ile kıyaslayarak anlatmaya çalıştık.
İncelememize başlamadan önce rakipleri çalışırken ın uyumadığını kanıtlayan çok hızlı A4 içlemcisi ve mükemmel ötesi ekranını hatırlatmak istedik.
İncelemeye kutudan başlarsak

Dış Görünüş ve Kasa

le gelen en büyük değişikliklerden biri telefonu çok daha vahşi gösteren keskin hatlar.

kasası 4 parçadan oluşuyor 2 alt üst yuvarlatılmış kapak, sertleştirilmiş cam ve paslanmaz çelik çevre bandı. Kasa basit olmasına rağmen gerçekten çok şık ve kaliteli görünüyor. 3 ten 1mm ince olsa da ağırlık olarak aynılar.

ü elinize aldıktan sonra 3GS sıradan, ucuz hissettiriyor. Telefonun ön yüzündeki can için Jony Ive “Safir kristal gibi sert ve plastikten 30 kat sağlam” diyor. Bu camın üst kısmında kulaklık ve ön kamera bulunurken alt tarafta standart anasayfa düğmesi bulunuyor. Sağ tarafta Micro SIM , altta mikrofon, hoparlör ve data kablosu girişi bulunuyor. Üst tarafta güç düğmesi, kulaklık girişi ve gürültü önleme mikrofonu bulunuyor. Arkadaysa Led aydınlatmalı 5MP kamera var.

Nihayetinde kasa olarak AkıllıTelefon sınıfından uzaklaşmış , sınıfına yaklaşarak klas atlamış. Tabi fiyatı da diğer AkıllıTelefon ların neredeyse 2 katı (€1000 civarında).
İçindekiler

Sadece dış görünüşü değil içindekilerle de etkilemeyi başarıyor . 3GS modelinde Samsun ARM Cortex-A8 temelli işlemci kullanan te kendi işlemcisi (iPad te de kullandığı) A4 işlemciyi tercih etmiş, her nekadar A4 ün işlemci hızını açıklamadıysa da 1GHz in üzerinde olmadığını düşünüyoruz. A4 ü uçurmasa da takılma yaştmayacak kadar iyi.
RAM konusunda da sır vermezken güvenilir bir kaynaktan te 512MB RAM kullanıldığnı öğerndik.
te ayrıca 802.11n WiFi , quad-band HSUPA chip , Bluetooth 2.1 bulunuyor.

Ön tarafta VGA arkada led flaşlı kamera bulunurken, eklenen 2. Mikrofonla konuşmalarda fondaki gürültüyü azaltmak hedeflenmiş. İvmeölçerin yanında jiroskop da kullanılarak yerçekimi tepkileri hızlandırılmış. Işık ve yakınlık sensörü ve 3GS te de olan AGPS unutulmamış.
ün dışarıyla bağlantı özellikleri UMTS, GPS, WiFi, ve Bluetooth için kullanılan anten aynı zamanda dışını çevreleyen çelik plaka. Çekim gücünü arttırması ümidiyle yapılmış akıllıca bir hareket ama maalesef amacına pek ulaşamamışa benziyor.
İncelemeye Aşağıdaki Linklerden Devam Edebilirsiniz

Teşekkürler,cihazın albenisi çok ama bende bunu alacak para yok

anl_tr

Emekli Yönetici
Bu paraya bence özellik az, HDMI yok, Fm transmiiter yok, Hala Blueetoth ile mp3 gönderme yok, micro sd kart girişi yok, batarya degişimi yok,itunues bagımlılık bitmemiş; Bunun haricinde güzel telefon...

kuwaie

Üye
Bu paraya bence özellik az, HDMI yok, Fm transmiiter yok, Hala Blueetoth ile mp3 gönderme yok, micro sd kart girişi yok, batarya degişimi yok,itunues bagımlılık bitmemiş; Bunun haricinde güzel telefon...
Abi öyle diyorsun da bende iPhone 4 var ve bunların eksikliğini asla hissetmedim. Kusursuz bir telefon. Her açışta elimde biraz daha tutayım diye oyalanıyorum menüde düşün artık

Zaten cihazın albenisi ekran ve kasa kalitesi,özellikleri değil benim açımdan.özellik olarak N8 i tek geçerim

Tepkiler: suat1111

anl_tr

Emekli Yönetici
Abi öyle diyorsun da bende iPhone 4 var ve bunların eksikliğini asla hissetmedim. Kusursuz bir telefon. Her açışta elimde biraz daha tutayım diye oyalanıyorum menüde düşün artık
Demekki sen multimedya içerigini çok kullnamıyorsun...
Hergün arabada fm transnitter kullanıyorum,
Hergüne yakaın microsd ye film vs benzieri şeyleri başka pclerden atıyorum.
Arkadaşlarımdan bluetoothla mp3 gönderebiliyorum.
Bunun gibi şeyler.
Hdmı baglantısı olsa Lcd ye baglayıp film bile izleyebilirim ama yok
Bu özellikleri sen kullanmıyorsan hissetmezsin.Bu arada ben nokiacı filan degilim iphone düşmanıda degilim, özellik manyagıyım

Özellik eklenmez , uygulama eklenir

Tepkiler: suat1111

Lacoste

Üye
ya bluetooth'un programı cıktı zaten dosya gönderilebiliyor ama diğerleri içinde zaten çok gerekli şeler diyemeyeceğim

kullanmayan bilemez.kalitesini tahmin bile edemez.
1.sınıf işçilik 1.sınıf malzeme kalitesi. gerisi bana göre yalan.

ungood20

Üye
ayrıntılara takılınmış hep güzel cihaz o kadarlık her cihazda var kusur..
bunda konfor var bence iyi bir otomobil kullanır gibi = )

kullanan arkadaşlara birşey sormak istiyorum yurtdışından gelecek bana bunu nasıl kullanabılırım yanı telefoncuya goturup herhangı bırsey yaptırmak gereklımı yapılacak bırsey varsa yazarmısınız lutfen

bence yurtdışyla hiç uğraşma turkcelle geliomuş 24 eylülde. kontratlı falan alırsan zaten aynı paraya gelir. hem de daha da avantajlı olur yani.

benim arkadaşım yurtdışından aldı zortladı resmen. o yuzden hazır turkcelle de gelioken bence fiyatlarıda uçuk olmaz gidip oradan almak en mantıklısı

yok bana parayla gelmıyor o yuzden sordum buradakı hatlarla calısmıyormus onu yaptırmak ıcın özel biryer varmıdır yanı her telefoncuya goturulmez herhalde diye dusunuyorum yardımcı olabılırmısınız

n8 in işlemcisi 667mhz olmuş.bence n97 ye döner bu iş tam bir fiyasko :/
bu arada n97 kullanıcısıyyım söylemeden geçemeyecem

iphone 4 turkcellden mi alınır vodafonedan mı? gittim inceledim turkcell fazla gibi gozukse de avantajları var kardeşim. gidip ordan alıcam sanırım. ibb trafik falan hem şahane.

caner90

Üye
Iphone 4 süper ama pahalı

Tartışmasız süper telefon, estetik ve hız süper, ayrıca turkcell kontartlı alırsan o kadar da pahalı değil uyguna geliyor.