ideal evlilik yaşı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
ideal evlilik yaşı

Zaman içerisinde değişen şeylerden birisi de evlenme yaşı. Geçmişte 18-20 yaşlarına gelindiğinde çoktan evlenmiş ve çoluk çocuğa karışmış insanlar normal karşılanırken, günümüzde genelde kırsal kesimlerde erken yaşlarda evliliğe rastlanıyor.

20 li, 30 lu, 40 lı yaşlarda evliliğin kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Bunları öğrenirseniz, kişiliğinize ve yaşamdan beklentilerinize hangisinin uygun olduğunu saptayabilirsiniz.

20 Lİ YAŞLARDA EVLİLİK
Bizden iki kuşak önce bu yaşlarda hala evlenmemiş olanlara evde kalmış gözüyle bakılırdı. Annelerimizin kuşağı açısından ise 20 li yaşlarda evlilik ve hatta sıcağı sıcağına çocuk sahibi olmak son derece doğaldı. Halbuki günümüzde bu yaşlar, evlilik için oldukça erken kabul ediliyor. Artık kadınlar da erkekler gibi çalışma ve mesleklerinde yükselme hırsı içinde olduklarından, kariyere giden yolun ilk yıllarında kimsenin evliliğe ayıracak vakti yok.

30 LU YAŞLARDA EVLİLİK
30 lu yaşların başında bir fırtına gibi geliyor ve herkesi etkisi altına alıyor. Ve tabii özellikle kadınlar bu güçlü fırtınaya kayıtsız kalamıyorlar. Dolayısıyla 30 lar, evlilik için ideal bir yaş olarak kabul ediliyor. Fakat bu yaşlarda imzayı atmanın getirdiği bazı zorluklar da var. Kadın da erkek de kendilerine çoktan bir hayat kurmuş, o hayata alışmış ve biraz bencilleşmiş oldukları için evde bir iktidar mücadelesi başlayabiliyor.

40 LI YAŞLARDA EVLİLİK
Uzun süre çalışma hayatının içinde mücadele vermiş, iyi bir kariyer yapmış ve bu arada evlenmeye vakit bulamamış kadın ve erkekler, 40 lı yaşlarında nikah masasının başına oturuyorlar. Tabii çok genç yaşta bir evlilik yaşayıp boşandıktan sonra bu yaşlarda ikinci evliliğini yapanların sayısı da az değil. 40 larında evlenmenin en büyük avantajı, her iki tarafın da hayat tecrübesi kazanmış, görmüş geçirmiş ve tamamen olgunlaşmış olmaları… Daha önceki deneyimlerine dayanarak eski hataları tekrarlamıyor, sağlıklı iletişim kurmaya daha bir özen gösteriyor ve birbirlerinin yaşam tarzına, dünyaya bakış açısına, zevklerine ve meraklarına saygı duyuyorlar

Tepkiler: xkadir61
Evlenenleri görüyoruz ya hepsi perişan ne evlilikleri doğru dürüst yürüyo nede hayatları evlenipde mutlu olan çok az

Konu Sahibi
doğru insanı bulmak önemli olan

Doğru yu bulmak samanlıkta iğne bulmaktan zor ya o kadar eğri içinde doğrusu bize rast gelmez nerde bizde o şans

xkadir61

Üye
Doğru yu bulmak samanlıkta iğne bulmaktan zor ya o kadar eğri içinde doğrusu bize rast gelmez nerde bizde o şans
valla ben inanıyorumki doğru kişiyi buldum.yoksa bendem 1100km uzakta birisi ile ne işim olabilirki. onunda benimle olmazdı tabi, gelip geçici bir heves olsa idi.
ne bilim gerçek aşka, saygı ve sadakata inandım artık. dünyalaraı verselerde değişemem.

Konu Sahibi

ALLAH tamamına erdirsin

28 yaşıbndayım evlenmeyi bırak sevgilim bile olmadı yani evlilik erkekler uzak kadınlara yakın çünkü kadın deyince akla evlilik gelir

Konu Sahibi
belki siz evlenmeyi düşünmüyorsunuzdur

Dogru yas kendinizi evlilige hazir hissettiginiz yastir yazmak isterdim ama sonra düsündümde, cok dogru gelmedi. Yas konusu kisiden kisiye degisir. Bence evliligin saglik olmasi icin bir insan belli asamalardan gecmis olmazi gerekir. Egitimini tamamlamis, meslegini eline almis, kariyer yapmak istiyorsa bunu yapmis olmali ki yillar sonra (belki de evliligin noktalandiginda) "keskeler"iniz olmasin. Elbette herkesin hedefinde kariyer yapmak yoktur. Ama en azindan belli bir egitim seviyesine ulasmis olmak cok önemli bence. Sonucta her evli cift cocuk sahibi olmak ister. Kücük yasta cocuk sahibi olanlar kendi hayatlarini daha yasamadiklari icin bence cocuklarina cok sey veremezler.

Benim düsüncem..

jeki01

Üye
selam.
Arkadaşlar 28 yaşındayım ve Ağustosta düğünüm var.
Evlenmek güzel ama sorumluluğu çok ağır.
iyi düşünün hayatınız yeniden başliçak.
Nice mutlu günlere.

Tepkiler: Tuba.Erva
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...