Hemen bi bakabilir misiniz??

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hgcman

Üye
    Konu Sahibi
Hemen bi bakabilir misiniz??
Merhaba
Ben bugün bilgisayarcıya gittik ve iyi bir bilgisayar almak istediğimizi söyledik adam bize bir bilgisayar teklif etti. özellikleri şöyle:
İşlemci :intel c2quad q8300 2.50 Ghz 1333 Mhz 4 Mb 64 bit 775p
Anakart:Asus p5kplse g31 ddr2
Bellek:2 gb ddr2 667 mhz
Ekran kartı:asus n210 silent (128 bit) 1gb ddr2 dvi hdmi 16x
Dvd Yazıcı : samsung 48x cdrw
Bu bilgisayara 1.100 tl dediler sizce iyi mi son çıkan ağır oyunları(black ops, vb) kaldırabilir mi ?
Acil cevaplarınızı bekliyorum

kaldırır kaldırmasına da 1.100 tl ye yazık edersin bu pc i alırsan

hgcman

Üye
    Konu Sahibi
hangi parçalarını değiştirmeliyim ?

ben sana baska bi pc toplayayım.Bilgisayarcılar böyledir zaten cok bilgisayar anlamayan kisilere her zaman kazık atmaya calısır
işlemci
anakart
ram
ekran kartı
kasa
monitör yoksa
bnm topladıgım bilgisayar 1250 tl en fazla.Ama senn dediğn bilgisayardan cok daha fazla performansı var.Toplama bilgisayar alırken bi bilene sorun mutlaka

hgcman

Üye
    Konu Sahibi
teşekkürler önerilerin için şimdi tekrar bilgisayarcıya gittim birkaç parçasının siparişini değişttirdim sizce simdi nasıl ?
İşlemci :intel c2quad q8300 2.50 Ghz 1333 Mhz 4 Mb 64 bit 775p
Anakart:Asus p5kplse g31 ddr2
Bellek:Kingston 2*2 4 gb
Ekran kartı:Gigabyte nvidia gts450
şimdi daha iyi değil mi ? İşlemciyle ekran kartından birlikte iyi verim alır mıyım? ha bir de bilgisayarcı gigabyte yerinde zotac gts 450 almalısın dedi fakat arada 150 tl fark var bu farka değer mi ?

arkadasım gigabyte da ii markadir.Öle diyorsa o zmn ona deki ben gigabyte hd5770 istiyorum de.Sİmdi pc ii olmus ama keske işlemciyide değiştirseydin

hgcman

Üye
    Konu Sahibi
işlemci olarak ne almalıyım bilgisayarcı işlemcide intelden vazgeçme dedi i3 3.0 ghz mi daha iyi yoksa intel c2quad q8300 mü ?

performans istiyorsan benm sana önerdigim işlemci cok iyi.Paran varsa intelde vazgecme ama amd de cok iyi işlemcilerdir.Core 2 quad cok oyun odaklı bir işlemci deil.

omer1230

Üye
amd athlon 2 x4 640 islemci
asusm4a78lt-e anakart
2*2*gb ddr3 kingston ram
xfx hd 5670 ekran karti
high power 500w psu

sana tavsiyem budur 700 u bulmuyor bide 22 lik hd
acer monitor alirsin tmdir

--------------- Ekleme ---------------

vatan pcden topladim

bırakın artık su athlon u ya phenom II ler varken

omer1230

Üye
doğru söylüyonda arada baya fıyat farkı var bence degmez

hgcman

Üye
    Konu Sahibi
tmm o zaman
Amd Phenom II x4 955
Gigabyte GeForce GTS 450
Kingston 4gb bellek
Msi 880 GM AM 3 AMD880g Anakart
Bu işlemciler birbiriyle çalıştığında tam verim alabilir miyim ? oyunları iyi çalıştırır mı ?

dogru fiyat farkı da var performans farkıda var.
Senn soruna gelince evet güzel bi sistem olmus.Uzun süre idare eder seni.

hgcman

Üye
    Konu Sahibi
AMD
Phenom II X4 945 AM3 3.0GHz 8MB Cache 45nm İşlemci [279 TL]
MSI
[147 TL]
GIGABYTE

KINGSTON
*2[58*2]
THERMALTAKE

SAMSUNG
[79 TL]

ASUS

bu nasıl olur 100 tl fark yaptı ama değer mi ?

gtx460 ha Süper olmus bu sefer iste gtx460 cok saglam karttır ve piyasada bulunan oyunlarda falan hic tık demez.Güle güle kullan

hgcman

Üye
    Konu Sahibi
fikirleriniz için çok teşekkürler son olarak şu kafama takıldı bana ekran kartı işlemciden daha iyi olmasın demişlerdi ekran kartında verim kaybı yaşar mıyım?

yok uyumlu calısır bunlar o farklı bisi darboğaz olayı.Bu sistemde yasamazsın bunu

khytr89

Üye
10 yıldır bilgisayarlarla acayip derecede haşır neşirim.işlemci olarak intel ekran kartı olarakta amd den şaşmıycan. laptop masaüstü farketmez.

işlemci i5 ekran kartıda parana göre artık amd hd 6850 ya da 5870 öneririm. Mütevazi bir sistem içinde i3 ve amd hd 5670 uygun olur. Anakart olarak gigabyte veya asus un katı kapasitörlü ürünleri şahane overclock imkanı sunuyor. ramler konusuna gelince çok takma derim kingston nanya markaları bilindik iyi markalar kapasiteside 4 ten aşağı olmamalı. hdd konusuna gelince 1tb lik tek bir hdd yerine fiyatta çok oynama olmuyorsa 2 adet 500gb lik alıp bunları raidle birlieştirmeni öneririm. Dış kasa seçimi senin zevkine kalmış fakat powersupply güçlü olsun.Bi de bunlara windows 7 home basic x64 gibi sistemi çok yemeyen bir orjinal işletim istemi alırsan tadından yenmez

monitör de ise samsung, lg, sony ve philips modelleri baş tercih edilmeli. Çünkü bu şirketler lcd panellerini kendileri üretiyor.

klavye mouse de microsoft, logitech ürünleri hem ucuz hemde kaliteli

Belki 1.250 - 1.500 tutar ama 1*-2** yıl ekran kartı, 2*** - 3 yıl da genel donanım güncellemesi yapmazsın.

*hd 5000 serisi
**hd6000 serisi
***ram takviyesi gerekebilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...