emreli01
Üye
-
Konu Sahibi
-
D diskiyle bir alakası yok. Sistem c de çalışıyor bildiğin üzere badsector ihtimali veya okumada sorun olan bir bölge mevcut harddiskte..
Hdtune programıyla yavaş biçimde Error Scan yapıp resmini koy bakalım durumu ne diskin
hayır sadece sorunları tarıyoO program ile onarım mı gerçekleşiyor
D diskiyle bir alakası yok. Sistem c de çalışıyor bildiğin üzere badsector ihtimali veya okumada sorun olan bir bölge mevcut harddiskte..
Hdtune programıyla yavaş biçimde Error Scan yapıp resmini koy bakalım durumu ne diskin
malesef diskinizde badsector var..
hardisk neredeyse ölmüş durumda... kırmızı kareler okunmayan yazılmayan yerleri ifade ediyor..
diski yavaş olarak biçimlendirmeyi bir deneyin. ama büyük ihtimalle düzelmeyecektir...
bir çaresi mevcut ancak diskin tamamınının taramasını bitirmesi gerekiyor.. buda disk BAD'li olduğu için 1 gün bile sürebilir malesef.
şuanki konumda testi durdurmuş...
tavsiyem lazım olan dosyalarınızı harici bir harddiskte yedekleyin.. sonrasında NTFS yavaş biçimlendirme deneyin..
olmama ihtimali haylı yüksek... olmayınca.. diskin ilk 3GB lık bölümü ile ortada görülen 1 karenin çevresi olan 1 GB lık bölümü iptal etmemiz gerekiyor....
bu sebepten XP format xd si ile disk seçim boyut ayarlama yerinden tarif edeceğim... size. bakalım yapabilecek miyiz
Bu gibi şeylerde garanti şart :-) o yüzden teknosa vatan dedim :-) dediginiz harddisk okuma yazma konusunda sıkıntı çıkarır mı ? Almışken güzeli olsun teknosa veya vatan daki hadislerden hangisini önerirsiniz ? Link atabilirseniz sevinirim 150 tl ye kadar olabilirSeagate barracuda 500gb veya western digital alabilirsiniz.
İndirimle 125 tl fln olması lazım.
Bende de 500 lük sıfır toshiba marka disk var. 90 tl ye satıyorum hediye geldi fatura yok
teknosada harddisk yok.Bu gibi şeylerde garanti şart :-) o yüzden teknosa vatan dedim :-) dediginiz harddisk okuma yazma konusunda sıkıntı çıkarır mı ? Almışken güzeli olsun teknosa veya vatan daki hadislerden hangisini önerirsiniz ? Link atabilirseniz sevinirim 150 tl ye kadar olabilir
Ön bellegi SATA 3.0 16MB CACHE
olan mı iyi yoksa sata 2 32mb olan mı iyi ve alttaki linkteki toshiba aynı fiyata bu daha iyi değilmidir
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
- - - Eklendi - - -
özellikle ses yapmacak bi hardisk istiyorum bunun fiyatı 155 tl benim şuan kasada bulunan harddisk te seagate nin ve suan ses yapıyor ilk aldıgımız günlerdede vardı böyle sesler benim kasanın zaten anakart ram işlemci ekran kartı hep yeni aldım sadece harddisk değişmemişti o zamnlar pahalı idi şimdi thosiba marka önerirmisin veya allataki linkteki nasıl hem 1TB hemde 64mb cache
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
şuan sesli çalışmasının nedeni bozulmuş olması..
paran yetiyorsa 1tb barracuda 64mb lik alabilirsin
sata2 yada sata3 olması harddiskler için birşey farkettirmiyor... aynı hız.Peki yorumlarda zaten olumlu ve sessiz olduğunu söylüyorlar benim anakartta sata 3 ya daha iyi olacaktır kesin
sata2 yada sata3 olması harddiskler için birşey farkettirmiyor... aynı hız.
SSD iler için sata3 gerekli
sata2 yada sata3 olması harddiskler için birşey farkettirmiyor... aynı hız.
SSD iler için sata3 gerekli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?