Hard Diskim bozuldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
Hard Diskim bozuldu
Merhaba arkadaşlar bugun pcde oyun oynarken birden 2. hard diskimden (Dahili) ses gelmeye başladı tık tık tık tık diye korktum hemen kapattım pcyi biraz bekledikten sonra pcyi açtım ve açılışta neredeyse 5 dk bekletti ve o sıra hdd ye yaklaştığımda hdd den koku geldiğini fark ettim direk pcyi kapattım bir sağına soluna baktım birşey yok görünürse bu sefer tekrar taktım pc ye bu sefer pcnin power tuşuna basmam la bilgisayarın açık kalması 1 wsaniye bile sürmedi direk kendini kapttı sonra fişi çektim bi 10 saniye sonra taktım hdd yi çıkarttım pc açıldı bunun içindeki bilgilerimi nasıl kurtaraa bilirim benim için çok özel olmakta verilerim var yeni bir hdd alsam bu hard diskin içindeki cd ye benzer yeri değiştirsem verilerime uulaşabilirmiyim yada daha alternatif bir çözümü olan varmı. ? lütfen yardım çıldırmak üzereyim

bu konuyu donanım destek böülümüne açsan daha çabuk yardım alabilrsin belki

Veri kurtaran yerler var dışarıda,onlar ilgili işlenler yapabiliyor.

Böyle durumlarda ilk yapman gereken, birine danışmadan kesinlikle tekrar açmamak Sen bunu defalarca yapmışsın <br>Umarım hard diskin kullanılamaz durumda değildir, eğer öyleyse verilerini alman imkansız olacaktır Bi teknik servise göster, makineye daha fazla elektrik vermeden

Konu Sahibi
O kokuyu aldıktan sonra elektirik vermedim içini bir yokladım acaba gözü plakayamı çarpıyor diye ilk ddefa hard disk içi gördüm öncedne videolara falan bakıyordum bu gerçetken çok sıkıcı bir durum inşallah verilerimi kaybetmem arkadaşım demişti bana ne kadar doğru bilemem hard diskin içinde verilerini kurtarmak için usb ye benzer bir bölüm bulunuyor diye ne kadar doğru bilen varmıdır ?

Kokuyu aldıktan sonrası değil, öncesinde de bi kaç kez elektrik vermişsin sonuçta, illaki veriyi kurtarmak için bi şeyi vardır ama yanmış olma ihtimali de var, kendini her şeye hazırla teknik servise götür ama içinde müziklerim vardı kurtarabilir miyiz falan deme Hayati önemde dosyalar vardı de daha fazla özen gösterir belki

Teknik servise götür alabilirlerse onlar zaten içindekileri alır benim öyle harici hard diskim gitti 1 terabaytlı aklına gelebilecek her türlü oyun ve özel dosyalarım. Inşallah senin öyle olmaz bi şey yapmadan yetkili bi servise götür ve durumu anlat

hiçbir bilgisayar teknik servisinin o diskten birşey kurtarmak için uğraşacagını zannetmiyorum..
harddisk rahmetli olmuş zaten.

bunu sadece özellikle bu işi yapan veri kurtarma şirketleri yapar diye düşünüyorum ki MALİYETİ ÇOOK YÜKSEK.

Tepkiler: dready112
    Konu Sahibi
Aynen zaten geçenlerde google dan 50 gb depolama alanı almıştım bütün özel verilerimi ona yüklüyorum

Genelde şöyle bir şey olabiliyor: Aynı harddiskten bulursan ve senin harddiskin de kartı yandıysa o bulduğun diskin kartını senin yanan diske takıp içindeki verileri kurtarabiliyorsun.

Bu yüzden. Bize diskin markasını, TAM MODELİNİ falan yazarsan biz de ona göre cevap verebiliriz. Ya da bizde aynı diskten olmasa bile belki olan birisi görür ve sana yardım edebilir. Esasında bende mesela Seagate 500Gb 7200.11 modeli diskten var ve bir çok kişi bu diske firmware update i yapmadığı için bir sürü kişinin diski gitmiş. Bir dolu da arayan var. Hatta birisi vardı ben o kişiyi arıyorum. Yıllardır yaptığı müzikleri gittiği için benim diski alıp dosyalarını kurtaracak ve bana 2 Tb disk alacaktı yani. O derece ihtiyacı olanlar var...

ugur1000

Üye
Devre kartı yani mainboard yanmıştır arkadaşın dediği gibi kart değişimi olur sonuçta plakaya gelen bişi yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...