Harçlık ?

creeper

Üye
ben lisede iken aylık yemekhane ücreti + servis ücreti + haftalık 35 lira harçlık alırdım. Yemek yemekhaneden, okula gidiş servisten, 5 lira da haftasonu eve gidiş geliş için otobüse giderdi, 30 lira bana kalırdı. Sen bi ailenle konuş bu meseleyi, zam iste.

Mufche

Üye
Haftalık 30 alıyorum 10 yola 20 bana kalıyor , 7de gidip 3de geliorm çok acıkmadıkca yemiorm okulda zaten , gereksiz yerede pek harcamam paramı harcayıncada ölümüne harcarm otobüsü kacırırsam yürüorm eve 20-25dk , 25tl falan kalıyor bazen işte

Sarangni

Üye
Babanın cok parasının olması sana cok harçlık vermesini gerektirmez.

Babanın uyguladığı yöntem cok iyi şu anda bunu idrak edemeye bilirsin ama ilerde anlarsın.

Tepkiler: Dede

creeper

Üye
Babanın cok parasının olması sana cok harçlık vermesini gerektirmez.

Babanın uyguladığı yöntem cok iyi şu anda bunu idrak edemeye bilirsin ama ilerde anlarsın.

Evet hocam çok para içinde büyüdük de ne oldu? Babamız emekli olunca sap gibi kaldım ortada şimdilerde burs yardımı alıyorum, paraya alışmak hakikaten çok kötü, sonradan fark ediliyor bu durum.

Tepkiler: Dede ve hsynsglmz
Ne güzel herkesin bir haftaligi var ben ilk haftaligimi ise basladigimda patrondan aldim. Ben okul yillarinda hic harclik aldimi bilmiyorum bazen şeker almak icin 3 kurusu zor alirdim sadece 8 yil öncesi. Herkes haline sukretmeli

Konu Sahibi
Teşekkürler abilerim harçlığımı seviyorum artık napalım evden ekmekarası falan yapar götürürüm artık

KayraBey

Üye
Ben hiç harclik almadım ama ölmedim.baban fazla paraya alismani istemiyor demek.bence böyle devam et.yoksa

Tepkiler: Buğra
Ben lisedeyken çok harçlık alırdım ama bizimkiler bana hiç bir şey almazdı.İstediğim şeyleri kendi paramı biriktirerek alırdım.Gitarımı, amfimi alabilmek için yaz boyunca çalışmıştım.Telefon almak istediğim zaman okulda para harcamaz, hafta sonları dışarı çıkmaz ya da daha az çıkar ve para biriktirirdim.Emin ol o şekilde aldığın şeylerin değeri daha fazla oluyor.Bugüne kadar ailemden bana şunu al, bunu al dediğimi hatırlamıyorum 5. sınıftan beri böyleyim.Bir şey almak istemediğim zamanlar param çok oluyordu ve bir şey almak istediğim zaman parasızlığa alışamıyordum, çok zorluyordu beni.Düşün sadece bir kaç ay çok para harcamak bile elimdeki parayı harcamamam gerekince, elimde para olmayınca çok zorluyordu beni...Ailenin amacını anlayabiliyorum.

Turan

Üye
belkide kötü alışkanlıklar edinmemen için fazla vermiyorlardır. (mesela

Türe

Üye
Ben 11 im 30 lira alıyorum yola toplam 5 lira veriyorum gerisi bana kalıyor

Tepkiler: x-scarface
Hafta içi en fazla 5 lira alırım. En fazla oda hafta sonu dershane felan oluyor 10 lira alıyorum.Yetiyor yani haftada 15 lira felan arada sinemaya felan giderim o ayrı tabi

Dershanen yoksa günde 5 lira kalıyor yeter işte.

Ben 5 günlük 30 lira alıyorum 15 i yola gidiyor 15 i bana kalıyor normalinde ama gelirken otostop çekiyorum 7.5 yol 22.5 bana kalıyor

DDorlion

Üye
Kardeş Ben Haftalık 20 Alıyorum Yola Filan Gitmiyo Ama Bence Normal Seninki Hatta Şöyle Bi Çevredekilere Bakınca Çok Daha Az Alanlar Bile Var

avast

Üye
ben haftalik 65 tl aliyorum dershanem var yol parasi falan vermiyorum ama bizim okulda en ucuz ekmek arasi bile 6 tl okula gore degisir yani

Yunkaai

Üye
Ben haftalık 25 alıyorum. 13 tl yola gidiyor,9 tl de sigara ( Tam 7 gün gidiyor) zaten okulda birşey yemiyorum.Arada bir 5 filan sıkıştırıyolar öyle öyle haftalık 35 i buluyo benimde