BelaMonte
Üye
-
Konu Sahibi
-
Neden ne kadar günah?günah..
Haram yiyorsun acısı çıkarKim diyo günah diye ben kazandığımı çatır çatır yiyiyorum
Fazla para gitmez de, iddia dan 300tl kazansam bile 300 ünü çöpe atarmış gibi oyuna yüklerim. Bu sayede de sadece iddia şirketine para verdim diye günah olur o kadar.En başta boşa geçen zamanları düşün . Böyle bir kaç defa oynayayıp 50 TL kazandıktan sonra ben iyi oynuyorum deyip daha fazla para uatırcan . Farzetki Başarılı oldun 300 TL cepte ne yapacan çöpe mi atacan parayı .
Her yonden gunah boşver hiç ksrışma bence
Selam arkadaşlar. Benim arkadaşlarım hep iddia oynayıp tutturuyorlar hep. Ben haram diye oynamıyorum tabi, o parayla yenmez içmez bir şey satın alınmaz. Ama o parayla, çöpe atarmış gibi oyuna yatırsak haram olur mu? Yani ben 3 lira yatırdım, 20 lira aldım diyelim. 17 lirasını oyuna yatırsam ne kadar günah kazanırım?
Sonuçta yemiyorum içmiyorum o parayla. Oyuna yatırsam da bana bi maddi bi etkisi olmayacak? Eğer çok günah kazanmazsam yada hiç kazanmazsam oynayacağım çünkü. Ve ben günlük hayatta da kendi paramı oyuna yatıran biriyim. Ha kendi paramı yatırıcam, ha iddia dan çıkan parayı yatırıcam.
Hayır ya, oynamak zaten haram ve günah. Ama ben oradan çıkan parayı yemeyip, maddi bir şey almayıp, oyuna yatırırsam kazandığım günahı en minimum dereceye indirmiş olurum. Yani sadece iddia ya para verdiğim için günah kazanırım. Ama ne kadar kazanırım işte onu soruyorum. Mesela bunun günahı, gıybet yapmakla eşdeğerse, gıybet yapmam ama iddia oynayıp oyuna yatırırım. Biliyorum mantık kötü ama olsun. Sırf haram para yükledim diye oyun hesabım çalınsın, bir şey olmaz.Oynamak günah değil ama kazanmak mı günah?
Kumar oynamanın günah olmadığını düşünüyorsan... Bu mantikla ilerlersen kazandiğin paranında haram olmaması gerekmez mi?
Oda doğru da işteBana göre harama giden her yol haramdır. Para seninde olsa paranın bos yere harcaman israfa gidereceginden yaptigin doğru değil.
Daha önce iddia filan oynamadım. 5 vakit namazını kılıyorum Allaha şükür ama oyuna para yatırmam lazım. Bunun için de kendi param değil de beleşe bulduğum parayı yatırmak istiyorumyazık..
Hayır ya, oynamak zaten haram ve günah. Ama ben oradan çıkan parayı yemeyip, maddi bir şey almayıp, oyuna yatırırsam kazandığım günahı en minimum dereceye indirmiş olurum. Yani sadece iddia ya para verdiğim için günah kazanırım. Ama ne kadar kazanırım işte onu soruyorum. Mesela bunun günahı, gıybet yapmakla eşdeğerse, gıybet yapmam ama iddia oynayıp oyuna yatırırım. Biliyorum mantık kötü ama olsun. Sırf haram para yükledim diye oyun hesabım çalınsın, bir şey olmaz.
Oda doğru da işte
Daha önce iddia filan oynamadım. 5 vakit namazını kılıyorum Allaha şükür ama oyuna para yatırmam lazım. Bunun için de kendi param değil de beleşe bulduğum parayı yatırmak istiyorum
İdda oynamanın günahını kabul etmiş arkadaş ama kazandığı parayı oyuna yatırırsa tekrar günah olurmu diye soruyor arkadaş anlamayanlar varsa bu cevap yardımcı olur
Yok yok kısaca öyle soruyorum zaten. Tekrar günah olur mu?Arkadaşın aciklamasi daha iyiydi seninki biraz karisik olmuş
Yok yok kısaca öyle soruyorum zaten. Tekrar günah olur mu?
yok bea, onların bi suçu olmuyo ki. onların benim haram para yatırdığımın farkındalar mı ki,Olur niye olmasin yatirdigin parayla belki oyunun sahibi cocuguna piskevut alacak gunaha senin boynuna
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?