Haram parayı oyuna yatırmak

Konu Sahibi
Haram parayı oyuna yatırmak
Selam arkadaşlar. Benim arkadaşlarım hep iddia oynayıp tutturuyorlar hep. Ben haram diye oynamıyorum tabi, o parayla yenmez içmez bir şey satın alınmaz. Ama o parayla, çöpe atarmış gibi oyuna yatırsak haram olur mu? Yani ben 3 lira yatırdım, 20 lira aldım diyelim. 17 lirasını oyuna yatırsam ne kadar günah kazanırım?
Sonuçta yemiyorum içmiyorum o parayla. Oyuna yatırsam da bana bi maddi bi etkisi olmayacak? Eğer çok günah kazanmazsam yada hiç kazanmazsam oynayacağım çünkü. Ve ben günlük hayatta da kendi paramı oyuna yatıran biriyim. Ha kendi paramı yatırıcam, ha iddia dan çıkan parayı yatırıcam.

zombaka

Üye
Kim diyo günah diye ben kazandığımı çatır çatır yiyiyorum

En başta boşa geçen zamanları düşün . Böyle bir kaç defa oynayayıp 50 TL kazandıktan sonra ben iyi oynuyorum deyip daha fazla para uatırcan . Farzetki Başarılı oldun 300 TL cepte ne yapacan çöpe mi atacan parayı .

Her yonden gunah boşver hiç ksrışma bence

Ben Yoldan 5 Buldum Gittim Oyuna Yükledim

Tepkiler: B.A.R.O.N
    Konu Sahibi
Kim diyo günah diye ben kazandığımı çatır çatır yiyiyorum
Haram yiyorsun acısı çıkar Fazla para gitmez de, iddia dan 300tl kazansam bile 300 ünü çöpe atarmış gibi oyuna yüklerim. Bu sayede de sadece iddia şirketine para verdim diye günah olur o kadar.

Oynamak günah değil ama kazanmak mı günah?
Kumar oynamanın günah olmadığını düşünüyorsan... Bu mantikla ilerlersen kazandiğin paranında haram olmaması gerekmez mi?

Tepkiler: OttomaN TigeR ve _RYUK_

_RYUK_

Üye
Bana göre harama giden her yol haramdır. Para seninde olsa paranın bos yere harcaman israfa gidereceginden yaptigin doğru değil.

Konu Sahibi
Oynamak günah değil ama kazanmak mı günah?
Kumar oynamanın günah olmadığını düşünüyorsan... Bu mantikla ilerlersen kazandiğin paranında haram olmaması gerekmez mi?
Hayır ya, oynamak zaten haram ve günah. Ama ben oradan çıkan parayı yemeyip, maddi bir şey almayıp, oyuna yatırırsam kazandığım günahı en minimum dereceye indirmiş olurum. Yani sadece iddia ya para verdiğim için günah kazanırım. Ama ne kadar kazanırım işte onu soruyorum. Mesela bunun günahı, gıybet yapmakla eşdeğerse, gıybet yapmam ama iddia oynayıp oyuna yatırırım. Biliyorum mantık kötü ama olsun. Sırf haram para yükledim diye oyun hesabım çalınsın, bir şey olmaz.
Bana göre harama giden her yol haramdır. Para seninde olsa paranın bos yere harcaman israfa gidereceginden yaptigin doğru değil.
Oda doğru da işte
Daha önce iddia filan oynamadım. 5 vakit namazını kılıyorum Allaha şükür ama oyuna para yatırmam lazım. Bunun için de kendi param değil de beleşe bulduğum parayı yatırmak istiyorum

Tepkiler: Bahadir_fb

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
bu işler hep böyledir, küçük ufak sonra büyür, idrak edebilmek lazım tabi..

Degisik bir mantik yürütme seklin var...
Oyuna haram para yatirdin diye hesap çalınabilir filan yani islam dininde mantık yürüterek haram helal hesabı yapılmıyor bildigim kadariyla
Bence bunun hesabını yapman bile dogru degil gunaha giriyim ama kolay yoldan nasil yirtarim

İdda oynamanın günahını kabul etmiş arkadaş ama kazandığı parayı oyuna yatırırsa tekrar günah olurmu diye soruyor arkadaş anlamayanlar varsa bu cevap yardımcı olur

Tepkiler: BelaMonte ve Bahadir_fb
İdda oynamanın günahını kabul etmiş arkadaş ama kazandığı parayı oyuna yatırırsa tekrar günah olurmu diye soruyor arkadaş anlamayanlar varsa bu cevap yardımcı olur

Arkadaşın aciklamasi daha iyiydi seninki biraz karisik olmuş

Konu Sahibi
Olur niye olmasin yatirdigin parayla belki oyunun sahibi cocuguna piskevut alacak gunaha senin boynuna
yok bea, onların bi suçu olmuyo ki. onların benim haram para yatırdığımın farkındalar mı ki,

Tepkiler: Bahadir_fb

zombaka

Üye
En iyisi şöyle diyelim çıkıncaya kadar günah dır