DarkredBlue61
Üye
-
Konu Sahibi
-
ona geç kaldınOooo Ahmet Usta aşmışsın kendini
Aslında günlük kullanımdan ziyade, akıcı bir windows deneyimi için ssd şart. Ama kullanılabilirlik açısından bakınca hdd de güzel iş görüyor.
Eski bir cihaz, video da görüleceği üzere windows 8/10 yüklendiğinde 15-20 saniye gibi çok güzel açılış süreleri alınıyor.
Keşke bir antivirüs taraması yapsaydın C üzerinde bak bakalım hdd kaç dakikada, ssd kaç saniyede işi bitiriyor...
diriyi?Ssd ölüyü diriltiyor
Tövbe tövbeSsd ölüyü diriltiyor
Geçen son çıkan w10 nu yükledim, 10 dk sürdü başlamamla bitirmemona geç kaldın2. laptop elima geçerse bir denerim ama.formatta özellikle yuku usbye aktarır dedm ama ciddi fark cidden. tabi laptop oldugu için hareket vsdende etkilenmiyor baya avantajı yuksek aslında
Orayı karıştırma bediriyi?
Belki 7200 Masaüstü Hdd si İle Test Yapsaydım Bu Kadar Fark Olmayabilirdi
Hdd teknolojiside kendini sürekli geliştiriyor. Mesela eskiden 5400 rpm disklerin hızları 70 mb iken şuan yeniler 120 mb üzerinde hızlara çıkabiliyor.7200rpm HDD üç senedir kullanıyorum, hatta eski bilgisayarımdan yeni bilgisayarıma aktardım ve 512 GB NVMe SSD + 1 TB HDD (WD Scorpio Black 7200rpm) olarak kullanmaya devam ediyorum çünkü vazgeçilmezim oldu artık.
Hız olarak 5400rpm ile arasında büyük bir fark yok, hatta hissedilebilir bir fark yok, sadece yanıt verme süresi daha iyi.750 GB çeşit çeşit oyun yüklü olmasına rağmen tıklamamla açılması bir oluyor, tabi yüklemeler SSD ile karşılaştırılamaz bile.
Sonuç olarak şimdiki aklım olsa Scorpio Blue serisini tercih ederdim, 5400rpm'ler daha sorunsuz ve sessiz çalışmakla birlikte tam anlamıyla ömürlük diskler.
Katılıyorum , hdd ' hddye çok fark oluyor. Ben istediğimi yapayım 2013 üretimi hdd 100 mb /s değerinin üzerine çıkmaz çıkamaz. 2017 hdd ise 120-130 mb/s değerini görebiliyor.Hdd teknolojiside kendini sürekli geliştiriyor. Mesela eskiden 5400 rpm disklerin hızları 70 mb iken şuan yeniler 120 mb üzerinde hızlara çıkabiliyor.
Aslında bunun en büyük avantajıda büyük dosyaların diske yazılma hızları arttı. Mesela yeni çıkan hdd lerde w10 un hızlı başlatma opsiyonu daha etkin.
hdd ' hddye çok fark oluyor. Ben istediğimi yapayım 2013 üretimi hdd 100 mb /s değerinin üzerine çıkmaz çıkamaz. 2017 hdd ise 120-130 mb/s değerini görebiliyor.
Katılıyorum hdd yüksek depolama kapasitelerine ulaşması ve verileri korumada ön plana çıkıyor. Hdd ' ler 4 Tb 6Tb 8Tb boyutlarıyla sürekli video çeken , arşiv oluşturan kişileri cezbediyor. Bende şahsen bu yüksek kapasiteli hdd sahibi olmak isterim .Haklısın fakat galiba HDD'lerin teknoloji ve kapasite olarak pik noktasına geldiklerini düşünüyorum.SSHD yapılabilecek son hamleydi belki de ama tam anlamıyla düzene ve standarda oturtamadıkları için tutunamadı.Aslında melez disk çok doğru bir karardı ama hızlı belleğe Windows'un yüklenememesi bu girişimi fiyaskoyla sonuçlandırdı.
SSD'nin depolama alanındaki hakimiyeti tekelleşmeye doğru gidecektir, bu sebeple HDD geliştirme yatırımları da duracaktır hatta durmuştur diye düşünüyorum.
Bugün HDD kullanmanın tek mantığı uygun fiyata yüksek depolama kapasitesi sunmasıdır.
1TB SSD ev kullanıcıları için ulaşılabilir düzeye indiği gün HDD'nin bilgisayar evreninden ayrılacağı gün olacaktır.
SSHD tutunamama sebebi aslında bir tür geçiş teknolojisi olmasından kaynaklanıyor.Haklısın fakat galiba HDD'lerin teknoloji ve kapasite olarak pik noktasına geldiklerini düşünüyorum.SSHD yapılabilecek son hamleydi belki de ama tam anlamıyla düzene ve standarda oturtamadıkları için tutunamadı.Aslında melez disk çok doğru bir karardı ama hızlı belleğe Windows'un yüklenememesi bu girişimi fiyaskoyla sonuçlandırdı.
SSD'nin depolama alanındaki hakimiyeti tekelleşmeye doğru gidecektir, bu sebeple HDD geliştirme yatırımları da duracaktır hatta durmuştur diye düşünüyorum.
Bugün HDD kullanmanın tek mantığı uygun fiyata yüksek depolama kapasitesi sunmasıdır.
1TB SSD ev kullanıcıları için ulaşılabilir düzeye indiği gün HDD'nin bilgisayar evreninden ayrılacağı gün olacaktır.
M2 Lerle Kıyaslanamaz Bile Uçurum Var Aralarında.Hem Teoride Hemde UygulamadaM2 diskler SSD dikslerden daha mı hızlı acaba teorik olarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?