İpucu Güvenli Mod

Konu Sahibi
Güvenli Mod
Windows işletim sisteminden tanıdığımız "Güvenli Mod" Android platformunda da var.

Cihaz kapalı iken;
Ses Açma + Ses Kısma + Home tuşuna basılı tutarak Power tuşu ile cihazı açıyoruz. Telefon tamamen açılana kadar basılı tuttuğumuz üç tuşu bırakmıyoruz.

Sonradan yüklenen tüm uygulamalar devre dışı bırakılıyor..

(Root uygulaması Supersu istisna)

Güvenli Mod'dan çıkmak için kapatıp açmak yeterli.

Tepkiler: mcnpl4 ve Portagas
sadece batarya çıkarılıp takılsa sorunda düzelir

Kardeş benim s4 çok aşırı takılmaya başladı.Açıkçası androidi fazla kullanmıyorum 2.telefonum gibi bişey.Root falanda anlamam zaten garantisi var.8 Gb'lık telefonun 5Gb falan dolu.Bu şekilde başlatıp silersem uygulamaları hızlanma olur mu ?

Konu Sahibi

Bu şekilde başlatırsan sorunun yüklü uygulamalardan dolayı olup olmadığını görürsün. Kasılmasına neden virüs te olabilir. Google play de ücretsiz antivirüs uygulamaları var (Dr.Web önerim) Bir virüs taraması yaparsan daha iyi olur. Uygulamanın çokluğundan ziyade Facebook, Twitter, Linkedin gibi sürekli online kalmanızı sağlayan sosyal uygulamalar ne kadar fazla ise ram tüketimi de o kadar fazla olacaktır.
Ayarlar/ Uygulama yöneticisi / Çalışan Uygulamalar' dan uygulamaların ram tüketimini kontrol edin. (Örneğin facebook ram'den yaklaşık 30 MB kullanır.) Aşırı ram tüketen uygulamalar ( 100 MB ve üzeri) kasılmalara neden olabilir.

Bunun dışında Care Mobile gibi uygulamalarla gereksiz dosya ve önbellek temizliği yapabilirsin.

4.4.2'yi yükledikten sonra acaipleşti telefon hocam.Teşekkürler dediklerinizi deneyeceğim

Konu Sahibi
4.4.2'yi yükledikten sonra acaipleşti telefon hocam.Teşekkürler dediklerinizi deneyeceğim

En son ihtimal "wipe data/factory reset" yapmak. Tüm uygulamalar silinir. Fabrika ayarlarına geri döner. Bilgisayara format atmak gibi. Telefon yine 4.4.2 de kalır. Kişisel uygulamaları Google Play'den tekrar yüklemek gerekir.

Ses açma + Home tuşunu basılı tutarak cihazı açıyoruz. Android logosu çıkana kadar iki tuşu bırakmıyoruz.
Açılan menü Recovery Mod dur. Ses tuşları ile wipe data/factory reset seçeneğine geliyor Home veya Power tuşu ( cihaza göre değişiklik gösteriyor.) ile seçip tekrar ses tuşları ile Yes seçeneğinin üzerine gelip onaylıyoruz. İşlem bittikten sonra "reboot now" seçiyoruz. Cihaz yeniden açılıyor. Bu açılışta Samsung logosu ekranda fazla kalabilir endişelenmeye gerek yok. Yaklaşık bir kaç dakika sonra telefon açılıyor. Sonradan yüklenen tüm uygulamalar silinmiş olarak. Sadece Samsung ve Google uygulamaları kalıyor.

(Bu işlemde cihaz garantiden çıkmaz)

Hocam teşekkür ederim anlatım için fakat ben kitkat güncellemesinden sonra bu işlemi yapmıştım.Ama şimdi karşılaştırmak gibi yada kötülemek gibi bir niyetimde yok 512 mb ramli wp cihazda daha fazla uygulama yüklü ama asphalt 8i donmadan oynayabiliyorum.Fakat s4'te kitkattan sonra subway bile donuyor.Bu işlemide yaptıktan sonra düzelme olmadı.Ram kullanımına baktım telefon normalde 1.40 gb falan ram kullanıyor.Teşekkür ederim yardımınız için

bugün s4üm kendi kendine güvenli moda geçti acaba bunun sebebi nedir?