Öneri gpu

Konu Sahibi
gpu
Arkadaşlar ben mobil cihazların gpusu hakkında pek bilgi sahibi değilim ben size birşey sormak istiyorum bununla ilgili adreno 320 400mhz islemcimi iyi yoksa povervrsgx544mp2 400mhz islemcimi iyi lütfen yardim edermisiniz

Gulu Gulu

Kapalı Hesap
Adreno 320 tabii kide

Tepkiler: YaşlıTaşCocuk54
    Konu Sahibi
arkadaşlar peki neden adreno 320 gl 3.0 destegi oldugundan dolayımısadece

Konu Sahibi
ben povervr sgx 544mp demedim mp2 dedim çift çekirdekli olan model asus zenfone 5 deki olan modeli diyorum asus zenfone 5 in gpusumu iyi nexus 4 ünmü bu şekilde yönelteyim sorumu nexus 4 de antutuda testte aynı yerde 13 fps alıyosa povervrsgx544mp2 16 18 fps alıyo ve aspalt 8 de nexus 4 de highde azıcık kasma varken asus zenfone 5 de böyle bir sorun yok
hangisi daha güçlü

Onu bilemicem ama adreno diyorum ben
MaxiRehber - Mobil GPUlar - MaxiCep

Son düzenleme:

lazye

Üye
benchmark testlerine pek güvenmeyin adreno 320 tartışmasız ayrıca zenfone nexus 4 ün yanından bile geçemez...

Konu Sahibi
yok 3 4 tane oyun yükledim agır hepsindede zenfone 5 aldı nexus 4 kasma yapıyodu ona şaşırdım

lazye

Üye
yok 3 4 tane oyun yükledim agır hepsindede zenfone 5 aldı nexus 4 kasma yapıyodu ona şaşırdım
Nexus 4 te kasmaz bakmayin siz oyle istisnalar mevcut ona bakarsaniz s5 in ucmasi lazim ama hafif kasiyor buna ne demeli

Gpu nun yaninda cpu da onemli tek gpu yla olmuyor bu isler nexus 4 eski bir telefon oyle 2 gb ram 4 cekirdrk iyi falan diye dusunmeyin yeni nesil islemci ve ram her zaman daha iyidir ve sarzdan tasarruf ederler

Konu Sahibi
mesala zenfone 5 nasıl iyimi nexus 4ün yanında

mesala zenfone 5 nasıl iyimi nexus 4ün yanında
Şoyle diyebilirim iyi olup olmamasi kisiden kisiye gore degisebilir kimisi saf arayuz ve hiz ister takilma istemez bu konuda nexus 4 daha iyidir diye dusunuyorum ikisini eline alip kullanmam gerek . donanimda ne varsa ona gore yorum yapiyorum . yukardaki yorumda kendinde demissin nexus 4 oyunda kasti zenfone 5 kasmadi o zaman demek ki oyun konusunda daha iyidir zenfone 5 . oyun oynamak icin aliyorsan zenfone 5 derim ben . stock olarak zaten nexus 4 un guncelleme destegi bitti diye biliyorum suan andorid 5 kullaniyor . custom rom olarak bakarsan onun acik daha
Zenfone 5 de en son andorid 5 alir o da oyle kalir iste

NEXUS

Üye
nexus 4 kasma yapmıyor ki gta vice city - gta san andreas - gta 3 , modern combat 4-5 , asphalt 7-8 oyunlarını yükledim ben hiçbir kasma vs sorunu görmedim.
nexus 4'ün android 5.0 ile ömrü uzadı. ek gü-ncellemelerle sorun düzelince en az 3-4 sene daha götürür ve çok iyi dayandı doğrusu. 1 senedir hiçbir değişiklik olmadı hala aynı sadece pili ölmeye başaldı onuda en kısa süede değiştireceğim.

MaxipmaN

Üye
mp3 olsaydı bi kapışma olabilirdi,mp2nin hiç şansı yok,daha yeni tasarım teknolojisi olarak 28nm ile adreno bu konuda da önde

Seglopsi

Üye
Nexus 4 te kasmaz bakmayin siz oyle istisnalar mevcut ona bakarsaniz s5 in ucmasi lazim ama hafif kasiyor buna ne demeli

Bi ben kastıramadım şu s5'i )
Arkadaşın sorusuna cevap verecek olursam, nexus4 daha iyidir çünkü zenfone x86 tabanlı mimaride cpu'ya sahip. Tamam daha performanslı olabilir ancak uygulamaların çoğu uyumlu değiller bu mimari ile ve çalışanlarda tam randımanlı çalışmıyorlar. Gpu olarak çok az farkla adreno320 daha iyi ancak bazı uygulamalarda a320'nin kasıp p544mp2'nin kasmaması tamamen grafiklerin optimizasyonu ile alakalı. imagination adreno'dan biraz daha evvel başladığı için bu işlere, küçük detaylarda önde oluyor. Tamamen grafik işlemcilerin komut destekleri ile alakalı bir durum.

Ben olsam bu cihazlar arasından nexus4'ü tercih ederdim açıkçası. Tabiki seçim senin.

Bu arada; benim tabletimde p544mp1 mevcut mc4'ü dahi kasmadan rahatça oynayabiliyor, bilgine.

Tepkiler: lazye