Google, Çekçe'yi gördü, Türkçe'yi es geçti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ßurçiN

Üye
    Konu Sahibi
Google, Çekçe'yi gördü, Türkçe'yi es geçti

Google, Çekçe'yi gördü, Türkçe'yi es geçti
Google'un çeviri hizmeti Translate'in işlem yapabildiği diller arasına 10 dil daha eklendi. Ancak bunlar arasında Türkçe'nin olmaması kullanıcıları üzdü.

Salı, 20 Mayıs 2008 17:00
Böylece Google Translate'le 23 farklı dilde çeviri yapılabilir hale geldi. Ne yazık ki bu diller arasında Türkçe yine yok.

Yeni eklenen diller ise Bulgarca, Hırvatça, Çekce, Danca, Fince, Hintçe, Norveçce, Polonyaca, Rumence ve İsveçce.

Google Translate'le artık tüm diller birbirine çevrilebiliyor. Önceden sistemdeki birçok dil yalnızca ya İngilizce'ye çevrilebiliyor ya da İngilizce'den çevrilebiliyordu.

Translate'e "Dil tanıma" özelliği de eklendi. Böylece hangi dilde olduğunu bilmediğiniz metinleri de eğer Google Translate'in 23 dili arasında varsa "detect language"i seçerek çevirebilirsiniz. Diğer bir deyişle metnin hangi dilde olduğunu bilme işinci Google Translate'in yapmasını isteyebilirsiniz.
 

Altun.

Üye
başlıkla haberin ialakasını kuramadım ben çekceyle yani??
 
uzucu bir durum Türkce'nin de eklenmesı lazımdı
 

pisicikk

Üye
kesinlikle üzücü
teşekkürler paylaşımın için....
 

Catty

Emekli Yönetici
Şimdi var sanırsam
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...