Yardım GM Discovery 16 GB Mavi (Sistem Dosyası Virüsü var)

    Konu Sahibi
GM Discovery 16 GB Mavi (Sistem Dosyası Virüsü var)
Ya da öyle birşey arkadaşlar bilemiyorum. Lütfen yardımlarınıza ihtiyacım var.

Dün bir .apk dosyası indirdim ve kurdum telefona. Sonrasında kendi kendine Bip, Bla Bla Car, PornClub, AliExpress, WifiBooster gibi programları telefona kurdu. Ve zırt pırt reklam çıkmaya başladı. Hemen bütün programları silip telefona hard reset attım ama fayda etmedi. O programların hepsi açılışta duruyordu. Uygulamalarım>Tümü içine baktığımda daha tanımadığım başka başka şeylerin de olduğunu gördüm.

Açıkçası boot, root, rom v.s. gibi hiçbir şeyden anlamıyorum maalesef arkadaşlar. Bana servise göndermek dışında (garantisi bitti maalesef) yardımcı olabilirseniz çok çok memnun olurum. Ne yapmam neyi kullanmam nasıl yapmam lazım arkadaşlar ? Şimdiden çok çok teşekkür ederim.
Arkadaşlar ne olursunuz yardımcı olun, çok zor durumdayım.
 
    Konu Sahibi
Bu söylediğiniz program herşeyi tamamen kaldırır mı acaba ? Çünkü çok program var ve şifrelerimi, kart bilgilerimi vs. almasından korkuyorum. O yüzden mümkünse telefonu sıfır hale getirmek istiyorum. O konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Ben de çok iyi anlamıyorum kardeşim. Root rom işlerini bile beceremem ben de. Tam kaldırır mı bilemem ama sistem uygulamalarını uyutmak için normalde. İndirdiğiniz uygulamalar sisteme ne kadar yerleşir ne kadar kaldırılabilir bilemiyorum ama sizin yerinizde olsam servise gider sorar ve onlara yazılımı sildirip tekrar yazılım attırırdım. Ve ilk iş olarak kartın şifresini değiştirerek müşteri hizmetlerini arayıp internet alışverişine kapatın derdim bir süre. Zor bir durum. Allah yardımcınız olsun. Bence ihtiyatlı davranın. Allah korusun Yarın öbürgün kartınızın tüm limiti harcanmış olursa keşke bunları yapsaydım demek de var çok daha zor süreçten geçersiniz. Mahkemelere git-gel yapmaktan, maddi külfet yüklenmekten daha kolayı 1-Hemen Kartı internete kapatıp şifreyi değiştirmek. 2- Servis özel bir kutuya bağlayıp yazılımı komple silerek yeni yazılım kurar.
 

sally93

Üye
Arkadaşlar bendede ayni sorun var nasıl halledicem bilmiyorum
 

akman_12

Üye
ilk önce forumda adguard reklam engelleme uygulamasını indirip çalıştırın olmazsa orjinal romu indirip tekrar yükleyin kendiniz yapamazsanız servise değil bir telefon tamircisine götürün onlar yapar
 
    Konu Sahibi
Arkadaşlar bendede ayni sorun var nasıl halledicem bilmiyorum

Geçmiş olsun arkadaşım. Öncelikle şunu söyleyeyim google play deki antivirüs programları, temizleme programları vs. hiçbir işe yaramıyor. Boşuna onlarla vakit kaybetme. Senin sorunun da aynı benimki gibi hard reset yaptığında bip, bla bla car, pornclub vs. gibi programlar sanki telefonun orjinal programlarıymış gibi aynen duruyorsa yapacağın tek şey telefonu ilk haline getirmek. İlk hali derken tamamen ilk halinden bahsediyorum. Yani hiçbir güncelleme yapılmamış, sıfır bir telefon gibi.

Benim telefon 16 gb olanıydı ve ben aşağıdaki linkteki programları indirdim ve işlemleri yaptım. Yalnız bilgisayarın telefonu görmesi bayağı bir sıkıntı oldu 2 laptop ve 1 masaüstü ile (win8, win7 ve xp olmak üzere) denedim ve her seferinde olmadı. En son win8 olan laptopta gördü ve kısa sürede yükledi.

Yapman gereken win8 usb driverlerini kurmak (win7 var sitede win8 e de uyuyor) ve PRELOADER tikini muhakkak kaldırmak. Yalnız bende orada yazdığı gibi firmware>upgrade kısmına değil de download kısmına basınca yükleme gerçekleşti. Yani önce dosyayı gösterdim sonra download'a bastim sonra da bataryası çıkmış telefonu bilgisayara bağladım. Direk yüklemeye başladı. İlk seferde olmazsa sıkıntı yapma bir kaç kez daha denemeye çalış. Takıldığın bir yer olursa yardımcı olmaya çalışırım.