Kanuni Sultan Süleyman'ın zamanına gider derdim ki "verme şu kapitülasyonları! Paçamızı kurtaramayacağız sonra!!!"
Sonra tam Fatih İtalya'dan dalacakken Avrupa'ya, onu zehirleyip öldüren berberi bulup....... Sonra biraz zor çıkardık biz o Avrupa'dan... Neyse...
Sonra efendim, Merzifonlu Kara Mustafa Paşa'ya derdim ki 2. Viyana kuşatması sırasında, "boşver paşam! Bırak yağmalasın yeniçeriler şehri! Teslim olmalarını beklemeyelim! Yolda, geliyor Polonya'nın Jan Sobieski isimli deyyus kralı! Yardım getiriyor! Kelleniz gidecek beklerseniz efendim" derdim...
Sonra Vahdettin'i bulur, "boşuna çabalama" derdim! "Satamayacaksın vatanı bari kendini rezil etme"...
Sonra Yıldırım Beyazıt Sultanımı bulur, "sultanım hazır Osmanlı ordusu Ankara Ovasına Moğol Ordusundan daha önce gelip mevzilendi, önce saldıralım, Moğol Ordusunun yerleşmesini beklemeyelim!.. Sonra Fetret Devri gelecek, uğraşacağız bir ton!" Derdim ama... Lakin dinlemezdi beni asil paşam... Yoktu çünkü o devirde şimdiki gibi asaletten uzak, onursuz insanlar! En azından omuz omuza çarpışır, asil insanların devrinde can verirdim...