Haberdar olup olmamayla bir alâkası yok. Üyeler foruma girdiğinde biraz etrafına bakınsa ve meraklı olsa tüm bunları görebilir; ama nedense bakmak istemiyorlar gibi geliyor bana. Dün siteye yeni kayıt olan bir arkadaş MSN'den bana ulaştı ve "nasıl konu açabilirim?" diye sordu.. Yuh! dedim artık bu kadar da olmaz. "Gözünü aç biraz etrafına bak" dedim, "internet sitelerinde "yok yok"muş şaşırdım valla..." diyor.
Üyeler meraklı olsa yönetimin bu güne kadarki yaptıkları yeterli, hatta fazla bile. Ama yönetim meraklı olmayanları ve/veya ilk defa interneti/ forumu kullanan üyeleri iyice göz önüne almak isterse, buna bir çözüm var; bir eklenti görmüştüm, yeni kayıt olan kullanıcıya özel mesaj atıyor otomatik olarak, yönetim bu eklentiyi foruma entegre ederek kayıt olan üyeye gidecek özel mesajda forum kullanımını, kurallarını vb. yararlı konuların ve dökümanların bulunduğu linkleri yazarak üyeyi bunlara yönlendirebilir ( linklerin yanında davullu zurnalı bir gif adamı gevşetir ). Bu da olmazsa forum kurallarının yazıldığı bölüm gibi yeni bir bölüm oluşturarak yeni kayıt olan üyeyi direk olarak oraya yönlendirebilir. Yönlendirilen bölümde yine forumun kullanımına ve kurallarına ulaşabilecek türden yararlı konuların ve dökümanların linklerini yazabilir.