felsefe nedir

Konu Sahibi
felsefe nedir
arkadaşlar felsefe nedir bilen yorumlasın...

Tepkiler: Cezzbedici3
felsefe beyin yitimidir, beynin gerekli fonksiyonlarını yerine getirememesi ya da yanlış çalışmasıdırr.

Felsefe:yolda olmaktır kitapta vardı ta iki üç senelik bilgi

Oğuzhan

Üye
belirli bir konu üzerinde kafa yormak o konu üzerine çalışmak diye sınırlı bir tanım yaptı bizim felsefeci ve çok geniş bir tanımı olduğunu söyledi bu yüzden tam bir cevap verilemeyebilirmiş

CasuS_87

Üye
konulara farklı açıdan bakmak bence .. mesela ben gibi

R.A.M

Üye
valla hala çözemedim hoca anlatıyo biz dinliyoruz karışık birşey yunandamı ne ortaya çıkmış

Oğuzhan

Üye
felsefenin tam bir tanımı yoktur filozoftan filozofa çağdan çağa değişir bu kavram

Mufche

Üye
bu yıl öğrenmeye başladık tek hatırladığım bir bilim dalı olmayıp tüm bilim dallarının anasını olduğu ve Tales'in ortaya çıkardığı birşey , düşünce şeysi işte

Bilim bildiklerimiz, felsefe ise bilmediklerimizdir..

Bence felsefe bi yandan da insana soru sormayı öğretiyor

Felsefe insanı evreni ve değerleri anlamak için sürdürülen en geniş bir araştırma çabası birleştirici ve bütünleştirici bir açıklama gayretidir .
Felsefe philia ve sophia kelimelerinln birleşiminden oluşan philosophia kelimesinden oluşur . Anlamı bilgiyi sevme , bilgi peşinden koşma anlamına gelir.

Tepkiler: can_huso_sulo

msy2017

Üye
düşünmek,kafa patlatmaktır.Benim içinse ygs'de sorumlu olduğum bir ders anlamına geliyor

dr fire

Üye
lise 3 felsefe kitabı

- - - Eklendi - - -

Felsefe hikmete ulaşma çabasıdır. Akılla ruhunu(inancını) bu basamaklara çıkarken kullanıcaksın. hikmet en üst basamakta ve en üst basamaktan bi alt basamaktayken aklını artık bırakmalısın sadece inancını kullancaksın aklın seni hikmete ulaştırdı ama eğer hikmet basamağnda aklınıda kullanırsan ateizme sürüklenip en alt basamağa düşersin inancını kaybedersin.
Unutma insan kadar hiçbir varlık yükselemez ve insan kadar hiçbir varlık alçalamaz.

Tepkiler: can_huso_sulo ve Cezzbedici3
Çok güzel açıklamışsın..
Mevlana derki: Hocamı buldum, aklımı bıraktım, kurtuldum...
İşte size evliyalığın yolu..
Yani Mevlana diyor ki:
Akıl anlamak içindir.. Anladıktan sonra hissetmek ve yaşamak için aklını bırakmalısın..

Tepkiler: can_huso_sulo
işi gücü olmayanların uğraştığı bilim..

Komikmiş.Kime göre en alt basamak ?

en iyi cevap
gerçekten mantıksal bişeyi karmakarışık yapan bilim dalı

işi gücü olmayanların uğraştığı bilim..

Hehehe şakacılar sizi...Felsefenin boş bir şey olduğunu düşünmek düşünmenin boş olduğunu düşünmekten farksızdır.

Felsefe surekli olarak sorgulamaktir.Felsefe cehaletin olmasini engelleyen en buyuk bilim dalidir.Felsefe her seyden suphe edebilmektir bence...

Tepkiler: kullanıcıadları