tolunay378
Üye
-
Konu Sahibi
-
Hemen baktım. Dostum sen telefonu tekrar pcden root etmen gerekli. Not2 development bölümünde xda da var. Cf auto root. Bunu yapip wipe data yapar ve stock roma dönersen(tavsiyem stabilite için omega v10 macera için jellybeer(4.2.1)) telefonun temizlenir. Önce wipe yap factory reset at ardından rom atarsan sorunsuz rootlanir ve kullanırsın. Stok roma dönersen cf auto root yapman gerekli. Bu tarz telefondan yapılan yöntemler zararlı olabiliyor. Ne de olsa cihaz açıkken sistemi değiştirilmesini sağlıyor akışı bozuyorsun.
Şimdi yapmam gereken bilgisayardan cf auto root yapmak ardından wipe data yapıp stock rom atarsam telefon rootsuz ilk gününe döner eğer cf auto root yapıp wipe attıktan sonra rom yüklersem direk rootlu telefonum olacak değil mi?
Evet. Önce pcden root.
Sonra cwm yükleyip (v6.0.x.xx olanı iyi olan 2 cwm var. Versiyonu eski olan stabil) data yi sil. Factory reset at. Birde wipe yaparsan tertemiz olur.
Ardından hemen download moda al ve ya rootlu rom at ya da stock atıp kendin rootla. Benin tavsiyem omega v10 rom at. Birde perseus kernle yükle canavar not2 olsun canavar kralama android 4.2 yi beklemem direk yüklerim dersen jellybeer var çok iyi hazırlanmış onu yükle.
Kusura bakma kardeş daha 2 haftalık android deneyimim var kernel atmak beni aşarpeki romu bilgisayara gerek kalmadan cwm ile kurabilecek miyim? Bi de elimde note 2 olmasına rağmen evimde internet yok (cepnet kullanıyorum) ve gerekli driverler yüklü değil bunlari note 2 toolkit ile yükleyebilir miyim ya da daha farklı bir yolla?
Dostum orjinal rom 1 gb boyutunda. Ben de yeni rom yukleyecektim indirmedim. Eğer telefonu wipe data vs. Ile temizleyip pcden romu geri yuklersen iyi olur. Rom cwmden de yüklenir ben hep .zip şeklinde cwmden atıyorum. Sadece root işini pcden yaptım. Ben 1. Hafta dolmadan telefinu rootladim kernel attım ve rom yükledim.
Kısaca Yapman gereken
mobil odin yükle.
Dedigim cwm yi xda dan indri ve mobil odinin recovery olduğunu sandığım bölümünden yükle.
Ardından bence omega v10 romunu indir denin için en iyisi. Hafıza Kartına at.
Telefonu cwm modunda aç download değil. Yani ses kısma menü açma kapama
Wipe data. Factory reset. Wipe dalvik cache. Bunları yap sonra da cwm den rom dosyasını bulup yükle. Aroma installer olduğu için istediğin şeyleri kaldırabilirsin.
Artık telefonun rootlu dahha hızlı, stabil ve herşeye açık durumda. Birde cwm yolu ile perseus kernel yüklersin Coşar telefon.
Telefonu cf auto root ile rootlamaya çalıştım ama olmadı gereken talimatlara uydum ama pdadan dosyayi gösterdim ama sol altta added yazısı çıkmadı starta bastım olmadi sonra telefonu normal açtım nerede hata yaptım?
- - - Eklendi - - -
Telefonu rootladım ama cwm çıkmadı? Yoksa kendim mi yükleyeceğim?
Kendin yukleyeceksin. Mobil odini kur. Xda dan uygun recovery i indir. Yani:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1938733
Sanırım bu. Mobul veya normal odin ile bunu yükle sonra buradaki wipe data factory reset falan üstte yazdım onları yaz ve omega v10 romunu kur. En stabil rom şu an için o. Ben jellybeer deniyecem indiriyorum şimdi. Pek stabil olduğu söylenemez. Eğer aosp rom yani 0dan firma çabası olmadan yapılan rom kuracaksan mutlaka spen vs. Uygulamalari root/app. Veya root/sytem gibi bolunlerden topla ve sakla. :Oke:
Romu da kerneli de cf root atar gibi aynı işlemleri yaparak mı yapacağız?
Romu direk odin için olanı indirip verdiğim linkteki anlatıma bakarsk kolayca yapabilirsiniz. Eğer cwm yüklü ise daha kolay. Romu direk zip. Halinde iken açıp kuracaksın. Kernel işini pm den anlatabilirim ancak yarın o biraz daha uzun.
Donanım haberde birebir aynısı anlatılmış da kernel yüklerken acaba yanlış mı desem yanlış olsa 1000 sayfa yorum olmazdı diye düşünüyorum
Evet aynısı ancak dün uyumak üzereyken cwm yi açmaya usendimkernel veya root atmadan önce
Wipe dalvik cache ve wipe cache mi ne vardı onu yapsan yeter. Kerneli cwnden yukledikten sinra direk reboot yapma birde fix permissions yap sobra yeniden aç. Jellybeer tavsiye etmem çünkü kalem çalışmıyor ve Türkçe iyi değil.
Fix permission yapmazsak ne olur?
Riske girip denemedim. Sanirim soft brick yaparsın. Emin olki sıkıcı bir iş. Tekrar ron yükleyip wipe yapman gerek. Sen sen ol çok risk alma normal işler yap. Yaklaşık 30 kere soft brick oldu telefonum. Hard brick yaparsan :...yedin:
Kernel wipe cache ve dalvik cache yapıyorsun zip olan kerneli atıyorsun sonra da advanced dan fix permissions 2 dk. Bekle ooh mis gibi. Telefon artık tamamiyle herşeye açık. Işlemciyi ister 1.6 dan 1.8 e cikae ister 0.6 ya düşür. Zevkli ama risklien iyisi omegayi at kurtul.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?