Yardım Ext Size Ve Swap Size Nedir Acil Yardımmmm

Konu Sahibi
Ext Size Ve Swap Size Nedir Acil Yardımmmm
CWM den swap alanı oluşturmak istedim ancak Ext size en fazla 4 Gb dı onu seçtim ondan sonra bir de swap size çıkıyor burda da en fazla 1024 MB var bu ikisinin farkı ne ve neyi seçmem gerekiyor ?

maktama

Üye
"Ext size" hafıza kartında system depohafızası gibi görünecek bölümün boyutunu belirtir. Depo hafızası küçük olan telefonlarda progrsm yükleyecek yer kalmama sorununa çözüm olarak sunulmuştur. App2sd ya da link2sd ile birlikte kullanmak zorundasınız bu sistemi, birisi daha yeniydi, hangisi yeniyse onu kullanın, hayırlayamadım şimdi.
Swap bölüm ise ram "gibi" kullanılan bir bölümdür. Ramle takas alanı olarak kullanılır. Rami az olantelefonlara bir miktar rahatlık sağlar, ancak gerçek ram hızı ile hafıza kartının hızı arasındaki fark çok yüksek olduğu için performans etkisi sınırlıdır, ama yine de etkilidir. Hafıza kartına sürekli okuma/yazma yaptığı için kartın ömrünü kısaltır, ama getirisi götürüsünden fazladır bence.

Galaxy gio, turkcell t20...vs gibi sınırlı ram ve depo alanına sahip android cihazlarda belirgin hız artışı ve rahatlama gördüm ben. Tabi daha fazla program kurabilmek de cabası. 1gb ext size ve 256 ya da 512swap genelde yeterlidir.

Romun da desteklemesine gerek yok sanırım, app2sd kurduğunuzda bu bölümleri otomatik tanıyor ve sistem için kullanıma açıyor.

Son düzenleme:
    Konu Sahibi
Öncelikle cihazımın kendi hafızası 4 GB ve alan sorunu yaşamıyorum. Ama rami 512 Mb oldugu için ram sorunum var. Öyleyse ext size yi 1 GB swap sizeyide 512 yapabilirim çünkü en fazla 512 var. Ancak şöyle bir sorunum var benim rom yada kernel desteklemiyor sanırım hem CWM den hemde MiniTool Partition Wizard Server Edition ile oluşturduğum ext2, ex4 veya linux swap bölümlerini telefon bir tülü görmedi. A2SDGI uygulamasıda telefonumda hata veriyor rootlu degil vs. diye oysa cihazım rootlu.

maktama

Üye
Bölümlemeyi cwm üzerinden yapın. Bahsettiğiniz a2sdgui eski bir program. Link2sd kullanın.

Konu Sahibi
Bölümlemeyi cwm üzerinden yapın. Bahsettiğiniz a2sdgui eski bir program. Link2sd kullanın.
Cwm uzerinden yapinca ext3 olarak formatliyor. Ve yine gozukmuyor o zamanda partition da falan. Link2SD programlari hafiza kartina kurmaya yariyor diye biliyorum sanal ram de olusturuyormu?

maktama

Üye
Cwm uzerinden yapinca ext3 olarak formatliyor. Ve yine gozukmuyor o zamanda partition da falan. Link2SD programlari hafiza kartina kurmaya yariyor diye biliyorum sanal ram de olusturuyormu?

Böldüğün bölümleri Direkt olarak android içinde görmeye uğraşma zaten. Böldükten sonra link2sd zaten 2 bölümü de görecektir diye hatırlıyorum. Link2sd bölüm oluşturmaz, oluşturduğun bölümleri kullanmanı sağlar. Programı kur, seni yönlendiricektir program. Swap alanını da otomatik kullandırıyor diye hatırlyorum, 1buçuk-2sene önce yararlanmıştım programdan, ama en iyi cevabı program kurarak alırsınız. Burdan da bilgilendirin lütfen bizi.

Konu Sahibi
Peki birşey daha sorayım bu CWM ye girince EXT size en fazla 4 GB Swap Size ise en fazla 512 MB diye hatırlıyorum EXT ve Swap değerlerini kaç yapmamı önerirsin? Veya bu CWM versiyonunu yükseltme şansımız varmı?

maktama

Üye
Telefonunuzda yer varsa(4gb demişsiniz) 512mb ext, 512swap gayet yeterlidir.
Bunları sorarak değil deneyerek siz karar verin.

Konu Sahibi
Telefonunuzda yer varsa(4gb demişsiniz) 512mb ext, 512swap gayet yeterlidir.
Bunları sorarak değil deneyerek siz karar verin.
Kardesim Link2SD yi kurdum hafıza kartında ki 2. bölümü gördü ve telefonu yeniden başlattı. Ancak bu programın RAM'e etkisi falan yok. Sadece programları hafıza kartında ki o 2. bölüme taşıyor başka bişey yapmıyor. Swapper for Root programını kullanırken hafıza kartında 4 GB lık swap alanı oluşturuyordum ve gözle görülür bir hızlanma oluyordu. Bana bu telefona RAM takviyesi yapabilecek başka bir uygulama önerebilir misin?