prime
Üye
o kadar yazdım belliki sende okumamışsın alta alıntı yazıyor ben bi yerde gördüm buraya eklemek istedim ayrıca kuran hakkındada kendimce bilgim varo kadar yazmışsın ama kur'an hakkında hiç bilgin var mı??
şahsen ben atalarımın maymun olduğuna inanmıyorum.
seni mutlu edicekse kullanırım ancak Allaha saygı ilk harf ile olmazFarkeder benim için saygı ifadesidir..
derler yavrum evrim de derler şeytan girmişde derlerVay be bu çağda bu zamanda hala evrim diyenler çıkabiliyor demek....
şahsen DoRM arkadaşımız Kur'an-ı Kerim'den çok güzel alıntılar yapmış ve islami açıdanda bir evrim anlayışının olabileceğini kendince göstermiş çok teşekkür ediyorum arkadaşım sana hakkaten güzel bir çalışma yapmışsın
eğer bu arkadaşımızın çalışmaları çürütülmek isteniyorsa yine kaynak olarak Kur'an-ı Kerim kullanılsın derim ordan aksi ispat edilsin burda başkalarının yaptığı çeviriler yani başkalarının düşünceleri ve alıntılarının hiç bir anlamı yoktur tek ve esas kaynak Kur'an-ı Kerim'dir.
Darwin kilise kökenli bir bilim adamı ve sadece gözlemlerini akıl yürütme yoluyla birleştirip canlılık süresince bir evrimin olabileceğini öne sürdü fakat esas sorun şurda bunu materyalistler tanrıtanımaz bir yaklaşımla yorumladılar ve o şekilde lanse ettiler ki buda Neodarwinizm ama müslümanlar sahip çıkmadılar bu konuya oysaki Kur'an-ı Kerim'de de arkadaşımızın yer verdiği gibi pekçok ayet ve surede buna işaret ediliyor
--------------- Ekleme ---------------
ama ne var ki ilk canlının tamamen cansız bileşiklerin tesadüfen ve çeşitli şartlarla bir araya gelmiş olup canlı bir yapıyı oluşturması ve tüm canlılığında bundan evrimleşmesi pek inandırıcı değil ki bunuda öne sürenler metafiziği reddedenler, evrimi kabul etmek Darvini kabul etmek değilki, yaşayan her canlının evrim geçirdiğini kim reddebilirki hem kültürel anlamda hemde fizyolojik anlamda evrim zaten var bunu görmemek için at olup gözlük takmak lazım heralde, insan çamurdan yaratılmıştır bakınız çamuruğun içeriğine bilimum mikroorganizma çeşitleri ve bitkilerin arası olan cyanocakteriler dolayısıyla insanın bu insan öncesi yaşam formlarından evrimleştiğinide pekala anlayabiliriz yani Kur'an-ı Kerim çok yüce bir kitap onun için kolay kolay kimsenin ilmi yetmez onu anlamaya sadece yorumlar yapılabilir bu anlamda herhangi bir şahsın yaptığı çevirilere inanıp müslüman kalayım derken dikkat edin dinden olmayın kör fikirlere bağlanmayın ben şahsen insan öncesi bir canlı formundan evrimleştiğimize inanıyorum ama buda neticede Allahın istemesiyle olmuştur.
maalesef ben senin yorumun için aynı şeyi söyleyemeyeceğim türleşme ile evrimi karıştırmışsın sen ama olsun konuya iştirakın bile çok hoş iyi geceler.
Benim yukardaki bahsettigim uc soruya milyon sekilde cevap verilebilir...ben cevap verilme derken gozlemlenebilr ve tekrarlanabilir cevaplardan bahsediyorum...
ayrıca 3. soruya yanlıs cevap veriyorsun....yeni kazandıgın ozelligi sonraki nesile aktarmak sorunumuz...
bu yuzden cevap verilmedi dedim...bu (en az)3 soru hala cevapsız...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?