El ve ayakları eriyor!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
El ve ayakları eriyor!

Rojin'in el ve ayakları eriyor!

Dünyada çaresi bulunmayan hastalık Rojin'i buldu. Bütün organları eriyor. Annesine "parmaklarını bana ver" diye yalvarıyor.



Diyarbakır’da doğuştan ‘Epidermolizis Bülloza’ hastası 5 yaşındaki Rojin Karateke'nin dramı ailesini kahrediyor. El ve ayak parmakları her gün biraz daha eriyen ve bir çok iç organını da kaplayan hastalık karşısında çaresiz kaldıklarını belirten anne Aynur Karateke “Doğumdan 20 dakika sonra kızımın derisi soyuldu. Her seferinde bana ‘anne elerini kes benimkine yapıştır’ demesi beni ölümden beter ediyor” dedi.
ELBİSELERİ VÜCUDUNA YAPIŞIYOR
Merkez Kayapınar İlçesi’nde yaşayan belediye işçisi 32 yaşındaki Mehmet Karateke ile 25 yaşındaki Aynur Karateke’nin 2 çocuğundan kızları Rojin'in doğuştan itibaren derisisoyulmaya başladı. 5 yıldan beri her gün gözlerinin önünde bir tarafı eriyen kızına çare bulamamanın üzüntüsünü yaşayan anne Aynur Karateke ne yapacağını şaşırdı. Küçük kızın tüm vücudunu saran yaralar ağırlaşınca Rojin’in el ve ayakları da eridi. Elbiseleri vücuduna yapışan Rojin’in annesi Karateke “Elbiseleri makasla kesip çıkarmak zorunda kalıyorum. Elbiselerinin bazı parçaları vücuduna yapışık kalıyor. Her seferinde ‘anne nolur canımı acıtma ben sana ne yaptım canımı acıtıyorsun’ demesi yüreğimi dağlıyor” diye konuştu.
‘PARMAKLARINI İSTİYOR’

Kızını imkansızlık nedeniyle Diyarbakır dışındaki hastanelere götürememekten yakınan anne Karateke gözyaşları arasında şunları söyledi: “"Her elbisesini değiştirdiğimde kızım ona acı çektirdiğimi düşünüyor. Okula gitmek istiyor benden el ve ayak parmaklarını istiyor. Tüm bu isteklerine karşılık veremiyorum. Diğer çocukları görünce oynamak istiyor yapamadığı için de ağlıyor. Yemek yiyemiyor ağzı yara içinde ve sadece mama ile besliyoruz. O acılar içinde kıvrandıkça benim de yüreğim kan ağlıyor. Kızımı mutlu eden tek şey ise çok sevdiği İbrahim Tatlıses’ten Rojin şarkısını dinlemek.”

HASTALIĞIN TEDAVİSİ YOK

Dünyanın bir çok ülkesinde rastlanılan ve bir çok bilim adamı tarafından araştırılan kalıtsal bir hastalık olan ‘Epidermolizis bülloza’ hastalığının günümüzde henüz bir çaresi olmadığı belirtildi. Uzmanlar hastalık sürecinde sadece hastanın travma bölgelerinde enfeksiyon tedavisi yapılması gerektiğini belirtti.


 
kıyamamm...üzüldüm ya..Allah göstermesin ama takdir-i ilahi işte...
 
hakikatten çok üzüldüm ama buda bir hastalık inşallah tedavisi bulunur
 

haltie

Üye
böyle haberler bitiriyor beni
 

DPool

Üye
allah ailesine ve kendisine yardım etsin
 

aLLsTaaR

Üye
ALLAH yardımcıları olsun ALLAH'tan ümit kesilmez
 

BktsBcr

Üye
Çok kötü bi durum ya Allah tan ümit kesilmez..
 
Bu Ne ya çok garip bişeyler oluyor artık ilginç hastalıklar ortaya çıkmaya başladı hergün bambaşka hastalıklar felan çıkıyor
 

aLone

Üye
off canım sıkıldı gece gece Allahım şifa versin ya
 

Anıl Umut

Emekli Yönetici
İnşallah ilerde bi çaresi bulunur,
Allah yardım etsin.
 
Oooooooffffffffff yüreğim acıdı allah o anne babaya sabır versin bu yavrucağada şifa versin inşallah...
 

AKATLI

Üye
Allah yardımcıları olsun , rabbim kimsenin başına vermesin
kızın durumu zaten kötü bide kendinizi annenin yerine koyun
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...