Dünyadaki En Büyük AğaÇ

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pelın_

    Konu Sahibi
Dünyadaki En Büyük AğaÇ
Yeryüzünde yaşayan en hacimli varlık, Sequoia Ulusal Parkında (Kaliforniya, ABD) bulunan 85 metre yüksekliğindeki kaliforniya sekoyasıdır. (Sequoiadendron giganteum) "General Sherman" adı verilen bu ağacın gövdesinin çapı (yerden 1.52 m. yükseklikte) 24.32 metredir. Odunundan 5 milyar kibrit yapmak mümkündür. Yaprakları mavimsi yeşil olan bu ağacın kızılkahverengi kabukları yer yer 61 cm. kalınlığındadır. 1968 de yapılan resmi açıklamada bu ağacın ağırlığı 2030 ton olarak belirtilmiştir.

En yüksek Sahil Sekoyaları(Coast Redwoods) kadar uzun boylu olmasa da ,yaklaşık 2000 yaşında olan General Sherman, dünyanın en büyük ağacı olarak kabul edilmekte, çünkü çok hacimli... bir çok Kızılağaçtan(Redwoods) daha kalın. Yaşayan en hacimli yaratık; toplam hacminin mavi bir balinadan 10 kat büyük olduğu ölçülmüş.

General Sherman en büyük Sekoya olmasına karşın, en yaşlı olan değil. Bazı Sekoyalar neredeyse 3200 yaşında. Ancak, General hala genç biri gibi büyümekte;

 
Tepkiler: coolasker54 ve DaNq3rB0y

pelın_

    Konu Sahibi
baya büyük
 

serecans

Üye
mynet te haber bitti heralde
 

pelın_

    Konu Sahibi
yok yok daha var
 

ogul8

Üye
bende bunun posteri var natioal geographic vermişti sanırım
 
vay be ne ağaçmış yak yak bitmez 4-5 yıl yeter
 

enginzz

Üye
bu nasıl bir büyüklüge sahip ya(teşekkürler)
 

as467

Üye
gel buraya odunncuu..
 
Başka bişeye benzyo da yazmayım şimdi ban yemeyelim
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...