-----Diş Bakımı----

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
-----Diş Bakımı----
Diş Bakımı
Dişlerimizi günde üç kez mekanik olarak temizlemeliyiz. Boy boy reklamları yapılan diş mâcunlarından bembeyaz pırıl pırıl dişler beklemek hayalcilik olur. Aslında diş mâcunlarının diş sıhhati üzerinde fazla bir tesiri olmadığı gibi sıhhatli diş, mutlaka süt beyazı olacak diye de bir kâide yoktur. Dişe rengini veren minenin altındaki dentin tabakasıdır. Bunun yaradılıştaki rengi neyse daha sonra da odur.

Diş fırçalarını seçerken orta sertlikte, kuytu köşelere girebilen ve özellikle plastikten mâmul olanlar tercih edilmelidir. Kıl fırçalar domuz veya at kıllarının aklaştırılmasıyla îmâl edilirler. Kıllar büyük oranda suyu emerler. Her kılın içinde mevcut olan kanalcık ise bakterilerin yerleşmesi için çok müsâittir. Ayrıca kıl fırçaların düzensiz olan uçları diş etini tahriş edicidir. Bir fırça bir kişi tarafından kullanılmalı ve 3-4 ayda bir değiştirilmelidir. Mâcun kullanılması arzu ediliyorsa mercimek büyüklüğünde bir mâcun parçası yeterlidir. Fırçalarken diş etlerine de masaj yapılmalıdır. Önceleri diş etleri kanar, ancak düzenli fırçalama ile diş etleri pekişir. Fırçalama etten dişe doğru yapılmalıdır. Sıhhatli bir diş eti gülpembesi rengindedir. Ağzında diş taşı olanlar gecikmeden bir hekime müracâat etmelidir. Florun suda yetersiz miktarda bulunduğu bölgelerde flor tabletleri almak da yararlıdır.

Ağız ve diş sağlığında misvak kullanmanın büyük yeri vardır. Gerek hoş kokusu, gerekse kullanma ve taşıma kolaylığı misvağın câzibesini arttırır. Düzenli olarak misvak kullananlarda çürüklerin durduğu, diş etlerinin pekiştiği, ağız kokusunun kalmadığı görülür. Misvak, Arabistan’da yetişen Erak (Salvadore Persica) adlı bir ağacın dallarından yapılır. Diş ipi de fırçanın ulaşamadığı dişler arası bölgelerde kullanılabilir.

Tepkiler: converter2 ve sibelce

CoYoTe®

Üye
Günde En Az 2 Kere Fırçalarım ben Dişlerimi

enigma

Üye
Yaşım 27 oldu ve 20 lik dişim daha yeni çıktı (1ay kadar) yeni çıkan 20 lik dişim çürüdü ve hemen önündeki dişimede sıçradı şimdi yani şuan ağrıdan duramıyorum. 27 yıl boyunca diş ağrısı nedir bilmiyordum saolsun sonradan gelenler öğretti. yalan değil ağrımasıda biraz hoşuma gidiyor sadistmiyim neyim

enigma

Üye
bende Oto boya basta makinasıyla 5 te fazla dişler aşınır ben en son askerde fırçaladım

Konu Sahibi
bende Oto boya basta makinasıyla 5 te fazla dişler aşınır ben en son askerde fırçaladım
Sen korkma fırçaladıkça sağlamlaşıyor.Tabi ki fazla bastırmıtcaksın.Oto bilmem neyinide kullanma tamam.....

enigma

Üye
yok sorun değil ama. ahhhh şu 20lik yok muuuuuu. dişim çürükten değil diğer taraftaki 20lik dişim çıkmaya çalışıyor

CanceR

Üye
bende süreli fırçalıyom dişlerimi hatta yarın dişciye gitcem bakım için konu isabet oldu

sibelce

Üye
misvak varken diğerlerini asla kullanmam.hatta şimdi bile misvak var elimdesadece dişe yararlı değil.mideye göze diş etlerine de yararlı...kesinlikle tavsiye ederim...

Doğan

Üye
dişler çok önemli tabiki teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...