Dikkat! YTL elinizde kalmasın!..Ceplerinizi kontrol edin. YTL'nin değişimi için son 2 güne girildi.

    Konu Sahibi
Dikkat! YTL elinizde kalmasın!..Ceplerinizi kontrol edin. YTL'nin değişimi için son 2 güne girildi.
Dikkat! YTL elinizde kalmasın!..Ceplerinizi kontrol edin. YTL'nin değişimi için son 2 güne girildi.



Yeni Türk Lirası (YTL) banknotlarının ve madeni paraların değişimi için son 2 güne girildi. 31 Aralık mesai bitimine kadar YTL banknotlarının ve madeni paraların değişimi tüm banka şubelerinde yapılabilecek.

1 Ocak 2010 tarihine kadar değiştirilemeyen YTL banknotları 10 yıl boyunca, madeni paralar ise 1 yıl boyunca Merkez Bankası ve Ziraat Bankası şubeleri tarafından kabul edilecek ve değiştirilecek.

YTL ile TL’nin birlikte tedavülde bulunacağı bir yıllık süre 31 Aralık akşamı sona eriyor. 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren, YTL madeni paralar 1 yıl, YTL banknotlar ise 10 yıl boyunca Merkez Bankası ve Ziraat Bankası tarafından kabul edilecek ve değiştirilecek.

Merkez Bankası’nın yaptığı açıklamaya göre 25 Aralık itibariyle dolaşımda bulunan yaklaşık 39 milyar TL değerindeki 975 milyon adet banknotun, yaklaşık 37 milyar TL değerinde 763 milyon adetlik kısmı TL banknotlardan oluştu. Diğer bir ifadeyle dolaşımdaki banknotların tutar olarak yüzde 96’sı TL banknotlardan meydana geldi.

25 Aralık 2009 gün sonu itibariyle dolaşımda bulunan yaklaşık 819 milyon TL değerindeki 2.6 milyar adet madeni paranın yaklaşık 414 milyon TL değerindeki 1 milyar adetlik kısmı madeni paralardan oluştu. Böylece piyasada dolaşan 819 milyon TL değerindeki madeni paraların yüzde 50.5’ini TL madeni paralar oluşturdu.

Yeni Türk Lirası banknotların ve madeni paraların 2009 yılı boyunca Türk Lirası banknot ve madeni paralarla birlikte tedavül etmesi ve 2009 yılının sonunda tedavülden kaldırılmasına ilişkin hususlar 8 Mayıs 2007 ve 22 Ağustos 2008 tarihli Resmi Gazeteler’de yayımlanmıştı. Bu çerçevede 1 Ocak 2005 tarihinde tedavüle çıkarılan YTL ve Yeni Kuruş’ta yer alan “Yeni” ibarelerinin 1 Ocak 2009 tarihinde kaldırılmasına karar verilmiş ve TL banknot ve madeni paralar aynı tarih itibarıyla tedavüle çıkarılmıştı.

internethaber
 
Baktım yok abi YTL nasıl unutulur ki?Tam 1 yıl oldu ancak yastık altı yapanlar unutur
 
eyvallah ya hatırlattığın iyi oldu şimdi ben bozuklukları kantinciye yediririm
 
evet bende olacak biraz dün gerçi 2ytl biizm bakkala yedirdim ama
 

Nadir

Emekli Yönetici
ytl var mı ki yaaa...
 

haltie

Üye
ytl var yaşlılara dikkat edin arkadaşlar onlarda vardır hala kuruş çıkanlar bile var
 
Bugün itibariyle tüm eski paralarımı market ve dolmuşlarda elden çıkardım
 

'Davut

Üye
2 ytl 10 ykrş var....Dün dolmuş'a binmişdim 5 tl üstü verdi Bende başka ytl yok...
 
    Konu Sahibi
En az birkaç ay daha bu paralar tedavülde olur diye düşünüyorum. Olmazsa da herhangi bir Ziraat Bankası şubesinden değiştirilir.
 

Dawn

Emekli Yönetici
bankalar değişim yapıyor