CPU Yanıyor!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
CPU Yanıyor!
Beyler işlemci işlem yapmasam bile 70' in altına düşmüyor. İşlem yaptığımdaysa 85-90 larde dolaşıyor bu aylarda bile! Ben işlemcinin ısı göstergelerinde sorun olduğunu düşünüyorum yoksa şimdiye kadar kül olurdu herhalde işlemci. Sizin de yorumlarınızı bekliyorum acaba neden bu kadar yüksek işlemcinin sıcaklığı?

kaptan23

Üye
win 7 kullanıyorsan kaynak izleyiciden takip et bazen scvhost.ex yi taklit eden bi virüs cpu nun yükselmesine neden olabilir ama dakkat et orda bir sürü var scvhos.ex sadece aşırı cpu harcıyanı tespit etmeye çalış

Konu Sahibi
modeli ne işlemcinin ?
core 2 duo e4600

- - - Eklendi - - -

hepsi normal seviye virüs yok sanırım

- - - Eklendi - - -

bu arada speedfandan fanı son hız yaptım biraz daha ısı düştü ama hala 60-70 arası. 60 'ın üzerine çıkmasın diyolar ama benimki 60 ı görmüyo

kaptan23

Üye
güncelleme işlemleri otomatik te ise onu manuele çevir hala schost.ex ile ilgili olduğunu düşünüyorum çünkü genel bi sorun bu eğer donanımsal bi hata değil ise

muxo

Üye
yazılımsal soruna benzemiyor. biraz bilgisayardan anlıyorsan bilgisayarının kasasını aç ve işlemci fanını çıkar. Iyi bir temizle süpürgeyle kasanın içinin ve fanın iyice tozunu al. Sonra fan ile işlemci arasındaki macunu yenile. Geri fanı düzgüncene yerine oturacak şekilde tak işlemci ısısınin 20 , 25 c dereceye düştügünü göreceksin.

kaptan23

Üye

son olarak bu varmı bi bak varsa kapat

Konu Sahibi
temizlemiştim ama işlemci fanına dokunmamıştım bi bakarım macun işinide ayarlayın baya düşer herhalde saol

Konu Sahibi
temizlemiştim ama işlemci fanına dokunmamıştım bi bakarım macun işinide ayarlayınca baya düşer herhalde saol

saol ama öyle bir şey açık değil
görev yöneticisinden bak tüm işlemleri göstere tıkla
işlemciyi kullanan birşey varsa işlemi sonlardır olsun bitsin.
eğer işlemci kullanımı %0-5 civarıysa senin işlemcinin fanı çıkmış yerinden.

nike7

Üye
Sorun yazılımsal değil ise diğer arkadaşlarında dediği gibi fanı çıkartıp iyice bir temizle altında birikmiş toz parçacıklarını çıkar güzelce. Macunuda sürdün mü baya bir düşüş yaşanır. Daha geçen gün yaptım 50 lerden 25 lere düştü işlemcim.

kardeş benim pc de 120 gösteriyodu dedim program bozuk heralde yoksa işlemci kaynama derecesinden daha sıcak fan çıkmıış filan dediler gittim götürdüm anakart üzerinde kondanstörler yanmış

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...