leiche
Emekli Yönetici
-
Konu Sahibi
-
El Ezher'den Coca Cola'ya darbe
El Ezher üniversitesi, Coca Cola ve Pepsi'nin haram olduğunu açıkladı.
Dünya Bülteni Haber Merkezi
Mısır’da İslam Dünyasının en etkin eğitim kurumlarından biri olan El Ezher, Coca Cola ve Pepsi’nin haram olduğunu açıkladı. El Ezher üniversitesine bağlı Yüksek İslami İşler Meclisi, yaptıkları bir incelemenin ardından Coca Cola ve Pepsi’nin içilmemesi gerektiğini açıkladı. Her iki içeceğin içinde domuz etinden bazı maddelerin konulduğunu tespit ettiklerini açıklayan Meclis, Müslümanları Coca Cola ve Pepsi’yi içmemeye davet etti. Bu tür gazlı içeceklerin insanlar için zorunlu şeyler olmadığını belirten Meclis, zor durumlarda “Zarûretler haramı mübâh kılar” kaidesi gereğince domuz, içki ve ölü etinin dahi sadece ölünmeyecek kadar yenilmesine izin verildiğini açıkladı. Meclis, böyle bir zorunlu durum olmadığına göre Müslümanların bu tür ferahlatıcı içeceklerden uzak durmalarını önerdi. Ürdün'de geçen gün uzun zamandır yapılan araştırma sonucu yapılan açıklamada, Coca Cola ve Pepsi'nin domuz'dan yapılmış bazı katkı maddeleri içerdiği açıklanmıştı.
Coca Cola ve Pepsi geçtiğimiz hafta Hindistan’da içinde zehirli bulunduğu gerekçesiyle ülke çapında resmen yasaklanmıştı.
Yıllardır hakkında bir sürü dedikodu dönüyor. ama böyle şeylere inmak yada inanmamak için erçekten ülkemizin sayılı laboratuarlarında yapılacak testlerle halkın uyarılması lazım ama malesef yılardır bu konuya önem veren yok.
Neden önem verilmiyor:
Çünkü tv radio ve gazete reklamlarının %90 lık gelir kalemini oluşturan reklam ve promosyon gelirleri bunların önünü tıkıyor. Herhafta yada her gün her kanalda bu iki firmanın reklamları oynuyor gazetelerde boy boy reklamlar veriliyor. Cocacola gibi kurluşu 100 yılı aşmış köklü ve dünyanın sayılı şrketleri basın ve medya gurubuna verdiği reklam ücretleri üçüncü dünya ülkelerinin yıllık gayri safi milli hasılala larına eşit değerde.
Peki bu kurumlar reklamını yaptıkları ve para kazandıkları firmaları halka kötü olarak göster bilirmi. cevap elbette hayır göstermez çünkü sermayenin insan hayatından daha önemli olduğu günümüzde içinde domuz yağı maddesi olan bir içeceğin satılması gayet normal bile karşılana bilir.
Hatta böyle bir ilan yapılsa bile bazı vatandaşlar '' bakın ben içiyorumbana bişy olmuyor'' diyerek kameraların karşısına geçip görüntü bile verebilir....
nedenmi ee artık orasınıda siz düşünün..........
valla kardeşim onubunu bilmem coladan ölen birini gören varsa gösterin. Ben cola turka içiyorum zaten. cocacola hakkında herzaman efsaneler üretilir. Ama hiçbiri söylentiden öteye gidemedi. Miğdenizde ağrısı yapmıyosa için kardeşim. Hem biz TÜRK'üz bize bişi olmaz
adam 8 şişe cola içti die ölmüş. Tabi ölürsün. sen miğdenin alabileceğinden fazla yemek ye bak gözünü nerde açıyon. ya beyler bayanlar bu safsatalra inanmak bence hiç doğru değil. Ayrıca söz yazının sonunda beklediğim gibi amerika ve israile bağlanmış. Yurt dışına ürün gönderen bir ülkeyiz bizde. Bizim ürünlerimiz içinde bu tür yazılar okursanız ne düşünürsünüz peki?
ben tam bir kola hastasıydım eskiden ama aylar oldu agzıma girmedi. su okuduklarımla alakalı değil, sadece sağlık sorunlarım yüzünden.
şu dişi eritmesi olayını bizzat kendim test ettim. 6 gün kola dolu su bardagının icine cektiğim dişimi koydum. simsiyah hale geldi ama hic birs sekilde erime olmadı. isteyen arkadaslar denesin
asiti gittiğinden de olabilir. yakında diğer sekilde taze taze değişerek deneyecem. sonucları yazarım buraya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?