Bu donanımlarda kasma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
Bu donanımlarda kasma
Arkadaşlar öncelikle pcmin özelliklerini sayayım :

Gigabyte us3l-p55 ddr3 anakart
İntel Core i3 540 - 3.06 ghz işlemci
Kreton 1333 mhz (2x2) 4 gb ram.
Samsung HD502HJ 500 gb 7200 rpm hdd
Vtx Radeon HD5670 DDR5 128 bit 1 gb ekran kartı ( Ati radeon hd çipli sadece fanı vtx )
Vento 400 W Psu.

Arkadaşlar gta 4 ü highda oynayamıyorum çoğu değer medium da bi kısmı low da ancak öyle oynuyorum . EFLC ' yi oynarken de fan otomatikteyse kasma oluyor , ekranın ortasında bazen bi çizgi çıkıyor bide nadiren renkler birbirine karişior ( 2-3 sn sürüo renk karışması ) . Fanı %100 yapıyorum ( catalyst'ten ) ancak öyle yaptığımda kasma vb. gidiyor.

Sizce bu sisteme normal mi ? yoksa bişiler var mı ?

gta IV medium da oynaması iyi fena değil.Bu arada ekran kartında sadece fan vtx değil.Üreticisi Vtx ,chipseti amd ye ait.

Konu Sahibi
Tamam teşekkür ederim. Bi sorum olacak şimdi anakartım crossfire destekliyor . Ekran kartımda destekliyor mu ? ben destekliyor diye biliyorum .

Son bir sorum olacak , diyelimki ekran kartım destekliyor , anakartımın 2. ddr5 soketi kasanın tabanına çok yakın , 2. ekran kartını takarsam fan rahat çalişir mi yani resmen yere kapalı şekilde çalişması gerekicek ?

crosfire x destekliyor diye biliyorum 5670 leri.Bilmem kasayı görmeden yorum yapamam

Konu Sahibi
Biraz aceleye geldi , tam odaklayamamışım düzgn çıkmamış Fakat anlaşılıo diye düşünüyorum , sorun olursa tekrar koyarım.

anakartı nasıl montajlamıslar öle valla ekran kartını cıkar bide oraya tak bakayım bi değecekmi yere.Birde 2 li ekran kartı alırsan performans 2 katına cıkmaz kartta anca %50 ve %60 gibi performans alırsın bunuda düsün bence

Konu Sahibi
rahat bi zamanımda çok daha ayrıntılı resimler eklicem . Yardımların için çok teşekkür ederim.

Nedved

Emekli Yönetici
RAM tamam , GPU tamam , işlemci de fena değil.Bu donanımlar altında bu kadar kasma yapması anlamsız.Donanımların oyun sırasında sıcaklık değerlerine bak.Üretici max. değerlerine yakın konumdaysa kasma olması normal.Bu arada , ekran kartın crossfire destekliyor.

Konu Sahibi
işlemcim diğer oyunlarda 40 - 45 derece gta 4 te 45-50 derece .

GPU diğer oyunları bilmiyorum fakat gta 4 te 50 derece oluyor

Anakart 35-40 derece.

Zaten çok kasmaya başlarsa fanları tam güce getiriyorum kesiliyor. Bu durum fan ömrünü kısaltır mı ?

PriZm

Üye
İlk mesajından anladığım kadarıyla bir süre oyun oynadıktan sonra artifact oluyor(çizgi çizgi renklerin çıkması) bunun nedeni düşük psu veya ekran kartının ısınmasıdır ama 50 derece oluyor demişsin garip
bu arada %100 e getirince genel olarak fan ömründe az bir azalma olur

evet fanın tam dönmemesi lazım.Auto seceneğinde kalsın her zaman.

Konu Sahibi
herkese çok teşekkürler. Şimdilik fanı yüksek devirde çalıştırarak idare edeceğim. İleride ya crossfire yaparım yada yeni ekran kartı alırım.

PriZm

Üye
herkese çok teşekkürler. Şimdilik fanı yüksek devirde çalıştırarak idare edeceğim. İleride ya crossfire yaparım yada yeni ekran kartı alırım.
crossfire önermem. eğer yaparsanda performansın 2 katına çıkacağı anlaşılmasın sakın

Diyorum bak crossfire ve sli de anca 2.kartta %50 veya %60 gibi anca performansı alırsın.

Konu Sahibi
yani cross yapacağına yeni kart al mı diyosunuz ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...