Biraz Fizik ister :))

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kaptan

Üye
    Konu Sahibi
Biraz Fizik ister :))
Eğer bugün hava sıcaklığı 0 derece ise ve yarın iki kat daha soğuk olacaksa, yarın hava kaç derece olacaktır?

aslında başlıkta cevabı birazcıkta olsa vermiş oldum ama siz yinede uğraşın

0 dereceyi mutlak sıcaklık birimine çevrilirse 0 C= 273 Kelvin olur. 273/2= 136,5 K 136,5-273= -136,5 C

Perfect!

Üye
Bence -8.8888., fahrenayt ile yaptım

Kaptan

Üye
    Konu Sahibi
Fairy neden kelvin ile değerlendirme yaptınki böyle yaptığın zaman sonuç saçma çıkar , ki çıkmış

--------------- Ekleme ---------------

mutlak sıcaklık birimini neden kelvin olarak alıyosun onu anlamadım ?
mutlat sıcaklık birimi = KELVIN diye şartlanma

Perfect!

Üye
Cevabı nezaman açıklancak.

Kaptan

Üye
    Konu Sahibi
1-2 saat önce açtım dostum biraz dursun uğraşılsın onun zamanını bekliyeceğine uğraş sonucu bul , daha kısa sürer emin ol ^^

Perfect!

Üye
Ben cevap yazdım.doğrudur heralde ama kelvin de ve fahrenayt ta farklı sonuçlar veriyor. Ve gerçekle uyuşmaz bence

haltie

Üye
-551.111 çıktı bende

Kaptan

Üye
    Konu Sahibi
dostum gerçeği bulmak senin elinde bişey bu soruda
sence Fairy nin kelvin ile karşılaştırmasında çıkan -136.5 K olabilirmi? ( tabiki olurda o kadar soğuk yerde kim yaşıcak ? )

haltie

Üye
-17.77778 bu doğrudur ya
enesci matematik hesabı olarak 0da sıcaklıkya sorulan bende çözemiyom zaten 0mı acaba

Kaptan

Üye
    Konu Sahibi
yapan arkadaşlar bide işlemlerini yazsalar çok makbule geçer

dostum gerçeği bulmak senin elinde bişey bu soruda
sence Fairy nin kelvin ile karşılaştırmasında çıkan -136.5 K olabilirmi? ( tabiki olurda o kadar soğuk yerde kim yaşıcak ? )
Santigrat derecesi sıfır noktasını suyun donma noktası olarak aldığından, 0 °C 273.15 K'e eşit olur.Benzeri şekilde Santigrat derece olarak ifade edilen herhangi bir sıcaklığı kelvine çevirmek için söz konusu değere 273.15 eklenir.Örneğin: 22 °C=295.15 K (22+273.15) Mutlak sıcaklık ölçüsü olarak kelvini almayacamda neyi alacağım.

İşlem yapabilmem için bunu + bi değere çevirmem lazım. - 128 in 6 katını söylesene bana. tersten çarpma işlemi yapabiliyormusun merak ettim.

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Bugünlük bu kadar beyin fırtınası yeter bu ne yahu

haltie

Üye
0 santigrat 32 fahrenayt eder 2 katı 64 fahrenayt olur
64 fahrenaytda 17.77778 derece yapar ama eksi tabi bence

kelvine çevir..
2ye böl..
tekrar celciusa çevir

Sonuç -136,5 C....Sanırım buz yağar havadan

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...