Bir Nokia dedikodusu daha...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
Bir Nokia dedikodusu daha...
Zor günler geçiren cep telefonu devini, bakın en son hangi şirketin satın alacağı iddia edildi!


Son zamanlarda Nokia'nın ekonomik açıdan zor günler geçirdiği ortada. Yılın son çeyreği için ciddi bir gelir kaybı daha açıklayan cep telefonu devi, yıl sonuna kadar on bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor. Daha da kötüsü şirket Eylül ayında Finlandiya şubesini resmi olarak kapatacağını açıkladı.

Uzun süredir Microsoft'un Nokia'yı satın alacağı haberleri dolaşmaya devam ederken, son dedikodulara cep telefonu ve bilgisayar üreticisi Lenovo da dahil edildi. Bu son satın alma dedikodusunun hemen ardındansa, Nokia'nın borsa fiyatı yüzde 17 değer kazandı.

Ancak çok gecikmeden Lenovo'nun Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinden sorumlu yöneticisi Gianfranco Lanci iddiaları reddetti. Reuters'a konuşan Lanci, haberlerin "şakadan ibaret" olduğunu ve böyle bir şeyin "kesinlikle gerçekleşmeyeceğini" ifade etti.

Süregelen dedikoduları değerlendirecek olursak Nokia, Microsoft'un
Windows Phone 8'iyle uyumlu cep telefonu üretecek dört şirketten biri. Lenovo ise WP 8'in yazılım ortaklığına dair henüz bir karar vermiş değil. Ancak şirketin böyle bir cep telefonu üreteceği dedikoduları hız kazanmış durumda ve yine aynı dedikodulara göre Lenovo, kullanıcı arabiriminde değişiklik yapmak için Microsoft'tan izin istiyor. Böyle bir yetkiye ise şu an için sadece Nokia sahip.

Kaynak: Chip
 

varrick

Üye
Nokia'ya acıyorum

- - - Eklendi - - -

abnkdh
 

-Emre

Üye
yazık la bunlara androidle ios çökertti bunları DDDD
 
    Konu Sahibi
Nokia daha son sözünü söylemedi.
Sonuçta belli bir alıcı potansiyeli olan çok köklü bir firma.
Çıkaracağı göz alıcı bir telefon bir anda dengeleri altüst edebilir.
O yüzden WP8'li Nokia'ları görüp öyle değerlendirmek lazım.
 

papakudioflu

Emekli Yönetici
bunlar kasitli olarak cikarilan dedikodulardan başka birşey degil.
 

doctorrr

Üye
nokiacım azıcık sık dişini, yatmadan akşam gör işini sana son bir lafımız daha var pek tutmuyoruz bu gidişini
 
MeeGo ya yazik oldu aylardir nokia hakkinda söylediğim en manali ve kapsamli söz hem lenevo kim nokiayi almak kim saçmalamasinlar
 

awdil

Üye
Bizim bakkal osman amca var,o da her an nokiayi alabilirmis.
 
Peh!!! Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış...
 
Nokia ios telefonlarıı geçemese de bence ilerde androidi geride bırakacak... bu gerçekten kaçamayız
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...