Bir daha halı sahaya gidersem...

Yunkaai

Üye
    Konu Sahibi
Bir daha halı sahaya gidersem...
Arkadaşlar pazartesi akşamı halı sahada sağ el baş parmağımın üstüne düştüm.Küçük bir kırık olmuş.Yalnız ekleme yakın olduğu için ameliyat gerekebilirmiş.Ne güzel pc ye ram alıp format atmıştım.Mouse u tutamıyorum şimdi 3 hafta Sims 3 ve Bf3 oynayamıyacağım.Neyse.Ders çalışmak için bahanem oldu

Bide aklımda bir soru var.Baş parmağıma destek koyulup elim sargılandı.Ama diğer 4 parmağım açıkta.Gusul alırken nasıl yapmalıyım ? Sargıyı mesh etcem peki diğer 4 parmagı ? Aydınlatırsanız sevinirim.

ameliyat olacaksın elin sakat hala gusul diyorsun alma bi şey olmaz

Ben de 2 ay önce sakatlandım leğen kemiğimden bir lif kopmuş ancak sol tarafımdaki kemik çıkıntısı ikiye ayrılmış gibi duruyor :S cidden.2hafta yataktan kalkamadım.Bu arada size de geçmiş olsun.

hocam zaten nickinden belli olmuyor mu bursa çocuğuyuz her yerde ...

Meshetsen yeterli tekrardan gecmis olsun.

şimdi fark ettim ıslatman yeterli yazmıştım telefon ıslatma diye çevirmiş

Yunkaai

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler arkadaşlar

kapalı alçı değilse yanı sargıları açıp alçıyı çıkara biliyorsan dikişlerinde yoksa banyo etmende sakınca yok
alçı çok çabuk su nem kapar alçıyı çıkartamıyorsan sünger ile banyo yapabilirisn
ben öyle yapmıştım süngeri bir kova da ıslat birazda sık sonra sürün

MaxipmaN

Üye
halısahaya abdestsiz mi gittin ?

Yunkaai

Üye
    Konu Sahibi
Beyler bu çok önemli

Arkadaşlar sargım çok sıkıyodu bende gevşetmek için çıkardım.Parmağımı sabitlemek için tutturdukları demirin altına dikkatlice bakınca parmağımın ortası yani kırık olan bölgede açık renkli morluklar olduğunu gördüm.Babama söyledim alt tarafı kücük bir kırık abartma dedi.Kangren olmasından korkuyorum.Sargının çok sıktığındanda olabilirmi ?

hardal00

Üye
Kardesim hali sahadan once kac posta gittin

amaliyat olmadıgından anladıgım kadarıyla kapalı kırık açık krıklar çok kötü kırılan kemik
kasları buçak gibi kesip dışarıdan görüyor . kırlmanın üstünden üç dört gün geçtikten sonra
kemikler uhuyla yapıştılmışkı sağlam olmasada birbirini tutuyor tam kaynaması bir ay sürer arkadaşım kolunu kırmıştı
2 gün sonra rodgenini çekildiyin de yanlış yerleştigi için kolunu tekrar kırıp doğru yerleştirmişlerdi
çok fazla sıkmana gerek yok sağ sola çarpmama özen göster için rahat edecekse
acile gid hem pansuman filan yaptırısının sargıları değiştirisin