Bilgisayar Başında uzun süre duran arkadaşların dikkate alması gereken bir yazı

Negative

V.I.P Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayar Başında uzun süre duran arkadaşların dikkate alması gereken bir yazı
Arkadaşlar bir başka forumda gördüm ve baştan sona okuyunca bazı şeylerin farkına varıyor insan gerçekten güzel yazılmış.

Sizle paylaşıyorum.
Sıkılmadan 3 dk da okuyabilecekler okusun.
Özellikle websitesi olanlar için yada çok bilgisayar başında kalanlar için yazılmıs gerçek ağızdan bir yazı

Tepkiler: Lina_TR

Altun.

Üye
şu en son kısım bana tanıdık geldi yaaa ..!

KIsaca bilgisayar sosyal çevreyi öldürüyor. Bence

Apollon

Üye
20 saatda durulurmu ..dostum ne yaptın sen ya..........

kyoman

Üye
Arkadaşın dediklerine katılıyorum . Özellikle online olan oyunlar, kişiyi bilgisayara çok bağımlı yapar mesela KNİGHTONLİNE gibi . Bende çok aşırıya kaçmıştım cuma akşamı işten döner taaaaaa pazar akşamına kadar KNİGHTONLİNE ile uğraşırdım.Sonra bir ara saat sabahın 4ünde ezan okunuyordu ve ben hala oyun oynuyorum çok saçma gelebilir ama birden içimden bir ses
- Ne yapıyorsun haline bak gibi birşeyler mırıldan dı .Ezan okunuyor ve sen Alllah için 5 dknı ayırmıyorsun ama bu saçma oyuna tüm gününü ayırıyorsun .
ve ben o anda oyunu bıraktım ve oyunu sildim .

evet yaa...yavaş yavaş bağımlı olmaya başlıyo insan...sosyal hayattan kopmaya falan başlıyo...

hidayet

Üye
bunları birçoğumuz belki biliyor ama uygulamaya koyamıyoruz
bizi esir altına alıyo bu teknoloji

delrico

Emekli Yönetici
hakkaten dogru dostumm bu yazılanlar bne bile 20 saat duramam ama sabahın 7 sıne kadar oturduggum oldu ama insan oyun oynuo zaman gecio ama su bagımlılık yapan oyunlar olmasamilletin uyku düzeni yerine gelir,dısarı cıkar gezer bu teknoloji adamı hasta eder

(yalnız en son yazı müthiss oldu yaa)

Quattro

Üye
İyi güzelde işi pc den para kazanmak olanlar ne yapsın.Ben bilgisayar programcılığı okuyorum proje yazmam gerektiğinde hayır hocam pc başında çok kalıyorum o yüzden projeyi yetiştiremedimmi diyeyim...

mservank

Üye
yuh 20 saat kalınır mı hangi akıllının işidir bu bu kadar da olmaz
adam kendini çökertmek için özel caba harcamış herhalde

kyoman

Üye
İyi güzelde işi pc den para kazanmak olanlar ne yapsın.Ben bilgisayar programcılığı okuyorum proje yazmam gerektiğinde hayır hocam pc başında çok kalıyorum o yüzden projeyi yetiştiremedimmi diyeyim...
Kardeş her iş insan sağlığını öncelikle ön planda tutar. Eğer senin iş pc başında 20 saat oturmanı gerektiren bir işse şundan emin ol senin için o iş hayırlı değildir ve o işin sana saygısı yoktur.

Nazy

Üye
benimde bir dönem aşırıya kaçtığım zamanlar olmuştu
sevgilimden ayrılmıştım kendimi bilgisayara verdim
bazen hiç uyumuyor sürekli bilgisayarda birşeyler peşindeydim
forum aç karıştır web sayfası yap programları değiştir
falan derken günün çoğu pc başında geçiyordu
hatta bazen bilgisayarımın başından kalkıp sabah işe gittiğim bile oluyordu
sonucunda yüzümde Rose Hastalığı çıktı (stres kaynaklı)
arkadaşımızın yazdığı gibi hemen doktora gittim
ve sonrada askere gittikden sonra bu alışkanlığımdan kurtuldum

ben işyerimde günde 9 saat bilgisayar başındayım
evde ise işten geldiğim zamanlar yaklaşık 2 , 3 saat
arkadaşlarımla haberleşmek amacıyla kullanıyorum
internette arkadaşlık kurmayın ki kurmuşsanız bile bunu gerçek hayatınıza taşımalısınız

sağol yasminoz

seni bu saatlerde görmek ne güzel

arada oluyo işte...ama kısa süreli durabiliyorum gündüz...misal şimdi gidip yicek bişiler hazırlicam ama akşamları kafam rahat işim yok o yüzden geceleri takılıyorum...bayan olmak zor zanaat..her açıdan..

CanceR

Üye
kışın bende çok pc başındayımdır ama yaz gelince dengeye giriyo vücut