Atatürk çalındı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
Atatürk çalındı

Dünyanın değişik ülkelerinde Atatürk büstleri, heykelleri bulunuyor. Karşılıklı dostluk kuran iki ülke arasında iyi niyet işaretleri olarak böyle şeyler yapılıyor.
İstanbul"un Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan"ın diplomatik girişimleri sonunda Havana"ya bir Atatürk büstü konulmuştu. Esenyurt"a da Küba"nın ulusal kahramanı Jose Marti heykeli dikilmişti.
Bizim memleketten Küba"ya gidenler, (diğer güzelliklerden) vakit bulurlarsa Havana"da Atatürk ziyareti de yapıyorlardı.
Ama çok yönlü sanatçı Ayhan Sicimoğlu Havana"ya ne zaman gitse, Atatürk"ü mutlaka görüyordu.
Sicimoğlu İZTV"de yayınlanan programında tekrar aynı rotasını uygulamak için Havana"daki Atatürk büstünün bulunduğu semte gidiyor.
Bir de bakıyor ki: Atatürk yok!
Araştırıyor, mahalledeki Atatürk büstünden sorumlu kadın ile görüşüyor. Kadın o kadar üzgün ki:
-Ben bir gece evimden ayrıldım, ertesi gün büstün yerinde olmadığını gördük, çok üzgünüz. Çalışmalar yapıyoruz, yakında yenisinin yerine konulacağını sanıyorum.
Ayhan Sicimoğlu mahalledeki sıradan Kübalılarla da konuşup, büst hakkında bilgi yoklaması yapıyor:
-Bu kaide üstündeki büst kime aitti?
-Türkiye"nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk"ün�
-Neler yaptığını biliyor musunuz?
-Modern bir ülke kurduğunu biliyoruz. Türkiye"de çok sevildiğini öğrendim.
-Yerinden çalınması için ne düşünüyorsunuz?
-Bizim için bir ayıp olduğunu düşünüyorum. Türkiye"deki Jose Marti heykelinin başına böyle bir şey gelmiş olsa nasıl üzülürsem, şimdi de öyle üzülüyorum. Bize emanet edilmişti!
Ayhan Sicimoğlu �çalınan Atatürk büstü� ile ilgili olarak Türkiye"nin Küba Büyükelçiliği"ni ziyaret ediyor. Yakında yerine yenisinin konulacağı konusunda büyükelçiden �güvence� alıyor.
Bir Atatürk büstü temin etmenin nasıl bir zorlu bürokrasi maratonu gerektirdiğini elbette bilemiyoruz. Ama Sicimoğlu, büyükelçilikten ayrılırken holde bir Atatürk büstü durduğunu kameralar görüyordu. Acaba Havana"da yerinden sökülmüş Atatürk büstü için �çok yönlü girişimler� yapılırken, elçilikteki büst kaideye konulamaz mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...