doqukans2
Üye
-
Konu Sahibi
-
şimdi ben ekran jelatinimi sökmem lazım ekran çizilirmi ?kolaylıkla mesela jelatin en ufak harekette çiziliyor ekran çizilirmişuan eniyi telefonun ekranı bile çizilir ama kolay çizilmez çizilmeye dayanıklıdır scratch resistant çizilmeye dayanıklı demek şu saatlerin altında yazar water resistant diye buda benzeridir sadece korumadır belli bir yere kadar .
bide u-p-go-sola da scratch resistant ekran koruyucu vardır çizilmeye dayanıklıdır ama çizilmez anlamına katiyyen gelmez
yok çıkacağını sanmam ama şans isi 1000 tanede 1 tane defo varsa sana denk gelme ihtimali 1000 de 999 duryani biraz zor
olayı anlamadım şimdi ben kutudan çıkan jelatini çektim ekrana sonra mahvoldu kaldırdım yeni bir jelatin aldım mat jelatindi onu çektim başkada jelatin yoktu ? hangi jelatinden bahsediyorsun şu jelatini çektikten sonra üstünde kaldırılması gereken var bitane onumu diyorsun onu diyorsan kaldırdım başkada bi tane göredim ben ?ukalalık gibi algılamayın da çok içimden geldi: 1000 999 olma ihtimali yok. Hatta 1000de 1 bile olmaz çünkü alacak da 1000 kişi olsa bu oran daha da düşer.
-------
Neyse, ekranın üzerinde çok ince böyle dikkatli baktığında göreceğin bir koruyucu jelatin daha olması lazım. Senin taktığından ayrı bir jelatin daha olması lazım (Xperia Rayde vardı, youtubeda izlediğim videolarda da vardı). Çıkaracağım derken ondan mı bahsediyorsunuz yoksa aldığınız mat jelatinden mi? Kendi yapıştırdığımız koruma üstüne bir koruma dahadır öyle telefon çizik çizik olmaz çıkarınca ama yine de tedbirli kullanmak lazım tabi.
Ayrıca scratch resistantlı zaten teller. Sonynin sitesinde böyle yazıyor yani ama şu s3lerdeki gorilla glass olayı yok. Sonynin kendi ürettiği çizilmeye karşı dayanıklı cam arkadaşında dediği gibi sadece dayanıklı çizilmez değil.
olayı anlamadım şimdi ben kutudan çıkan jelatini çektim ekrana sonra mahvoldu kaldırdım yeni bir jelatin aldım mat jelatindi onu çektim başkada jelatin yoktu ? hangi jelatinden bahsediyorsun şu jelatini çektikten sonra üstünde kaldırılması gereken var bitane onumu diyorsun onu diyorsan kaldırdım başkada bi tane göredim ben ?
samsung s3 u bicakla deniyorlardi cizilmiyordu, bi kiz arkadasim iki gunde cayur cuyur cizmis meselaillaki cizilir yani.
Xperia z de fabrika cikisi jelatinli gelir, sebebi ekran patlamalarina karsi, cam parcalarindan musteriyi korumaktir. Hani sen ekrana jelatin yapistirmissin ya, senin telefon cift jelatinli olmus yanibilgilendirme amacli soyledim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?