Android İnternet Paylaşımı(Soru)

Onaryo

Üye
    Konu Sahibi
Android İnternet Paylaşımı(Soru)
Aynı konuyu başka bir foruma açtım ama cevap alamadan dibe gömüldü. Umarım burda cevap alırım. Kopyala-Yapıştır:

Arkadaşlar eğer daha önce böyle bir konu açıldıysa özür dilerim ama ben bulamadım.

Elimde Android 2.2v bir telefon ve iPod Touch 4 var. Yapmak istediğim Android'deki mobil interneti Wi-Fi aracılığıyla iPod ile paylaştırmak. Symbian'da vardı böyle bir uygulama ama Android için bulamayınca konuyu açtım. Symbian'da varsa Android'de hayli hayli vardır diyerek;

Bu konu hakkında sizin bildiğiniz uygulama ve ya yöntem var mı?

[alikan]

Üye
Dostum aradığım program wi-fi Hot Spot. Ben telefonu aldıgımda içinde vardı özellik olarak marketten aratabilirsin vardır

Onaryo

Üye
    Konu Sahibi
Market'ten bulamadım acaba 2.2 Froyo ile uyumlu değil mi!? Bir de uygulama telefondaki mobil interneti paylaştırmaya yarıyor değil mi?

CEVABINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERIM.

----------Eklendi @ 11:17:01 ---------- Yazıldı @ 11:05:15 ----------

Aradığım uygulamayı buldum. Çok teşekkür ederim. Android'in nimetlerini ve bu forumu çok seviyorum.

[alikan]

Üye
Walla ben daha hiç kullanmadım sadece mobil mi paylaştırıyo yoksa wifi-de paylaştırıyor mu bilmiyorum öyle duruyo telefonda ama. Buldum dediğin hangisi

Onaryo

Üye
    Konu Sahibi
[alikan];4379614' Alıntı:
Walla ben daha hiç kullanmadım sadece mobil mi paylaştırıyo yoksa wifi-de paylaştırıyor mu bilmiyorum öyle duruyo telefonda ama. Buldum dediğin hangisi

Dediğiniz galiba. Wi-Fi HotSpot Settings uygulamanın ismi. Çok basit bir şekilde şifrenizi oluşturup telefonu modem gibi kullanabiliyorsunuz.

nazmi28

Üye
kardesım mesela wıfı ıle baglandın ve yıne wıfı uzerınden telı dagıtıcı yapmak ıstıyosun bılgısayardakı connectify programı gıbı boyle bır program var mı tv box a lazım ....tesekkurler...

dj-61

Üye
konu eski bayada cevap verilmiş ama bunun tek acıklamayla bitmesi gereken bir durum, oda şu ki cözmüşündüğr ama bilmeyenler icin söylim, ben 2.1 android kullnıyorum ama cok fazla kurcaladığım mevzular olduğundan biliyorum. 2.2 ve üzeri versiyolarda cıhaz bağlantı ayarları bölümünde cıhazındaki interneti paylaşman için secenek sunuluyor , bildiğim kadar usb ve wifi secenekleri var ama bluetoot ile de vardır diye sanıyorum. bu olay android cıhazı modem olarak kullanmak. eğer benim gibi 2.1 kullanıcısı olsaydın onun icinde Barnacle_Wifi_Tether_v0.6.7 (eo) uygulaması iş görüyor ben bunu kullanıyorum. diğerlerinde sorun yaşadığım için en iyi şimdilik bu...gelelim diğer konuya , eğer söz konusu android cıhazına internet almak için pc kullnacaksan yani pc modem olarak kullanacaksan onun icin ağ kurulumları webde mevcut ama ben cek uğraşdım olmuyor bunun yerine connectfiy uygulaması bu işi oldukca iyi yapıyor, bunu bende kullnıyordum. senin bu durumla alakan yok sanırım ama konuda söz konusu olmuş her nedense acıklam yapayım dedim, yani senin durumun ilk satırlarda cözüm buluyor,

nazmi28

Üye

Benim asıl sıkıntı evimdeki tv box da
Eve dark marka tv box aldım bununda wifi hotspot özelliği var
Ve neti eve yayıyorum lakın bi sure sonra kımlık hatası verıyor ve ne elimdeki androıdden nede laptopdakı wifi den bu kutudakı wifi ye baglanamıyorum...
İp adresi alınıyor dıyor ve kimlik denetımı hatası diyor ve ipi alamadıgımdan baglantı yapmıyor....

Tv box a bir çok rom yukledım
Hepsı aynı acaba diyorum cıhazdamı yoksa androıd de genel bi sıkıntımı bu hotspotu kullanma bi sure sonra iptal mi oluyor...
Bunu ancak cihazı ya tekrar açma yada hotspotu kapa aç yaparak çözuyorummm

Bu arada tv me bağlı tv box android 4.0.4 işletim sistemli