Sistem rami sürekli dolu tutmaya ayarlı değil tam olarak sadece açılan uygulamaları siz kapatsanız da ram de tutuyor ve bu şekilde aynı uygulamaya girince daha hızlı açılmasını sağlıyor uygulamanın
Bende xperia neo v var 260mb bosta kaliyor ramim genelde. Ram icin bir suru tweak ve kernel ler var. Romlarda cabası. Bunlarla farkli farkli birlesimler yaparsaniz kendinize en uygun birlesimi bulursunuz. Benim birlesimim atomic gb-night elf kernel-supercharger-TweakZv6. Tabi gereksiz sistem uygulamalarinida sildim hic bir sekilde donmuyor telefonum
Edit: islemci 1.6ghz interactive de calisiyor.
Görünen o ki siz direkt tartışma başlatmaya çalışıyorsunuz ben sadece bildiğim bir şeyi söyledim eğer ve sorularınızada şöyle cevap vereyim hangi kendi kendine açılan uygulamalar ve ramde uygulama tutmak için batarya kullanmana gerek yok silmek için batarya kullanman gerek çünkü silme işlemi için işlemci çalışıyor ve ram çalışıyor zaten bu şekilde sürekli aynı uygulamayı yazmak yerine hafızada tutmanın mantığıda bataryayı ve rami korumak
Görünen o ki siz direkt tartışma başlatmaya çalışıyorsunuz ben sadece bildiğim bir şeyi söyledim eğer ve sorularınızada şöyle cevap vereyim hangi kendi kendine açılan uygulamalar ve ramde uygulama tutmak için batarya kullanmana gerek yok silmek için batarya kullanman gerek çünkü silme işlemi için işlemci çalışıyor ve ram çalışıyor zaten bu şekilde sürekli aynı uygulamayı yazmak yerine hafızada tutmanın mantığıda bataryayı ve rami korumak
yok hocam yanlış anladınız neyse nawy dostumuz konu açınca ayrıntılıca öğrenirsiniz sizin dediğiniz biraz yüzeysel görmüşsünüz hem sizin dediğiniz gibi olsa 8 gb bi ram lazım
Sadece arka planda işlem yapan uygulamalar batarya harcar bunlar da dosya indirme veya dosya oynatma yapan programlardır bunların dışında bataryayı tüketmez çünkü işlemcinin çalışmasına sebep olmaz kaldı ki bir şey biliyorum da konuşuyorum diyorsunuz çat pat ingilzcesi olan biri bile Google da arayarak androidin rami nasıl kullandığını görür ve benim android kullanırken yaptığım tespit şu şekilde oldu bu sistem her ne kadar işe yarar gibi görünse de yeni bir uygulama açmak istediğimde cihaz yeterli rame ulaşmak için arkada tuttuğu uygulamaları siliyor ve bunların arasında cihazın arayüzü de var bu yüzden çok ağır ram tüketen bir uygulama açtıktan sonra uygulamadan çıkınca ana ekranı cihaz tekrardan yüklüyor. Bu da bir yavaşlama varmış görüntüsü veriyor kaldı ki arka planda uygulamalar açık kalmasa ram zaten boş olurdu
yok hocam yanlış anladınız neyse nawy dostumuz konu açınca ayrıntılıca öğrenirsiniz sizin dediğiniz biraz yüzeysel görmüşsünüz hem sizin dediğiniz gibi olsa 8 gb bi ram lazım
Ben zaten şu anda android kullanıyorum. Hem de seninkiyle aynı telefonu. Yani yorumum tecrübeye ayrıca bu konulardaki bilgime dayalı. Ayrıca örnek verdiğin o iki telefonu da hiç beğenmedim. Kusura bakma.
ben hem ı phone 4 hemde samsung galaxy kullanıyorum. stabil çalışma konusunda android kesinlikle ıos un yanına yaklaşamaz durumda. tabi ilerde nasıl olur bilinmez. androidin en güzel yanı iosa göre daha kolay ulaşılır olması.alt segment akıllı telefonların çoğunda android bulunmakta. fiyatın ucuz almasıda tabiki performansın düşmesine vede kalitenin azalmasına neden olmakta. ilk android telefonum ace ilk zamanlar çok güzel görünmesine rağmen zaman içinde yetersiz gelmeye başladı. samsungun sürekli olarak modeller çıkarması ramin yetersiz basit telefonlar üretmesi vede bu cihazların yazılımsal olarak da güncellemelerden geri kalması kullanıcılarında canını sıktı. benim android kullanıcısı olarak canımı sıkan en büyük sıkıntıda buydu. yeni güncellemelerle birlikte ortalıkta bir android telefon çöplüğü oluşmakta. ıos ise bu konuda çok daha iyi hala 3 gs e destek vermekte. ki ace den daha düşük bir donanıma sahip. ama daha stabil çalışmakta. androidi şirketler tamamen tüketimi arttırmak adına kullanmakta. yüksek fiyatlara aldığımız cihazlar kısa zamanda ıskartaya çıkabiliyor. şu anda galaxy s 2 kullanıyorum ama oda kısa zamanda ölecek.herkese iyi forumlar.